Passie Pensioneert Nooit voor Jacobine van den Hoek

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Als ik schrijf vergeet ik de wereld om mij heen en ben ik gelukkig.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Geluk is als je kunt genieten van wie je bent, wat je doet en wat je hebt.

Wat is mijn grootste angst? Eenzaam en ontevreden zijn.

Waar houd ik het meest van in mijn werk? Dat werk niet voelt als werk, maar als iets waar ik gelukkig van word.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ongeduld

Wat is mijn grootste valkuil? Slordigheid

Wanneer zou ik liegen? Dat doe ik vrijwel nooit. Ik zeg altijd: daar ben ik niet slim genoeg voor.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Er zijn er zo veel. De mensen die nu in mij opkomen zijn: Geert Mak, Simone van der Vlugt, René Appel en Annejet van der Zijl.

Waar houd ik het minst van in mijn werk? Dat er in teksten (door veranderingen) snel fouten kunnen sluipen. En dat het nooit af is. Het kan altijd beter en mooier.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Gewoon thuis, in mijn werkkamertje.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Zo waar! Ik hoop dat ik de 85 haal en dan nog steeds actief ben.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Dat ik minder chaotisch ben.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik ben een historische roman aan het schrijven. Ik hoop dat dit mijn eerste grootste professionele prestatie wordt en dat er daarna nog veel zullen volgen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Amstelveen bevalt prima, dichtbij Amsterdam, met af en toe een uitstapje naar verre oorden.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn kinderen en mijn man

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik ben impulsief en intuïtief

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? In de natuur. In mijn geval in het Amsterdamse bos, daar ben ik wekelijks te vinden.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? The WineKitchen in Amstelveen

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik heb mooie boeken gelezen, maar geen enkele heeft echt mijn leven beïnvloed.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Het hangt erg van mijn bui af wat ik wil lezen. Het hangt zelfs van het jaargetij af. Ik heb dan ook geen favoriet. Wel zijn er veel schrijvers die ik écht heel goed vind: Annejet van der Zijl, René Appel, Donna Tart, Jonathan Safran Four, etc..

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Erg afgezaagd, ik weet het, maar ergens op mijn begrafenis hoor ik toch graag de klanken van Schuberts Ave Maria, gezongen door een sopraan. De dienst mag afgesloten worden met een vrolijk nummer als Beautiful Day van Gare Du Nord.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Geen idee. Roodkapje? Haar vind ik wel stoer.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn vader en moeder omdat zij ieder op een eigen manier een voorbeeld voor mij zijn. Simone van der Vlugt vanwege haar werklust, enthousiasme en het pad dat zij met haar carrière heeft bewandeld.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Die begrijp ik wel. Zorgen om geld zijn ‘killing’, het is lastig om met een kop vol zorgen iets te creëren. Om écht iets moois te maken moet je hoofd ‘leeg’ zijn.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik houd van kunst in vele vormen: kunst in de muziek, in het theater of geschreven kunst. Het meest waardeer ik het, als een kunstvorm iets met me doet, mij emotioneert om wat voor reden dan ook.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn man Edwin.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met een uitgeverij die mij zou willen helpen om een historische roman uit te geven. Een roman waarin ik een Amsterdamse gebeurtenis uit 1566 als decor gebruik voor een liefdesverhaal en waaruit blijkt dat we 450 jaar geleden net zulke problemen hadden als dat we nu met IS hebben. Vrijheid van godsdienst is iets wat we moeten koesteren.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Mijn historische roman afschrijven en laten uitgeven.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Ook hier zou ik een lange lijst kunnen invullen. Ik beperk me nu tot Annejet van der Zijl en Geert Mak.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Alles wat ik schrijf, blog en vlog, vind je op mijn website http://www.jacobinevandenhoek.nl

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Simone van der Vlugt.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? http://www.jacobinevandenhoek.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s