Passie Pensioneert Nooit voor Miriam Meertens

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Hoe verbeeld ik een gevoel, zonder iets letterlijk te schilderen. En me alleen maar met deze vraag te hoeven bezighouden geeft me een enorm gevoel van vrijheid. Vrijheid om in mijn eigen wereld, in mijn eigen beeld te mogen leven.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Harmonie, de zon op mijn gezicht, wind in mijn haar, het ruisen van zee of bomen.

Wat is mijn grootste angst?

Verlaten worden.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Het moment van schepping.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ik geloof dat dat mijn “ongevraagd adviesbureau” is.

Wat is mijn grootste valkuil?

Dat ik heel slecht tegen oneerlijkheid kan.

Wanneer zou ik liegen?

Om kwetsing van een ander te voorkomen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Ik ben niet zo van het bewonderen van personen. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen, die moeten eten, drinken en naar de wc gaan. Vrijwel iedereen heeft eigenschappen, die ik bewonder.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Het reizen naar de winkel voor kunstbenodigdheden. Eenmaal daar voel ik me een kind in een snoepwinkel. Oh, ja en prijskaartjes maken.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Dat zijn meerdere momenten. Iedere keer dat mijn werk goed hangt of staat ben ik erg gelukkig. Het meest gelukkig ben ik wanneer net een nieuwe expositie is ingericht en alles “klopt”. En wanneer een werk bij mensen thuis helemaal past, alsof het er altijd al is geweest.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Scheppen is een drang. Een constante behoefte om dingen te maken. Die drang had ik al als klein kind en is altijd aanwezig. Alleen de uitingsvorm wil nog wel eens veranderen. Ik ben met deze drang geboren en zal er ook mee sterven. Geen pensioen dus voor mijn passie.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Dat ik iets minder zou vergeten.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Expositie in de kloosterbibliotheek te Wittem. Alles klopte: de ruimte, de werken, de sfeer, de muziek tijdens de opening. Het was alsof alle energie naar een punt ging. Een waanzinnige ervaring.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Mijn atelier is mijn favoriete plek, maar ik schilder ook graag in Zuid Frankrijk en Zeeland vanwege het licht. Lastige keus dus.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Niet dat ik mijn gezin als bezitting zie, maar manlief en onze vier kids zijn het meest waardevol in mijn leven.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Doorzetten en voor elkaar krijgen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

In ieder geval niet binnen de bebouwde kom. De stad geeft te veel prikkels om tot goeie ideeën te komen. Ergens in de natuur dus.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Het rijk van Margraten vanwege de rust en het magnifieke uitzicht.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Tja, dan kom ik toch uit op de bijbel en dan wel het oude testament, omdat het een soort universele wettenbundel is met filosofische grondslag. Verder: “En ze leefden nog lang en gezond” van Luc Bonneux, omdat het een sterk relativerende blik geeft op hoe we heden ten dage naar gezondheid kijken.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Lekker lezen: Ken Follet, John Irving, Marianne Frederikson, Camilla Läckberg.

Kunst: Will Gompertz, Grayson Perry.

Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

De filmmuziek van Malena gecomponeerd door Ennio Morricone.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Iemand is een held wanneer die moed toont, ondanks (gezonde) angst. Mijn antwoord is daarom: Mijn gezin: allemaal zijn ze op hun manier helden en heldinnen. Waarbij onze oudste dochter zich onlangs zeer moedig heeft betoond: een echte heldin!

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Mar adentro.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

In feite is het mogelijk om van vrijwel niets, iets te creëren, dat is nu juist de clou van het scheppingsconcept. Echter, het beschikken over financiële middelen maakt zaken wel een stuk gemakkelijker en geeft meer vrijheid in materiaalkeuze.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Centraal: kunst is er altijd geweest en zal er altijd zijn.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Tracey Locke en natuurlijk manlief en kids.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Met mijn maatjes: Dirk Bal en Minke Haaksma.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Ik doe alleen projecten waar ik achter sta, dus ik kijk naar alle projecten die op stapel staan, uit.

 

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Voorlopig zijn dit: Museum Land van Valkenburg, Kunstroute Watertoren Schimmert, Kiwi interieur en design, Smart Gallery, OLV Kunstmarkt Maastricht.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Maria Verstappen, Jo van Aken en Paul Kusters.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

http://www.meerintens.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s