Passie Pensioneert Nooit voor Adriënne van der Kuy

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Mijn grootste passie wordt treffend verwoord door moeder Theresa:

“Life is an opportunity, benefit from it. Life is beauty, admire it. Life is bliss, taste it. Life is a dream, realize it. Life is a challenge, meet it. Life is a duty, complete it. Life is a game, play it. Life is a promise, fulfill it. Life is sorrow, overcome it. Life is a song, sing it. Life is a struggle, accept it. Life is a tragedy, confront it. Life is an adventure, dare it. Life is luck, make it. Life is too precious, do not destroy it. Life is life, fight for it. “

Mother Teresa

Mijn grootste passie is dus het leven zelf. En in dit leven is mijn passie mensen begeleiden in hun ontdekkingstocht naar wie ze werkelijk zijn. En mensen laten ontdekken dat het leven mooi is ondanks tegenslagen en dieptepunten. Sterker nog: dat tegenslagen en dieptepunten juist lichtpuntjes en groeimomenten bieden. Zo ontdekken vele mensen weer de liefde voor het leven. Het moment dat mijn cliënten dit ontdekken is hemels!

In mijn werk word ik heel enthousiast van Cymatics. Voor velen een onbekend begrip. Daarom een korte uitleg: Cymatics gaat uit van de stelling dat alles energie is. Daar is al veel onderzoek naar gedaan, maar er is nog veel meer te ontdekken. Kijk voor uitleg over Cymatics deze you tube filmpjes:

Uitleg over Cymatics: https://www.youtube.com/watch?v=W6PSA5bYTxs

Muziek en cymatics https://www.youtube.com/watch?v=Q3oItpVa9fs&list=PLZj7NZhj08rFp0CVJF4CMnKgU-f9Bb4ub

Water en cymatics https://www.youtube.com/watch?v=uENITui5_jU

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Dat wij allemaal kunnen leven vanuit ons hart. Met respect en liefde voor de dieren, natuur en het leven. Dat wij, mensen, keuzes maken die voor iedereen én alles goed zijn. Kiezen voor zuiverheid, vrede, overvloed en vrijheid.

Wat is mijn grootste angst?

Dat angst alles overheerst, dus dat J. Angst geeft kramp, sluit af, bevriest, gaat uit van schaarste. Angst doet veel met je lichaam, het zet allerlei mechanismen in gang die maken dat je je niet goed voelt of zelfs ziek wordt. Als je angst doorgrond kom je vaak uit op het punt dat angst eigenlijk een schreeuw om Liefde is. Die Liefde, daar zet ik mij voor in. En als ik om mij heen kijk is mijn angst dat ik niet voldoende mijn aandeel lever om de Liefde te laten groeien tussen mensen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Dat ik mezelf steeds verder blijf ontwikkelen en nieuwe dingen blijf ontdekken! Er is werkelijk zoveel te ontdekken buiten de gebaande paden. En ik houd daar van!

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Mijn minst aantrekkelijke eigenschap is dat ik altijd en overal hier mee bezig wil zijn!!! Hahaha, ik kan geen roman meer lezen, het interesseert me niet meer. Ik lees boeken van filosofen, over esotherie, spiritualiteit, NLP. Ik kan niet stoppen!!

Wat is mijn grootste valkuil?

Mijn grootste valkuil is dat ik mensen wil helpen. Dat kan niet! Iedereen moet zijn eigen kracht ontwikkelen en zijn eigen pad lopen. Soms wil ik te hard voor anderen. Dan ga ik mijn best doen. Dat is niet de bedoeling, want dan loop ik leeg. Op mijn werk ben ik mij daar bewust van. Echter privé stap ik soms nog wel in die valkuil…!

Wanneer zou ik liegen?

Oeps, dit vind ik een spannende vraag. Want ik lieg al heel lang niet meer. Liegen is voor mij een reactie op je eigen angst om afgewezen te worden door iemand…En gelukkig is dit voor mij een lang gepasseerd station. Voor mij is er 1 situatie waarin ik zou liegen, nl om mijn gezin te beschermen tegen gevaar.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Ik bewonder Marianne Williamson. Zij heeft een boek geschreven: Terugkeer naar Liefde. In dit boek vertelt zij over haar leven en hoe “Een cursus in Wonderen” (een spirituele stroming) haar leven heeft veranderd. Ik lees het steeds maar weer! Nu al ruim 6 jaar. Het staat vol van wijsheid en liefde. Het vervult mij!

