Passie Pensioneert Nooit voor Theo Mackaay

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Mijn grootste passie als beeldend kunstenaar en muzikant zijn de momenten waarin ik beland in mijn werkelijk eigen en authentieke domein. Hierin kan ik grenzeloos worden en vallen de dingen in het proces op hun plek zoals dat bij mij past, volgens mijn logica.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Ik ben heel gelukkig wanneer ik verbinding met mijzelf en de wereld om me heen voel, met de mensen die me dierbaar zijn. In andere woorden: het gevoel van dragen en gedragen worden.

Wat is mijn grootste angst?

Uit het proces vallen is voor mij het ergste dat er is. Dat ik geen controle meer heb over hetgeen ik graag wil in dit leven.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Als ik een tijdje in het werk zit en ik ineens herkenning krijg in dat wat ik aan het doen ben. De herkenning van vorm en emotie in dat waar ik naartoe wil.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Eigenlijk ben ik een loner. Uiteindelijk loop ik door in mijn eigen proces en wacht ik op niks en niemand.

Wat is mijn grootste valkuil?

Mijn ego. In je ego doe je altijd die herhalingen van zetten die je groeiproces tegenhouden.

Wanneer zou ik liegen?

Een leugen om bestwil. Dat is voor mij niet liegen. Je hoeft niet altijd het achterste van je tong te laten zien. Dat kan tegen je worden gebruikt.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Willem Lenssinck (beeldhouwer), Jan Cremer (schilder/schrijver/fenomeen) en James Taylor (zanger/gitarist)

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Als je half geïnspireerd bent, en hele dingen wilt doen. Maar ook over geld praten, de zakelijke kant van mijn beroep.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Toen er nog niet zulke grote belangen van afhingen en de verantwoordelijkheden nog hanteerbaar waren.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Je werkt tot aan het graf. Passie houdt niet op. Ophouden met werken is ophouden met leven. Passie is levenskracht. Zo sta ik op mijn 66e weer op het podium met mijn eerste solo-album Met De Hemel Weet Je Het Nooit. Sommige mensen zullen me voor gek verklaren op mijn leeftijd. Maar ik kan en wil het niet anders. En om eerlijk te zijn, het is beter en krachtiger dan ooit. Ik ontdek hele nieuwe dimensies in mijn stem en in mijn gitaarspel. En dat ná het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Ik kan het iedereen aanraden.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Verandering als actief doeleind streef ik niet na. Als je jezelf wilt veranderen, kom je in ego en illusie terecht. Het gaat juist over het nu en de acceptatie van wie je bent.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Mijn hele kunstenaarschap en dat ik dat al 37 jaar lang volhoud. Dat gaat dus veel verder dan bekende hoogtepunten zoals Het Gouden Kalf en het beeld van de Popprijs dat jaarlijks tijdens Noorderslag uitgereikt wordt. Ook vind ik het een grote prestatie dat ik op mijn 66e in een uitverkocht TivoliVredenburg met zeven topmuzikanten het dak eraf heb gespeeld tijdens de release van Met De Hemel Weet Je Het Nooit.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

In Italië. Daar is nog zoveel authenticiteit om je heen. De taal, de cultuur, de flamboyantie.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn kinderen, mijn vrouw, en mijn talent als beeldend kunstenaar, schilder, schrijver, zanger en muzikant.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Mijn intuïtie, mijn weten.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Eigenlijk gewoon in mijn atelier.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Kaiko in Amsterdam. Authentiek Japans in de Rivierenbuurt, heerlijk!

Welke boeken hebben mijn leven beinvloed en hoe?

In de ban van de ring van Tolkien. Door de duidelijkheid van zwart en wit, goed en kwaad, wat je helemaal terugvoert naar je eigen keuzes in je leven.

En On the road van Jack Kerouac. Vanwege de zestiger jaren cultuur, het vrijheidsgevoel en de totale ruimte voor ontdekking en ontplooiing.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Jan Wolkers, Italo Svevo en Louis-Ferdinand Céline.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Going home van Dire Straits. Zo’n geruststellende melodie.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Gandhi, maar juist ook gewone mensen die mooie en goede dingen doen voor hun omgeving. Redders in de grote en kleine zin. Dat kan me ontroeren.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

J. K. Rowling – Fantastic beasts and where to find them.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiele Vrijheid om te Creëren” mij?

Dat geld geen obstakel is. Dat is een luxe positie. Dat zijn er maar weinig gegeven.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Het ìs mijn leven en mijn werk.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn manager Freddy Schaap.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Ik zou graag een duet met Toni Willé zingen. Zij zong in de band Pussycat. Een geweldige zangeres met een bijzondere, sonore altstem!

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

De muziek van mijn nieuwe cd Met De Hemel Weet Je Het Nooit verder uitdragen en ten gehore brengen. En ik ben benieuwd naar de reacties op de beelden die ik gemaakt heb van alle sterrenbeelden, een heel omvangrijk project.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017?

Ik zou graag een muzikale ontmoeting willen hebben met Toni Willé. En verder iedere gerenommerde internationale kunsthandelaar en liefhebber.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Mijn muziek op het podium, radio en tv. Mijn beeldende kunst in de galerie Warnars & Warnars in Naarden en op exposities.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Jan Cremer. Naast schilder en schrijver, voor zover ik weet, het laatste unieke fenomeen uit de jaren 60.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via http://www.theomackaay.com en via Facebook, Theo Mackaay.

Links https://www.youtube.com/watch?v=Y_zCr8c_Vhs (trailer over mijn nieuwe muziekproject)

https://www.youtube.com/watch?v=p1ntZ0eGKbg (videoclip van de eerste single Zeg Me Waarom van het album Met De Hemel Weet Je Het Nooit)

https://www.bol.com/nl/p/met-de-hemel-weet-je-het-nooit/9200000067191090/?suggestionType=suggestedsearch (verkoop CD Met De Hemel Weet Je Het Nooit))

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s