Passie Pensioneert Nooit voor Hans Mestrum

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het door middel van authentieke, korte videoblogs in beeld brengen van een boeiend verhaal van mensen over hun bedrijf, product, dienst, ervaring, passie, evenement etc.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Wanneer ik flow ervaar. Dat kan zijn bij het maken of editen van een video, maar ook bij het beluisteren van mooie muziek, een wandeling in de natuur, het zien van een tv-programma wat ergens over gaat of een goed gesprek.

Wat is mijn grootste angst? Eigenlijk heb ik die niet meer. Vroeger was ik wel eens bang mijn baan te verliezen, maar nu na 38 jaar werken is die angst weg.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het omgaan met mensen en de trots die mensen ervaren na het bekijken van een video-opname over/van hen zelf. Mensen voor het voetlicht brengen en ze laten groeien en openen tijdens een video-opname is prachtig. Het bewerken van dergelijke video’s is dubbel genieten.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik wil en denk vaak te snel en verwacht dan dat anderen dat tempo volgen. Ik wil wel eens teveel de helper zijn waardoor dat drammerig over kan komen. Dan ben ik een soort evangelist.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik ben soms naïef door mijn enthousiasme en positieve instelling. Daarbij verwacht ik dan dezelfde positieve energie terug te krijgen van anderen en krijg dan regelmatig de kous op mijn kop.

Wanneer zou ik liegen? Als iemand met verkeerde intenties mij of mijn dierbaren wil beschadigen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Herman Wijffels, als dienend leider.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Regels, procedures, controle, hiërarchie, managers die passie in de weg staan. Ofwel het uitgaan van controle en angst in plaats van loslaten en liefde.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Een aantal jaren geleden toen ik een directeur had die me ruimte gaf in vertrouwen en mijn talenten, energie, positivisme en passie waardeerde en stimuleerde. En daarnaast een dienend leider was in plaats van een controlerende manager. Ook was ik gelukkig toen ik directeur was van een opleidingsinstituut dat ik op had gezet en waar ik geprobeerd heb een bijzondere (positieve) sfeer te creëren zodanig dat klanten dat konden ervaren en het een concurrentievoordeel was.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Passie blijft altijd stromen, ook al is het soms een klein ondergronds stroompje. Het komt toch altijd weer bruisend boven en voedt me dan weer. Het leven en werken vanuit mijn passie geeft mij energie, wat anderen ook voelen en voeden.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik ben Hoog Sensitief en voorvoel, voorzie en doorzie ontwikkelingen en handelingen van mensen. Dat is niet altijd handig, want niet iedereen voelt en ziet dan dezelfde dingen als ik (aankomen). Ik toon dan soms onbegrip, terwijl afstand, begrip, meevoelen en meebewegen handiger is.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Phoe. Dat is lastig. Ik ben niet zo’n op-de-borstklopper. Maar ik ben er eigenlijk wel trots op dat de directeur die me enkele jaren geleden leiding gaf, nog steeds aan geeft dat ik destijds de hogeschool op de kaart heb gezet met mijn videoblogs en social media en mij een informeel leider vindt die veel invloed heeft op zijn omgeving. Ik maakte destijds meer dan 200 videoblogs per jaar en dat heeft de organisatie naar buiten gekanteld en zichtbaar gemaakt. Het beïnvloedde de interne cultuur positief en vergrootte het externe netwerk.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ergens dichter bij de natuur. Bijvoorbeeld in Afrika of Fins Lapland. En daarbij dan de plek van de nietige mens in de overweldigende natuur in beeld brengen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn herinneringen en ervaringen als zanger bij een jongenskoor dat regelmatig (radio en t.v.) optredens gaf en en elke zondag de Hoogmis verzorgde. Die muziek, verbondenheid, vriendschap en spirituele ervaringen hebben me gevormd.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Het onzichtbaar aanwezig zijn maar toch sturend bij video-opnames. En het zien en naar boven kunnen halen van talenten van anderen en hen vertrouwen kunnen geven. Dan ben ik een soort coach.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? De beste ideeën krijg ik net voor het ontwaken, in het schemergebied tussen slapen en wakker zijn. Ik drijf dan op mijn dromen maar zie ook de werkelijkheid. Maar dat is dus binnenshuis 😉 Buitenshuis krijg ik de beste ideeën als ik door het dorp wandel, probeer te kijken als iemand die er nog nooit is geweest en dan gewone mensen hun gewone dingen zie doen. Ik zie dan vaak nieuwe onderwerpen en heb dan out-of-the-box ervaringen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?Restaurant Plein 2 is een heerlijke lokatie om te vertoeven. Stijlvol, gezellig en kwalitatief goed eten voor een mooie prijs.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Oei dat zijn er best veel. Het boek Synchroniciteit van Jaworski heeft me tot inzicht gebracht wat zinvol toeval is. Het boek Dienend Leider van Greenleaf bracht me in aanraking met Servant Leadership wat voor mij een eye-opener was omdat die manier van (dienend) leiden zo dicht staat bij wat ik zelf vind wat leidinggeven is en hoe ik het zelf deed zonder dat te weten.

