Passie Pensioneert Nooit voor Rob Stiphout

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?
Het steeds weer opnieuw verleggen van de grenzen, het zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Het continu proberen jezelf te overtreffen is een van mijn grootste doelen en een rode draad in mijn leven.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?
Ultiem geluk is denk ik zeer moeilijk in woorden te gieten en zit vaak in de kleine dingen. Het totaal opgaan in een schilderij is een emotie die er heel dicht in de buurt komt.
Wat is mijn grootste angst?
Dat er ooit een moment komt dat ik vanwege fysieke ongemakken niet meer zou kunnen schilderen.
Waar houd ik het meest van aan mijn werk? 
De dans van het verf op het papier, hoe kleuren zich onverwacht mengen en waar spontaan een stukje schoonheid ontstaat welke ik niet had voorzien.
Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?
De momenten waar mijn gedachten de overhand krijgen op de realiteit. Op dat soort momenten trek ik in mezelf terug en ben ik ver weg.
Wat is mijn grootste valkuil?
Te goedgelovig zijn in de beloften die velen je doen op deze weg.
Wanneer zou ik liegen?
Niet zo vaak, eerlijk gezegd mij wordt vaak het tegenovergestelde verweten.
Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?
Andrew Salgado en Eric Lacombe. Ik vind ze beide erg vernieuwend.
Waar houd ik het minst van aan mijn werk?
Het netwerken via sociale media, eerlijk gezegd niet aan mij besteed, maar een noodzakelijk kwaad in dit vak.
Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk
Als mensen aan mij vragen wat vind je je mooiste werk zeg ik vaak “het volgende”.
Wanneer dat dan ook uitkomt is dat absoluut een moment van geluk.
Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?
Echte passie is onlosmakelijk met je verbonden.
Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?
Niets, ik ben wie ik ben en heb mezelf volledig geaccepteerd.
Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?
Dat ik in mijn werk een richting heb gevonden die niet alleen goed voor mij aanvoelt maar waar anderen ook volop van genieten.
Waar zou ik het liefst willen leven en werken? 
Italie alleen al de cultuur en de natuur zijn al een onuitputtelijke bron van inspiratie
Wat is mijn meest waardevolle bezitting?
Mijn twee kinderen en mijn vrouw, erg voor de hand liggend ik weet het maar al het andere valt daarbij in het niet
Wat is mijn meest markante karakteristiek?
Om mensen aan het lachen te maken door steeds onverwacht uit de hoek te komen.
Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?
De natuur, vooral de duinen aan de kust zijn bij uitstek geschikt om even een frisse wind door mijn hoofd te laten waaien.
Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?
Eerlijk gezegd bij mijn indonesische vrienden, wat een heerlijke keuken is dat.
Welke boeken hebben mijn leven beinvloed en hoe?
Ik heb jarenlang filosofie gestudeerd en vooral de poëzie van Rumi, Meister Eckhart en Johannes van het Kruis hebben grote indruk op mij gemaakt.
‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?
Porcupine Tree; een band die nog steeds een grote bron van inspiratie voor mijn werk is.
Wie is mijn held of heldin in fictie?
Heb ik niet maar ik kan nog steeds genieten van de scherpe humor van South Park.
Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?
Mijn vrouw!!
Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?
The big Lebowski
Wat zegt de uitspraak ‘De Financiele Vrijheid om te Creëren” mij?
Als kunstenaar is het niet makkelijk om je hoofd boven water te houden, daarom heb ik daarnaast een baan om de openheid van het creëren niet onder druk van produktie leveren te laten zwichten.
Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?
Tja, welke niet!

                                                                                                                                                                    Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn vrouw en sommige vrienden die me recht in mijn gezicht durven te zeggen wat er niet goed is aan mijn creatie.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?
Met niemand, ik ben een eenling en heb graag de volledige controle over de uitkomst.
Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?
Door de nieuwe richting die ik ben ingeslagen welke ook aanslaat bij de kunstkenners en mijn klanten ben ik benieuwd waar dat mij brengt aan het einde van het jaar.  
Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017
Met vooral figuratieve kunstenaars als Eric Lacombe, Guy Denning en Andrew Salgado zou ik wel eens een avondje willen sparren.
Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?
Ik zou  mijn website in de gaten houden of de website van Havemankunst maar ik sta altijd open voor iedereen die contact zoekt.
Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Via mijn website www.robstiphout.nl of via een van de sociale media sites waarop ik me bevind, doen!!

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s