Passie Pensioneert Nooit voor Ronald Stoot

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Passie pensioneert nooit voor Ronald Stoot. Je zou kunnen zeggen dat ik van lekker eten houdt. Nu is lekker eten een subjectief begrip. Met lekker eten bedoel ik meer de pure producten met de smaak van vroeger. Het valt me op dat deze producten steeds zeldzamer worden. Daarom heb ik besloten een delicatessenwinkel te openen met zeer hoog kwalitatieve, pure, eerlijke en ambachtelijke producten van originele Europese huizen, gemaakt met passie en de smaak van vroeger.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Voor mij is ultiem geluk nauw verbonden aan mijn passie voor heerlijke en eerlijke voeding. Maar ik kan ook ultiem geluk ervaring als ik op een mooie zonnige dag door een prachtig landschap loop, waar de rust en de warmte van de zon mij omarmen. Een moment niets, helemaal niets.

Wat is mijn grootste angst? Ik heb niet zozeer een angst, maar eerder een vrees dat we langzaam verslaafd raken aan de massaal geproduceerde supermarkt voeding, door mij ook wel vulling genoemd. Een industrie die ons continue op een slimme en doortrapte manier het idee geeft dat hun producten goed voor ons zijn. Ik ga er voor mijzelf altijd van uit dat een product puur, eerlijk en ambachtelijk moet zijn.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De mooiste momenten doen zich voor als er een klant in mijn winkel staat die kennis wil vergaren van onze producten, producten proeft, en juist die producten meeneemt wat hij zonder proeven of het bijzondere productieproces niet had meegenomen. Soms ontstaat er een spontaan gesprek waarin je iets persoonlijks uitwisselt. Dit maakt het werk juist zo leuk.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Lastige vraag! Ik zou over mijzelf zeggen dat ik ongeduldig ben, maar wellicht dat iemand anders een andere eigenschap naar boven haalt waarvan ik mezelf totaal niet bewust ben.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn grootste kwaliteit is ook mijn grootste valkuil. Veel kennis zorgt ervoor dat ik te veel informatie geef, wat de ontvanger, of in mijn situatie de klant van mijn winkel zou kunnen overrompelen.

Wanneer zou ik liegen? Liegen is niet mijn aard, eerder een leugen om bestwil. Hier voel ik me dan spontaan vervelend door! Niet doen dus.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Bewonderen is een woord wat ik niet zo snel zou gebruiken. Wel heb ik veel respect voor Luc de Laet, slager en eigenaar van keurslagerij De Laet & Van Haver in Antwerpen. Hij heeft een bijzonder stukje -dry-aged rib-eye gemaakt wat zijn weerga niet kent. Ik zou bijna zeggen rib-eye verheven tot een stuk kunst.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Ik vind de dagen dat het rustig is niet leuk, ik mis dan de interactie met de klant, het goede gesprek, leuke anekdotes en de sfeer. Natuurlijk is mijn werk heel erg leuk, immers zit ik de hele dag tussen de heerlijke kazen en hammen, wie zou dit nu niet willen. Jammy!

