Passie Pensioneert Nooit voor Ans Bakker

Wat is mijn grootste passie?

Mijn grootste passie is het werken met glas, (geblazen, gegoten, gecast) en afval-glas-materialen en ze omvormen tot iets moois. Als ik mn ziel erin kan leggen heeft dit een verlichtend effect op mij en ik hoop op degene die ernaar kijkt. M’n intuïtie is de rode draad.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Ultiem geluk is het proces om aan schoonheid te werken. Het is het proces om constant in verbinding staan met een flow of energie die mij wijst wat te doen.

Wat is mijn grootste angst?

Soms heb ik angst om mijn zicht te verliezen of mijn handen zodat ik niets meer kan doen, maar enkel in fantasie want ik geloof dat je voortdurend scheppend kunt zijn ook zonder handen en ogen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Het scheppen van schoonheid, het maken van iets, de hele weg van idee tot eindresultaat. Het organische groeiproces. En uiteindelijk de erkenning, de bevestiging van de schoonheid die effect heeft op een ander, of een ruimte. Ook op mijzelf. Als ik iemand steeds verras, dan is het mezelf.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ik wil altijd alles zelf doen, en heb niemand nodig……maar dan heb ik toch weer spijtJ wordt ik boos en ga ik toch hulp vragen.

Wat is mijn grootste valkuil?

Grote stappen snel thuis, niet altijd alles afmaken, alweer op weg naar een nieuw object of proces, ook omdat het zich aandient en ik soms snel moet werken. Soms is iets gewoon nooit af en blijft het groeien. Ik ervaar het niet als een valkuil, het kan hoogstens een hobbeltje in de weg zijn.

Wanneer zou ik liegen?

Liever niet, ik voel me er echt niet prettig bij. Het zet zich in mijn lichaam om in pijn. Mn hart krijgt dan geen ruimte en ik raak in de knoop. Maar een leugentje om bestwil lukt wel eens.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad?

Alles heeft invloed op mij, alles waar ik ben en met wie ik ben. Daarom moet ik sterk naar mijn intuïtie luisteren dan kom ik op het juiste moment de juiste personen tegen. Alles is van invloed. Maar…..1 wil ik zeker noemen. Dat was op de HKU mijn Griekse gepassioneerde theater-design-vakdocent Apostolus Panagopoulos.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Polijsten van glas. Dat is veeeeel werk. Ik zorg altijd dat het niet nodig is. Of besteed het uit. Ik houd van ruwe kantjes. En het transporteren van al dat kwetsbare werk.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Ik ben meestal gelukkig in mijn werk. Maar het meest zeg je: Als ik in landschappen ben die me verlichting brengen en uitnodigen nieuw werk te maken. En dan wel het Zeeuwse landschap rondom de Oosterschelde, wat een schoonheid! Ik houd ook van de meditatieve werkzaamheden als mallen maken, was smelten, glasafwas doen, kringlopen bezoeken. Als je het in de juiste stand doet wordt je overal gelukkig van.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Passie heeft niets met pensioen te maken

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ik zou minder snel boos willen zijn (maar passie zit er altijd wel in:)

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven?

Ik denk danser. Kunst met je lijf uitbeelden.

Wat is mijn grootste professionele prestatie?

Ik voel me erkent als mijn glaswerk de “ruimte” krijgt. Zoals mijn kroonluchter “Sharing Abundance” in het restaurant van het Watermuseum, Grand Cafe aan de Beek in Arnhem, of Stark in Amersfoort. Maar ook nominaties/deelname aan buitenlandse glas-exposities in Praag (Stanislav Libensky Award) en Denemarken Bornholm (European Glass Context) Elk werk op zich is geen prestatie maar een geschenk.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad?

In en rondom mijn atelier komen de beste ideeën. De mooie Arkeheempolder vlak achter mijn atelier. Of thuis als de schittering en het licht van het water in de kamer schijnt. Of als de zon op de draaiende discobal valt.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad?

Restaurant Rauw op de Isselt, niet ver van mijn atelier. Of het Centraal Ketelhuis. Of thuis! Samen met dochter Lieve en Mijn man Johan die heerlijk kan koken!

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn man!

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken?

Met musea en mensen die me de ruimte en het vertrouwen geven, gunnen om iets moois te maken voor hun museum, huis, winkel, galerie en luchtkasteel.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit?

Mijn deelname aan Kunst en Varen 2017 in Amersfoort. Dat wordt 29 april geopend in de stadsgrachten van Amersfoort. Ik ben bezig met een kroonluchter: “Drink van de liefde opdat je dronken wordt van het leven”

Maar ik zou ook heel graag eens een museum willen volhangen, ja daar kan ik naar verlangen zelfs. Een reusachtige kroonluchter boven een reusachtige tafel met reusachtig vele pannen en potten en reusachtig veel mensen die allemaal komen eten vanonder mijn “Sharing Abundance” Chandelier.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken?

Beatrix Ruf directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam en elke kunsthandelaar/ liefhebbers van glas.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd?

Alles verandert maar passie dooft nooit als ik mijn intuïtie volg.

Hoe kun je contact met me opnemen?

Ans Bakker http://www.ansbakker.nl

tel: 0651292093

http://www.ansbakker.nl/index/15422540_Contact-Open.html#.WL98Exhx-ks

https://www.facebook.com/ans.bakker

https://www.facebook.com/AnsBakkerGLans/

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s