Passie Pensioneert Nooit voor Peter Geerts

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Het al doende ontdekken …. de materie tot “leven” laten komen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Als niets meer “hoeft”, kan in verschillende situaties of met verschillende mensen zijn.

Wat is mijn grootste angst?

Dat mijn vrouw of dochter wat overkomt, of dat ik niet meer door zou kunnen werken.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Als in het proces van ontstaan en maken “alles” samenvalt en je de werkelijkheid zo op kan roepen dat je het “aan kan raken”…, schilderen is voor mij toch een beetje magie….

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Dat zou je aan mijn vrouw moeten vragen.

Wat is mijn grootste valkuil?

Het werken is een constante wisselwerking tussen doen en kijken en denken, en dan weer doen, en dan weer kijken en denken…..en dat in dit proces het denken te overheersend wordt en het beeld te geconstrueerd waardoor het te “vast” komt te zitten…., er moet altijd een opening blijven om het beeld te laten “leven”….

Wanneer zou ik liegen?

Om mijzelf of iemand anders te beschermen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meest?

Per Kirkeby; Gerhard Richter; Howard Hodgkin, Frank Stella, Brice Marden.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

De zakelijke kant.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Steeds weer als ik al doende nieuwe mogelijkheden zie en dat er ook uit komt in het resultaat, dat is geen statisch gegeven: je streeft steeds naar een beter resultaat, het is belangrijk om kritisch te blijven.

Wat zegt de uitspraak “Passie Pensioneert Nooit” mij?

Wat mij betreft wordt de passie naarmate ik ouder wordt alleen maar groter en daarmee het besef hoe kort een mensenleven eigenlijk is , ik ben 60 en heb het gevoel dat ik nu pas echt begin…..,een goed schilderij maken is moeilijk; het is niet iets dat je doet, maar iets wat je bent.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Dat wat je bent neem je mee in je werk, ook je beperktheden, die moet je leren accepteren.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Een project waar ik met tevredenheid op terugkijk is een serie werken met de titel “Verloren onschuld”, waaraan ik zo’n 2,5 jaar gewerkt heb. Het is opgedragen aan de slachtoffers van Screbrenica met als onderwerp het menselijk tekort. Het bestaat uit 3 drie-luiken; één zwart/wit schilderij en een vierluik met de titel “White flames of sorrow” , met de namen van de op dat moment geïdentificeerde moslimmannen en -jongens die vermist of gedood zijn. Het was een uitdaging om zo’n groot episch drama in abstracte schilderkunst te verbeelden. Delen ervan had ik eerder geëxposeerd, maar in zijn totaliteit is het in 2015 in galerie het Langhuis in Zwolle tentoongesteld.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?
in Spanje of Italie, Barcelona,Madrid of Rome bijvoorbeeld. Ik vind dat wij Noord
Europeanen qua levensgevoel heel wat van de Zuidelijke landen kunnen leren…

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn atelier.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Doorzettingsvermogen en geduld.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Niet speciaal een plek: de beste ideeën die ik krijg ontstaan uit mijn werk, het hele leven als totaliteit is mijn onderwerp.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

In mijn eigen stad Italiaans restaurant La Stalla, maar ook Restaurant Thai Bird en de Thai Bird Snackbar aan de Zeedijk in Amsterdam behoren tot mijn favorieten.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

“L’Homme Revolte” (De mens in opstand) van Albert Camus en het boek “John Cage” over John Cage van Richard Kostelanetz. Beide zijn boeken die mijn houding als mens en kunstenaar hebben gevormd.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Ik lees veel maar om er enkele te noemen: Philip Roth, Orhan Pamuk, James Baldwin, Jeroen Brouwers, James Joyce, maar ook Sacharov, Solzjenytzin, Octavio Paz, Salman Rushdie…., en dan niet alleen romans, maar ook juist essays: boeken die in het algemeen gaan over de “condition humaine” in hun historisch tijdsgewricht.

