Passie Pensioneert Nooit voor Chantal Heutink

 

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Door mijn verhalen, mijn levens- en ondernemerslessen te delen, wil ik mensen inspireren en in beweging brengen. Ik wil taboes doorbreken. Door me kwetsbaar op te stellen ontstaat er verbinding en herkenning. Als jong meisje heb ik altijd gezegd: “De dingen die ik meemaak zijn niet voor niets. Er komt een moment dat ik er iets goeds mee kan doen.”

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Ik kijk uit naar het lanceren van mijn boek ‘Op hoge hakken in Afrika’. Naar het maken van een statement op Internationale Vrouwendag, en het vertellen van mijn verhaal waar ik anderen mee wil inspireren en aanzetten tot beweging. Als je beweegt kun je creëren.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Oprecht genieten van zowel de kleine als de grote dingen in het leven. Een goed glas wijn, een zonnige dag, diepzinnige gesprekken, mijn kleindochter.

Wat is mijn grootste angst?

Dat ik me laat leiden door angst in plaats van liefde.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Als ik zie dat ik ergens wezenlijk aan heb bijgedragen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Mijn ongeduld en de neiging zaken door te duwen zoals ik denk dat goed is.

Wat is mijn grootste valkuil?

Dat ik grenzeloos ben en daardoor de work/life balance uit het oog kan verliezen.

Wanneer zou ik liegen?

Dat zou ik zo eigenlijk niet weten.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Ik bewonder Michelle Obama. Zij heeft zich met zoveel flair, toewijding en enthousiasme als rolmodel staande weten te houden en mensen weten te verbinden.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Administratief ‘geneuzel’

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

In Kenia op de scholen bij de meisjes en op het moment dat ik als spreker optreed en mensen weet te raken.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Als passie er niet meer zou zijn heb je volgens mij geen zin of levensvreugde meer. Passie gaat over datgene doen waarvoor ik hier ben. En dat is niet leeftijdsgebonden.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ik zou graag wat minder kritisch willen zijn. Ook naar mezelf, wat milder eigenlijk.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Het ontwikkelen en produceren van wasbaar maandverband in Kenia en het opzetten en runnen van een social enterprise in een ontwikkelingsland. Met het aansturen van 20 lokale medewerkers en alles wat daarbij komt kijken.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Dat maakt me niet uit. Waar mijn passie me op dat moment brengt. Ik voel me thuis in mijn lijf. Ik pas me aan, aan de omgeving waar ik wat te doen heb.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn kleindochter is voor mij het meest waardevolle in mijn leven. Al kun je natuurlijk niet zeggen dat je een kind bezit.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Mijn enorme wilskracht. Die heeft ervoor gezorgd dat ik heb kunnen overleven.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Tijdens het hardlopen langs de waterkant van de Nieuwe Meer in Amsterdam. Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Restaurant Jaspers

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Think & grow rich van Napoleon Hill en Verwacht wonderen van Gabrielle Bernstein. Deze boeken hebben mij geholpen bewust te worden van de invloed van mindset in mijn leven.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Mijn favoriete schrijver is Paulo Coelho

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Lady in red – Chris de Burgh

 

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Florence Nightingale

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

The horse whisperer

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Dat is waar ik naar verlang. Het zou voor mij betekenen dat niets mij belemmert om te doen wat ik graag zou willen. Dat betekent niet dat ik zonder financiële vrijheid een excuus heb om niet in beweging te komen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Ik hou van kunst, maar een hele belangrijke rol in mijn leven speelt het niet.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn man Paul

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Ik heb niet een specifiek persoon in mijn hoofd. Ik werk graag met mensen met een visie en die de wens hebben om anderen te inspireren.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017

Oprah Winfrey

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Online via http://www.ophogehakkenafrika.nl, via facebook en twitter en ontmoeten kun je mij tijdens sprekerssessies voor bedrijven en netwerken.

Veerkracht, een portret van Chantal Heutink https://www.youtube.com/watch?v=NXJRHMzFoIo

Op hoge hakken in Afrika – onversneden inspiratie in haar puurste vorm https://www.youtube.com/watch?v=d5D8J9RKVyM&t=3s

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Karlijn Nooijen

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via mail naar: chantal.heutink@lifeonhighheels.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s