Passie Pensioneert Nooit voor Peter Ottervanger

Wat is mijn grootste passie? Mijn grootste passie is reizen zowel zakelijk als privé en andere culturen ontmoeten. Verder zoek ik avontuur in alles wat ik doe en natuurlijk leven met mijn vrouw Nicky en kinderen Bobby en Ward.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Vrijheid is alles, doen wat je leuk vindt en daaruit constant energie halen.

Wat is mijn grootste angst? Angst is een beperking, die keuze kan je maken om over gevoelens als angst, woede en verdriet heen te kijken. Ik denk na over de toekomst maar wil geen voorschot nemen op wat er mis kan gaan.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Organisatie sturen, team achter de strategie en ideeën krijgen en vooral resultaat behalen. En niet te vergeten om dit te vieren. Motivatie, inspiratie en drive maken alles mogelijk.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Als ik niet uigedaagd wordt raak ik snel verveeld

Wat is mijn grootste valkuil? Verveling als er niet voldoende uitdagingen zijn

Wanneer zou ik liegen? Lijkt me niet nodig om te liegen.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Heb geen specifiek rolmodel maar ben beinvloed door muzikanten zoals David Bowie en Nick Cave. Zij laten een creatieve manier een andere kant van de wereld zien.Maar ook innovatieve bedrijven zoals Apple, Google en Facebook die geschiedenis hebben geschreven. Deze bedrijven weten dat de enige constante factor de verandering is en zijn constant aan het innoveren.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Te veel vergaderen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Als ik met mijn team de doelen haal, zoals met Europese Icebreaker organisatie waarvoor ik met mijn familie naar Duitsland ben verhuisd. Ik heb veel organisatorisch veranderingen doorgevoerd met geweldig resultaat als gevolg.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Its all in the mind, never give up. I leerde op mijn 48e snowboarden en kan hier geen genoeg van krijgen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Iets meer tijd nemen om stil te staan bij de dag. Leven in het Nu, principe is simpel maar toepassing blijft een uitdaging.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Turn around doorgevoerd met significante winst verbetering voor het bedrijf en met zeer gemotiveerd team.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Muzikant of performer

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Mijn stad is een klein dorp ten zuiden van Munchen, mijn ideeen krijg ik altijd overal maar vooral in de natuur. De perfecte plek om tot de essentie van zaken door te brengen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Ik ben enorme liefhebber van tapas en kom vaak en graag in Barcelona.Te veel goede restaurants om op op te noemen. Dichter bij huis; Biergarten in Leutstatten (bij Starnberg) geweldige kwaliteit eten met super lekkere en verse tarbot op het menu. Iets wat je helaas niet te vaak meemaakt in Duitsland

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Hoop mijn vrouw

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Entrepreneurs, die out of de box kunnen denken. Ik spiegel graag met ondernemers en leer hier ook weer van.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Mijn grootste project is sinds 2 jaar wonen en werken in omgeving Munchen en Europese Icebreaker organisatie managen. Volgende project kan overal zijn of ‘’gewoon” in Nederland waar we nog een huis hebben in het mooie Spaarndam

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Richard Branson!

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Stil zitten is geen optie, wil graag blijven ontwikkelen en andere mensen prive en zakelijk helpen. Passie pensioneert immer nooit!

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Peter.ottervanger@icebreaker.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s