“You Only Die Once”. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

In ieder geval “6 bagatellen voor strijkkwartet opus 9” van Anton Webern , muziek van Mathijs Vermeulen; Otto Ketting; Boulez; Gorecky ; Ustvolskaya , kortom eigentijds klassiek.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Eenieder die onbaatzuchtig een ander mens helpt, van een alleenstaande ouder tot mensen in de gezondheidszorg of anderen helpt in nood-situaties , maar ook mensen die zich op welke manier ook inzetten voor een betere en rechtvaardiger wereld, en dat kan soms ook een militaire verzetsgroep zijn, dan denk ik met name aan vrouwelijke YPJ-strijders in Koerdistan.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Zonder meer “ZERKALO” (De Spiegel) van Andrei Tarkofski. Toen ik de film voor het eerst zag, in 1976 in het filmhuis in Tilburg, heb ik moeten huilen…., zo’n herkenning van de visuele kracht. Het is een tijdsbeeld als wel een persoonlijke herinnering van de maker. De grootste kracht is dat het met pure visuele middelen gemaakt is, film zoals film op zijn best kan en misschien wel moet zijn : bijna geen dialoog; spelen met vertragingen; de collagetechniek door afwisseling van documentaire beelden, zwart-wit en kleur, “gesproken” gedichten van zijn vader…, is ook van grote invloed geweest op mijn visie op wat schilderkunst in haar wezen kan zijn.

Wat zegt de uitspraak “De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Een vrachtwagen vol verf en doeken bestellen is voor mij een stukje paradijs op aarde.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Kunst IS mijn leven en werk, is mijn ademhaling, is die plek waar ik het meest mijzelf kan zijn en het dichtst bij het mysterie van mijn “dah-sein” kan komen. Kunst kun je dan ook alleen maar maken met de volledige overgave, in die zin heb je het gevoel dat je altijd tekort schiet, dat je altijd meer en vooral beter kan doen.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn grootste partner in crime is zonder enige twijfel mijn vrouw Anne.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Er zijn verschillende collega’s met wie ik zou willen werken, ook uit andere disciplines, componisten bijvoorbeeld of dichters.

Naar welk project , in 2017, kijk je uit?

Ik kijk er naar uit, samen met 13 andere kunstenaars, mee te doen met ABSTRACT WALL PAINTINGS III het staat in teken staat van 100-jaar de Stijl en is in ACEC te Apeldoorn. Ik ga een wandschildering van 4.50 x 2.75 m. maken. Het is een tentoonstelling met hedendaagse abstracte kunst op muren, georganiseerd voor en door kunstenaars. In Nederland is Jasper van der Graaf de curator voor ACEC. Het is een internationaal project, gelijk in tijd, thema en titel. De deelnemende initiatieven zijn: het ACEC in Apeldoorn en PHK18 in Rotterdam, verder Transmitter in New York, het SNO –Sydney Non Objective- in Australië en Look&Listen in Marseille.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017?

Niet speciaal één iemand, er zijn vele collega’s die ik graag zou ontmoeten.

Waar kun je mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Nog tot en met 6 maart loopt een expositie met Cor van Dijk bij Bogert Gallery in Knokke, België en ABSTRACT WALL PAINTINGS III van 13 mei tot 25 juni in ACEC Apeldoorn. Geinteresseerden kunnen altijd een afspraak maken voor een atelierbezoek.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Pim Trooster (curator van o.a. beeldentuin Anningahof)

Cees Andriessen (graficus)

Kie Ellens (voorheen curator Kie Ellens Wall House)

Huib Ramaer (musicoloog, initiator muziekevenementen)

Gerda Kruimer (beeldend kunstenaar)

Riki Mijling (beeldend kunstenaar)

Hoe kun je contact met mij opnemen?

Dat kan je het best doen via mijn website Peter Geerts: http://www.petergeerts.nl/

06-1085 1195

contact@petergeerts.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s