Maar het boek wat de grootste invloed had op mij was het boek Logica van het Gevoel van de filosoof Arnold Cornelis. Zijn beschrijving van de werkelijkheid en de toekomst heeft mij veel inzicht gegeven. Het op weg zijn naar een tijdperk van Communicatieve Zelfsturing waarbij we uit een tijdperk komen van Sociale Regelgeving herken ik elke dag weer. De turbulentie die een dergelijke overgang met zich meebrengt ervaren we nu. Ik noem dat de Tussentijd. Herman Wijffels noemt het de overgang van het stoplichtentijdperk naar het tijdperk van rotondes.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Als ik me wil verliezen in een (ont)spannend boek dan lees ik graag boeken van Nicci French, Simone Vermeer, Stieg Larsson e.d.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Blackstar van David Bowie. Daarin hoor je zijn afscheid van het leven. Het raakt me diep als ik dat beluister. Ook zou ik dan graag Pink Floyd willen beluisteren omdat het iets mystieks heeft. Je kunt er mooi op “wegdrijven”.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Oef. Grappig, de eerste die me te binnen schiet is Inspector Morse 😉 Eigenzinnig, tegendraads, onafhankelijk, intelligent, vasthoudend en vastberaden, creatief zoekend, vrijdenker.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Sven Kramer en Irene Wust als topsporter. Arnold Cornelis als filosoof en Herman Wijffels als dienend leider.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Financiële vrijheid maakt het makkelijker om te creëren omdat je dan niet naar randzaken hoeft te kijken en je je eigen ding kunt doen. Maar het werken vanuit passie heeft niet zoveel te maken met financiële vrijheid, meer met creatieve vrijheid.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik houd van mooie dingen, zoals een mooi schilderij of een mooi beeld. Ik kan genieten van mooie muziek, zowel klassiek als modern. Ik kom graag in een theater. De zangkunst heeft me gevormd als zanger bij een jongenskoor en later als counter-tenor bij een mannenkoor en musicalzanger bij een theaterkoor.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn vrouw. Zij stimuleert me om dat te doen wat ik graag wil maar wel met beide benen op de grond.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Alle mensen die graag een videoportret van zichzelf willen hebben zoals deze geschreven verhalen hier zou ik graag willen ontmoeten. Dus indringende, persoonlijke videogesprekken. Ik heb daarbij niet specifiek iemand op het oog, maar zou graag willen werken met mensen die zo’n verhaal willen vertellen voor mijn camera.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Het uit laten groeien van mijn eigen bedrijf Hans ON Experience waarbij ik passie en inkomen kan samen laten komen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Nic Askew. Hij maakt bijzondere en indringende videoportretten van mensen die hij Soul Biographies noemt.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Je kunt mij vinden via http://www.hansonexperience.com en via allerlei social media (zoek op hans mestrum of hansonexperience op google). Daarnaast vind je me op youtube hans mestrum. Als je me graag een mailtje stuurt kan dat natuurlijk via hans@hansonexperience.com Ik hoop jou te mogen begroeten bij een videofilm productie die ik graag voor je maak. Je kunt daar alles over lezen op mijn website Hans ON Experience

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Nic Askew. Herman Wijffels.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via hans@hansonexperience.com, Hans ON Experience, LinkedIN, Facebook

http://www.hansonexperience.com https://www.facebook.com/hans.mestrum https://www.linkedin.com/in/hansmestrum/ https://www.youtube.com/hansmestrum https://twitter.com/hansmestrum https://vimeo.com/hansonexperience

Download mijn Gratis e-book: 37 tips voor de video-doe-het-zelver http://bit.ly/37tipsebook

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s