Ik bewonder ook William Thetford en Helen Schucman voor het schrijven van de cursus/boek: Een Cursus in Wonderen. Zij hebben dat zo zuiver en mooi gedaan. Hun namen moet je steeds opzoeken, want nergens gaan zij “prat” op hun werk.

Marja de Vries, auteur van o.a. De hele Olifant in Beeld. Zij onderzoekt en combineert de oude spirituele theorieën met elkaar. Heel krachtig en verbazingwekkend.

Dr Hew Len, uitdrager van een Hawaaïnse cleaning methode (Self I-dentity-Ho’oponopono) voor overvloed, gezondheid, innerlijke rust, vrede en werkelijke vrijheidJ. Hij doet dat op een zeer eigenzinnige en eenvoudige wijze.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Omdat ik een eigen bedrijf heb moet ik van vele markten thuis zijn. Administratie, PR, steeds ontwikkelen, website vernieuwen….hahaha! En ik ben zo gezegend dat ik het allemaal leuk vind. Het enige wat ik moeilijk vind is als mijn agenda wat minder volgeboekt is. Ik wil daar dolgraag van af. Want het is nu al 10 jaar steeds goed gevuld. Dus wat “zeur” ik nou eigenlijk? Als het wat minder druk is, is dat altijd omdat ik zelf rust nodig heb. Ik wil graag vertrouwen en volledig in de overgave zijn. Nog een werkpuntje voor mijzelf J.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Eerlijk gezegd ben ik altijd gelukkig met mijn werk! De sessies met mijn cliënten zijn altijd zo mooi en fijn dat ik er zelf ook van geniet. Afgelopen jaar (2017) was een heel goed jaar voor mij met veel coachings en allerlei ontwikkelingen. Daar heb ik intens van genoten. Ik houd er van als het stroomt!

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Ik zie mijzelf niet stoppen met dit werk. Dit werk is mijn passie! Mijn liefde voor het leven, voor alles wat leeft zal altijd een uitweg zoeken om zichzelf te uiten.

Dit werk kan en zal ik eeuwig doen!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ik zou graag twee dingen aan mijzelf willen veranderen. Het eerste is dat ik nog meer in vertrouwen en overgave zou willen leven. En het tweede is dat ik mijn helder-voelend vermogen in mijn privé-leven meer leidend kan laten zijn.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Tja…ik snap deze vraag, maar het past niet in de wijze waarop ik nu leef. Ik werk met mensen die zwaar depressief zijn, suicidaal zelfs, geen lichtpuntje meer zien, als ik na een sessie afscheid neem en ze lachen weer en voelen zich positief dan heb ik weer een mooie prestatie neer gezet. Dat is voor mij de maatstaf. En dat ik heb reeds vele malen mogen doen. Daar ben ik dankbaar voor. Ik ben dankbaar dat ik dit werk mag doen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Ik zou het heerlijk vinden om in Brabant te wonen, dicht bij de natuur, weg uit het drukke Westen. Maar dat zit er niet in. Het is oké zoals het nu is.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Ik bezit niets. Alleen mijzelf. En dat is het meest waardevol, want daar MOET ik mee leven

Ennnn…ons huis! Dat is de plek waar ik mij terugtrek om op te laden, daar is volledige veiligheid. Daar heb ik lief, daar heb ik ruzie, daar ben ik verdrietig, daar voed ik mijn kinderen en mijn echtgenoot, daar word ik gekoesterd, daar heb ik mooie ontmoetingen, daar is intimiteit en verbinding. Deze plek koester ik, onderhoud ik, en ben ik (ook) intens dankbaar voor.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Mijn meest markante karakteristiek is dat ik niet met de stroom mee zwem. Ik heb een sterke eigen-heid. Of zoals mijn puber dochter zegt: ik bepaal zelf…en dan vul ik aan: of het goed voelt….daar baseer ik mijn keuze op. En dat is niet altijd makkelijk. Zeker niet voor mijn omgeving en mijzelf. Want ik voel ook de druk van sociaal wenselijk gedrag.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

De beste ideeën krijg ik nooit in de stad. De beste ideeën krijg ik door stilte en in de natuur.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Mijn favoriete plek is ook niet in de stad. Ik heb niet zoveel met de stad. Het liefst ga ik naar Vooges (www.vooges.nl) , aan zee in Zandvoort.