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik ben altijd gelukkig geweest met mijn werk. Op het moment als ik geen voldoening meer uit mijn werk krijg, stop ik er mee. Zo blijf ik gelukkig met wat ik ook doe. Maar ik kan me niet voorstellen te stoppen met mijn winkel, ik zou al die heerlijke lekkernijen missen, net zoals de leuke en bijzondere contacten met mijn klanten.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Voor mij betekend dit precies wat ik mijn hele leven al doe, werken vanuit mijn passie. Is de passie over, dan zoek ik een nieuwe passie. Passie betekend voor mij zinnig bezig zijn, iets toevoegen aan de aarde, de mensheid en aan mijn eigen leven.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik wil niets aan mijzelf veranderen, ik wil vooral mijzelf blijven.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dit is geen gemakkelijke vraag. Het opzetten van een delicatessenwinkel anno nu vergt een grote discipline, toch denk ik dat het runnen van een distributiebedrijf met 80 man personeel voor mij een grotere prestatie was.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In 2007 heb ik kennis mogen maken met Nieuw Zeeland. Hun leefstijl is mijn leefstijl, easy going. Doen waar je blij van wordt, leven in het nu.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn meest waardevolle bezitting is het begrijpen wat gezondheid betekend. Juist ziekte heeft mij geholpen mijn passie te vinden, het leven te begrijpen, en juist te kiezen voor wat ik zelf belangrijk vind. Mijzelf zijn is dus mijn waardevolste bezitting.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn authenticiteit zou ik willen beschouwen als mijn meest markante karakteristiek. Ik ben duidelijk mezelf, en niet wat de wereld om mij heen. graag van mij zou willen. Ik doe alles op mijn manier, koste wat koste.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? De mooiste ideeën ontstaan tijdens de wandeling in de natuur als de zon weer eens lekker op me schijnt en me langzaam tijdens de wandeling met zijn warmte omarmt. Er ontstaat een staat van ‘no mind’, een moment waarop gedachten weg gaan en plaats maken voor ideeën zonder na te hoeven denken over de beperkingen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Eten doe ik het liefste in mijn eigen winkel. Hier heb ik alles bij de hand, en hoef ik geen keuze te maken uit een beperkt menu of een beperkte kwaliteit. Eenmaal ’s-Avonds thuis merk ik hoe beperkend de koelkast thuis is! Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Er is niet echt een specifiek boek te benoemen wat mijn leven beïnvloed heeft. Ik heb dan ook geen favoriete schrijver.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Ik houd van veel soorten muziek, maar de muziek op mijn laatste dag mag me het gevoel geven van ultiem geluk, het gevoel alsof ik wandel in de natuur en de zon mij voor de laatste keer verwarmd en omarmt. Mijn lijflied is ‘greensleeves’, deze mag zeker niet ontbreken. Greensleeves betekend voor mij door het leven dansen, natuur, warmte, zon, maar ook weemoed waarvoor dit stuk juist geschreven is.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Frodo van de ‘lord of the rings’. Deze film verbeeld voor mij passie, gedrevenheid, moed, doen wat gedaan moet worden.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? ‘lord of the rings’, uiteraard.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Wat ik me voorstel bij de uitdrukking ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren’, is dat je mogelijkheden hebt om vrij te doen en te laten wat je maar wilt doordat je onbeperkt financiële middelenter beschikking hebt. Je hoeft niet te werken voor geld om hiermee rekeningen te betalen, of te sparen voor de broodnodige auto waar je mee naar je werk moet rijden om zo je kost te verdienen. Je bent als het ware geen ‘loonslaaf’, maar vrij.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst speelt een grote rol in mijn leven. In mijn tienerjaren was ik begaafd met de danskunst, iets waar ik nog steeds veel inspiratie uit kan halen. Maar ik houdt ook van mooie kunst aan de muur, of een bijzonder item waar een eigen invulling en verhaal aan kleeft. In mijn winkel geef ik ruimte aan jonge kunstenaars een stukje van de muur te gebruiken voor hun expressie. Zelfs in mijn uiting naar de consument probeer ik een stukje kunst te gebruiken, door onze producten op een zeer originele wijze te presenteren. Zo presenteer ik de bijzondere hammen door middel van foto’s van de bijzondere varkens waar deze hammen van gemaakt worden. Iedereen stopt voor het bord om naar de foto collage te kijken! Dit levert leuke gesprekken op met mijn klanten.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dit is uiteraard mijn grote liefde die mij in alles steunt omdat ik ben wie ik ben.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik wil niet zozeer met een bekend persoon werken, maar meer met mensen die respect hebben voor het leven, voor , en de manier waarop wij ons als mens voeden, en hier bedoel ik niet alleen fysieke voeding, maar ook onze broodnodige mentale voeding.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? 2017 is voor mij het jaar dat we delicious store gaan uitrollen als een formule. Ik zou het kunnen waarderen als mensen mij zouden steunen in deze taak. Steunen mag door professie, een goed woord, maar ook financieel om de investering te verlichten.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Ik wil graag gepassioneerde foodies ontmoeten die nieuwe en bijzondere producten op de markt zetten. Deze producten kunnen een mooie aanvulling zijn in de uitbreidende formule…. ..

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Je kunt mij ontmoeten in mijn. Winkel; ‘delicious store, kleine berg 70, 5611 JW Eindhoven’.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Koning Willem Alexander.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Delicious store Kleine berg 70 5611 JW Eindhoven Mail: ronald.stoot@gmail.com Mobiel: 0629478118

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s