Passie Pensioneert Nooit voor Joost Buitenweg

Wat zegt Passie Pensioneert Nooit mij? “Waarvan Akte”!!! Helemaal eens.  Passie manifesteert zich anders met de leeftijd.  Met leeftijd groeit jouw wereld, zie je de grotere plaatjes en verspreid jouw passie zich over meer.  De passie blijft altijd. Wat ik wel anders doe dan 10 jaar geleden is dat ik vaker een paar dagen vrij neem.  Niet zozeer om de accu op te laden, want mijn werk geeft mij energie.  Eerder om nieuwe ervaringen op te doen met mijn geliefden.

Wat is jouw meest grootste professionele prestatie tot nu toe? Een film gemaakt voor McKinsey waarbij een boeiend verhaal werd verteld dat van film overging in de realiteit.
Er werd bijvoorbeeld in de film een scene getoond waarin een directeur werd beroofd, de overvallers gingen er over het water vandoor, legden aan voor het kantoor waarin de film vertoond werd en kwamen vervolgens de ruimte in de werkelijke wereld binnengestormd. Het vertellen van een meeslepend verhaal dat entertainment is, met een boodschap, daar doe ik het voor! 
Je hebt je van acteur ontwikkeld tot ‘storyteller’.  Wie zijn als storyteller/filmregisseur voorbeelden voor jou die je inspireren? Steven Spielberg.  Ron Howard, hij begon ook als acteur in Happy Days. John Huston.  Christopher Nolan, Scorcese.  Geweldige verhalenvertellers. Met mensen van vlees en bloed. Ik geloof in acteur films.  Boeiende personages en hun ontwikkeling.
Wat zijn projecten waar jij naar uitkijkt?  Met wie zou je willen werken? Ik merk dat ik meer en meer met wat ik doe van betekenis wil zijn.  Heb ik ongetwijfeld deels mee gekregen van mijn ouders. Mijn zus zit in de politiek is ook maatschappelijk geengageerd, heb voor haar een filmpje gemaakt. Waar ik een echte uitdaging in zie en ook zorg over maak is de Zorg. Kunnen daar veel meer de mens centraal stellen in plaats van de cijfers. Persoonlijke, boeiende verhalen van mensen van vlees en bloed maken om verbeteringen te krijgen. Irriteert mij ook hoe zij ouderen betuttelen, beslissen om behandelingen niet meer te doen ‘omdat het nu eenmaal zo is, mensen er mee moeten leren leven’.  Terwijl leeftijd alleen lang niet alles zegt. Hoeveel energie heeft iemand, hoe leeft iemand.  Men is in de Zorg bang om mensen beslissingen te laten nemen.  Ik geloof dat verhalen vertellen een goede bijdrage kan leveren. Het is wel een kwestie van visie hebben en lange adem.
Wat mij intrigeert is de mindset bij mensen over ‘politiek’ en hoe ‘democratie’ werkt.  Die moet veranderen. Het is veel meer dan alleen een stem uitbrengen bij het stemloket.  Ik sta elke ochtend op, sport en verzamel dan zelf mijn eigen nieuws uit bronnen die ik heb ontdekt. Zelfstandige nieuwsgaring. Niet klakkeloos geloven wat er op het nieuws en in de krant wordt verteld. Wij hebben in een democratie ‘rechten’, daar horen ook ‘plichten’ bij. Verantwoordelijkheid. Niet alles op de overheid afschuiven. Wat kun jij zelf doen? Eigenlijk is dat met alles zo. Veel mensen zien democratie niet als eigen inzet. Het intrigeert mij, zal daar iets mee willen doen.
Kun je iets meer vertellen over Startup Almere? Heb daar het initiatief voor genomen. Waarbij we ervoor gekozen hebben om startende ondernemers niet met geld maar met onze ondernemerservaring te helpen, deuren voor hen te openen naar relaties. Ze moeten het zelf doen.  Zes maanden krijgen ze een fysieke ruimte om vanuit te ondernemen, zijn ze naar zes maanden niet gaan vliegen, vliegen ze er weer uit :).  Uiteindelijk gaat het erom dat ze het zelf DOEN.
Ik houd van mensen, luister graag naar mensen, naar hun verhalen.  Ik zie mijzelf nooit pensioneren.
Hoe kun je contact met Joost opnemen?
0653556527
036 535 47 96
joost@pixelthis.nl
www.pixelthis.nl/Joost.html
___________________________

Voor meer informatie bezoekt u onze website:
www.pixelthis.nl 

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s