Welke boeken hebben mijn leven beinvloed en hoe?

De Cursus in Wonderen Helen Schucman en William Thetford

Terugkeer naar Liefde Marianne Williamson

Zero Limits Joe Vitale

Emotionele Veerkracht Tian Dayton

De hele Olifant in Beeld Marja de Vries

Een ongewoon gesprek met God Neal Donald Walsh

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Gary Zukav, Wayne Dyer, Tian Dayton, dr Hew Len

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Eerlijk gezegd wil ik geen muziek beluisteren. Ik wil luisteren naar de vogels en het ruisen van de bomen. Ik wil de wind horen die fluistert in mijn oor. Ik wil de dagelijkse geluiden horen van het leven op Aarde. Ik wil de ademhaling horen van mijn echtgenoot naast mij.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Die heb ik eigenlijk niet zo. Al denkend is het Hermeline uit Harry Potter. Ze is zelf zich en blijft dat ook tegen alle verdrukking in.

Of de hoofdpersoon in Avatar, deze man stapt op grond van eigenbelang in een soort spionen rol. Uiteindelijk stapt hij uit zijn comfort zone en vecht hij tegen de gevestigde orde.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Dat is wat makkelijker, want er zijn zoveel helden in real life.

Mijn helden zijn mensen die opstaan tegen onrecht of zich uitspreken voor een totaal andere kijk op de wereld. Mensen die authentiek durven te zijn. Mensen die die het leven durven te leven en de moed hebben om hun problemen onder ogen te zien. Die hun gevoel kunnen toelaten en daarmee aan de slag gaan. Dat zijn allemaal helden voor mij. Gelukkig zijn er daar heel veel van.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Ah! Wat een leuke vraag. Ik heb verschillende films. Het zijn allemaal films die vertellen over waargebeurde situaties: Touching the Void, Heaven is for real, The Whistle Blower en dan nu de topper: Im Labrynt des Lebens.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiele Vrijheid om te Creëren” mij?

Heel veel. Ik heb altijd gewerkt binnen een bedrijf b.v. Justitie. Daar ben ik mee gestopt omdat ik het moeilijk te combineren vond met rust en aandacht voor de kinderen. Dat heb ik kunnen doen omdat de financiële situatie dat toe liet. Nu heb ik een baan kunnen creëren die precies past bij ons gezin en mijn passie. Dat is een groot goed en een enorm geschenk.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Ik houd enorm van kunst. Van schilderijen, van dans, van films. Het is een pure ontspanning voor mij om daar aandacht aan te besteden. Het voedt mij.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Hihihi…sowieso een vriendin van mij die ik al heel lang ken (vanaf mijn 10e jaar). Met haar heb ik vele dalen en hoogtepunten gedeeld. En ik vermoed mijn echtgenoot J, die zegt letterlijk: mijn leermeester ligt naast mij in bed.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Ohhhh….met Tian Dayton! Zij combineert alles met elkaar. Als ik haar boek lees springt mijn hart een gat in de lucht. Ja, dat is mijn droom zelfs. En wie weet ga ik dat zomaar doen J.

Ennnn…ik zou weleens met Obama willen werken, om met hem te zoeken naar creatieve oplossingen voor mondiale en maatschappelijke problemen. Maar dat is way out of line J.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Ik heb geen project waar ik naar uit kijk op dit moment.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017

Mensen die zoekende zijn naar antwoorden, mensen die angst hebben voor de vele veranderingen waar wij nu mee geconfronteerd worden. Ik dacht nog even: mensen die boos zijn? Maar nee, het is fijn om mensen te ontmoeten die openstaan voor een andere kijk op het leven.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Je kunt mij ontmoeten in Haarlem! Op mijn praktijk, op het strand of in het bos. Een afspraak is snel gemaakt.

Je kunt sowieso iets over mijn werk lezen op mijn website: http://www.La-vida.nu.

Voorheen gaf ik verschillende trainingen gedurende het jaar. Op mijn website kun je daar info over vinden. Door privé omstandigheden ben ik daar tijdelijk mee gestopt. Mocht er interesse zijn dan hoor ik dat graag!

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Ik heb verschillende mensen: Anouk de Kleermaeker, gepassioneerd fotografe, en Johanna ter Steege, een gepassioneerde actrice. Beiden vriendinnen van mij.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via mijn email: info@la-vida.nu of via mijn mobiele nummer 06 53 64 32 31.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s