Passie Pensioneert Nooit voor Siep Jan Riedstra

Wat is mijn grootste passie? Mijn werk en sporten.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Een juiste balans vinden tussen gezin,werk,sporten en vrije tijd en zo de dingen te kunnen doen die mij voldoening geven.

Wat is mijn grootste angst? Niet meer zelfstandig kunnen functioneren waardoor je altijd afhankelijk bent van anderen.

Waar houd ik het meest van in mijn werk? Als alles zo loopt als gepland. In de praktijk werkt dat niet zo maar de uitdaging om dat wel zo te krijgen geniet ik nog altijd van.

Wat is mijn grootse valkuil? Dat ik te perfectionistisch ben en dat ik van een ander altijd dezelfde inzet en betrokkenheid verwacht die ik zelf heb.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Op elk vlak ,werk,kunst, sport, heb ik een ander rolmodel. Zelf ben ik vrij allround maar de echte winnaars zijn alleen goed op hun eigen vlak. Daarom probeer ik altijd te leren van de besten in hun vak en zo mogelijk met hun samen te werken. Vreemd genoeg zijn er maar weinig mensen die proberen wat bij te leren en blijven daardoor stilstaan in het leven en blijven hangen in de dagelijkse sleur.

Waar houd ik het minst van in mijn werk? Van mensen die hun afspraken niet nakomen. Ik zeg wel eens dat het merendeel van mijn werk er uit bestaat om anderen aan hun afspraken te houden.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Eigenlijk alles, passie is nodig om er 110% voor te gaan en zo je doelen te bereiken. Zonder passie worden mensen doelloze bankhangers die nooit iets bereiken.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Een beetje meer geduld zou wel erg welkom zijn en 20 jaar jonger met de kennis van nu.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Die gaat nog komen!! Ik ben nog lang niet uitgeblust.

Welk beroep zou ik willen hebben in een volgend leven? Dan zou ik precies hetzelfde doen alleen 10 jaar eerder beginnen. Voor dit beroep ben ik 20 jaar werkzaam geweest in de automotive branche maar dit beroep past veel beter bij mijn karakter. Maar het is wel een hele goede en zware leerschool geweest.

Wat is de beste plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? In St.Tropez waar ik mijn tweede woning heb. Het leven is daar veel relaxter waardoor ik makkelijker afstand neem van mijn werk en daardoor sta ik meer open voor nieuwe ideeën en visies.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? NOOIT. Als ik zou stoppen dan functioneer ik niet omdat ik niet kan stil zitten en nog elke dag geniet van nieuwe uitdagingen. Altijd bankhangen voor de tv is niets voor mij. Zonder werk zou ik geen doel in het leven hebben en ongelukkig zijn.

Hoe kun je contact met mij opnemen? info@mombeheer.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s