Passie Pensioneert Nooit voor Robert van der Kleij

Wat is de grootste passie in mijn werk?

Mijn grootste passie zit in het werk zelf. Ik onderzoek en probeer mezelf te verassen.

Ook lesgeven in mijn vak doe ik graag. Door samen te werken met studenten leer ik zelf ook.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Op momenten dat je daar niet over nadenkt is geluk onmerkbaar aanwezig.

Wat is mijn grootste angst?

Mijn grootste angst is het hebben van angst.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Uitwerken van ideeën, zowel het ontwerp als de technische kant.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Als ik werk ben ik een periode op mezelf en moeilijk bereikbaar voor anderen.

Wat is mijn grootste valkuil?

Ik heb soms het idee dat er veertien dagen in een week zitten.

Wanneer zou ik liegen?

De vraag impliceert dat er momenten zijn dat een mens zou liegen. Ik weet niet of dat zo is.

De waarheid is een moeilijk begrip.

Welke personen in mijn professie,die nu leven,bewonder ik het meest?

Guus Hellegers. Een beeldhouwer waar ik van kan leren. Zowel van zijn werk maar ook als persoon.

Waar houd ik het minst van in mijn werk?

De zakelijke kant. (zoals de meeste mensen denk ik)

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig in mijn werk?

Op momenten dat ik waardering krijg van mensen die er voor mij toe doen.

Wat zegt de uitspraak “passie pensioneert nooit” mij?

Niets. Daar ben ik niet mee bezig. Het is een droevig gegeven dat we na duizenden jaren beschaving nog steeds niet in staat zijn om “arbeid” zodanig te maken dat iedereen gewoon door wil werken.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Niets. Niet dat ik perfect ben maar het is wat het is.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Geen idee. Mijn laatste werk vind ik altijd het beste. In 2002 heb ik al mijn collegea-bronsgieters uit europa uitgenodigd in mijn gieterij om nieuwe giettechnieken te bespreken. Er kwamen,verspreid over twee dagen,200 vakbroeders in mijn gieterij. De organisatie daarvan vond ik een prestatie.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Cuba. Mooie mensen, mooi klimaat. Heb Cubanen ontmoet maar ben er nooit geweest. Ruben Gonzalez (pianist van de Buena Vista Social Club)vertelde me dat hij, vanaf dat hij kon schrijven, elke dag in zijn dagboek schreef. Op drie dagen na. Toen ik vroeg waarom drie dagen niet antwoordde hij, : ‘Toen gebeurde er niets ‘ .

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Ik hecht geen waarde aan bezittingen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg? Buitenshuis,in mijn stad?

Ik heb het hier vaak over met anderen. Er zijn collegae die een moment of plek hebben waar ze ideeën krijgen. Ik heb dat niet, kan op elk moment en op elke plek.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis in mijn stad?

Ik heb geen favoriet. Ik kook graag en goed.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Veel. Beïnvloeding gebeurt ook ongemerkt. In die zin is dit een moeilijke vraag. Denk dat het lezen van de Tao me het meest heeft beïnvloed. Daardoor ontdekte ik dat ik eigenlijk Taoïst ben zonder het te zijn.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers ?

Zhuang Zi, Maarten Biesheuvel, Hermans, Amoz Oz, Knausgard, Kees van Kooten, Roger Scruton Toon Tellegen. Dit is een willekeurige opsomming ( onwillekeurig bedoeld ) en de lijst is natuurlijk eindeloos lang.

“You only die once”. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag ?

Ik weet niet zeker of ik maar één keer dood ga maar als dat zo is moet ik op die dag een moeilijke keuze maken. Het zal een mix worden van Tom Waits, Bach, Fauré en Leon Redbone…… Nou ja, zoiets.

Wie is mijn held of heldin in fictie ? Wie zijn mijn helden of heldinnen real life ?

De echte helden bevinden zich tussen het ‘gewone’ volk. Misschien woont er bij mij om de hoek een held die ik niet ken.

Wat zegt de uitspraak ‘de financiële vrijheid om te creëeren”Mij ?

Niet zoveel. IK denk dat iedereen de financiële vrijheid zou willen hebben om te doen wat hij of zij wil.

Ik geloof niet dat onbeperkte vrijheid iets extra’s oplevert. Tegelijkertijd geloof ik ook niet in de liberale gedachte dat kunstenaars moeten lijden.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk ?

Leven is een kunst op zich. En omgekeerd. Vanaf de lagere school ben ik met kunst bezig. In Amsterdam ,waar ik op de lagere school zat, bezochten we elke week een museum of het concert gebouw. Ik zie het als een verarming dat dit niet meer gebeurt.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/ partner in crime?

Geen idee

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken ?

Ik zou graag met mensen uit andere disciplines samen werken. Theater of literatuur.

Naar welk project in 2017 kijk ik uit?

Niet iets specifieks.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 ?

Ik ontmoet veel mensen in mijn professie. Er is niet een persoon waar ik bij deze vraag aan denk.

Wie zou ik graag uitgenodigd zien om hun passie pensioneert nooit verhaal te          vertellen ?

Elmar Kuiper

Waar kun je mij of mijn werk zien of ontmoeten in 2017 ?

Mijn eerstvolgende tentoonstelling is in galerie Doet in Leeuwarden. Daarna Paradepaadje enz.

Hoe kun je kontact met mij opnemen ? Op mijn website http://www.robvanderkleij.nl staan mijn gegevens

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s