Passie Pensioneert Nooit voor Lilian Steenhuisen

Wat is de grootste passie in mijn werk?

Dat ik van een plak keiharde inflexibele was een beeld kan maken dat een emotie, een glimlach op kan wekken bij mensen die ernaar kijken.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Met de mensen waarvan ik hou aan de bar zitten met chips en bier.

Wat is mijn grootste angst?

Dat er iets vreselijks met mijn kinderen gebeurt.

Waar houd ik het meeste van aan mijn werk?

Met mooi weer buiten zitten met mijn was op het moment dat ik letterlijk voel dat ik op de juiste weg ben en dat dit een mooi beeld gaat worden.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Dat ik wil reageren ook als het beter is om dat niet te doen.

Wat is mijn grootste valkuil?

Mijn gezicht….dat is een open boek, dat is niet altijd handig.

Wanneer zou ik liegen?

Als me dit soort vragen worden gesteld

Welke personen in mijn professie die nu leven bewonder ik het meest

Rabarama, Thom Puckey, Philippe Timmermans

Waar houd ik het minst van in mijn werk

Op zondagavond na een beurs die niet goed geregeld was waar bijna geen bezoekers zijn geweest van de 1e verdieping zonder lift al mijn beelden en loodzware sokkels weer door de regen naar mijn bus slepen en twee uur naar huis rijden waar ik alles terug in mijn atelier moet sjouwen. Als ik dan bij mijn voordeur sta,moe, koud, hongerig en heel nodig moet plassen en mijn sleutels niet kan vinden……….

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk

Ontelbare keren:Tijdens de fase van het maken, als het “gevecht” voorbij is. Maar ook als ik mijn beeld bij de gieter op ga halen en het weer zie( twee weken nadat ik het had ingeleverd) en dan blij en verrast denk: “oh wow, dat heb IK gemaakt, dat is van mij!!” En uiteraard elke keer als iemand zijn zuurverdiende centen te voorschijn gaat halen om een beeld VAN MIJ te kopen, dan voel ik me zo speciaal en trots op wat ik heb gemaakt.

Wat zegt de uitspraak” Passie pensioneert nooit “mij?

Dat roept maar 1 ding op: zeg nooit nooit

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen

DAT ik mezelf wil veranderen. Enorm vermoeiend en allemaal slecht bestede energie, niemand is tenslotte volmaakt. Gelukkig maar. En als ik heel eerlijk ben wil ik bepaalde slechte kanten aan mezelf misschien ook niet echt kwijt, hahaa, maar andere weer des te meer! Hopeloos.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Dat ik niet ben opgehouden met zoeken naar iets waar ik wel gelukkig van werd. Dat ik durfde te investeren in een bestaan als beeldhouwer. Dat ik heb gedurfd om mijn “zekere” bestaan in loondienst op te geven. Dat ik mijn angsten om te vechten voor een plaatsje in de kunstwereld heb overwonnen en nu elke dag wel met plezier aan het werk ga.

Waar zou ik het liefste willen wonen en werken

In een enorme woonboerderij met beeldentuin op de rand van het dorp waar mijn vrienden en kinderen ook wonen. Ik droom lekker verder.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting

Ik ben zeker materialistisch en hou van mooie dingen maar alles is te vervangen. Daarom kies ik voor de foto’s die nog in albums zitten. Die kan ik echt niet vervangen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek

zwart -wit, intolerant, ramp scenario’s verzinnen maar ook enorm de slappe lach kunnen krijgen en lief willen zijn voor de mensen die het waard zijn.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, buitenshuis, in mijn stad?

Nergens, ik krijg de beste ideeën als ik wakker word en nog even kan blijven liggen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis in mijn stad?

Bistro de eeterij in Den Bosch, De likkepot in Rosmalen. Donkerbruin, warm licht, gezellig. Zonder kaarsjes begin ik er niet aan.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Herman Koch het diner. Ik vond het zo gierend de bocht uitvliegen na zoveel mooie boeken die hij geschreven heeft. Het was het zoveelste boek in een rij teleurstellende tijdrovende mislukkingen die ik had zitten lezen en toen ik het dichtsloeg dacht ik: ik hoef helemaal niet te lezen, ik mag andere dingen doen.

 

You only die once. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag

We are the fallen. Evanescence

Wie is mijn held of heldin in fictie

Ik ben dol op Game of Thrones

Wie zijn mijn helden of heldinnen in real life

Iedereen die op durft te staan tegen onrecht tegen weerloze mensen of dieren zonder zich te bekommeren of ze daardoor zelf gevaar lopen

Welke film zou ik jou aanraden ooit in jouw leven te zien?

Jacobs ladder

Wat zegt de uitspraak de financiële vrijheid om te creëren mij?

Heel veel, dat is toch een probleem als je beeldhouwer bent. Bronzen beelden gieten is een arbeidsintensief en mede daardoor dure aangelegenheid. Als ik ooit nog eens de loterij win dan ga ik nog 3x harder dan dat ik nu doe en ook 3x zo groot. De bedragen die ik nu telkens per beeld neer moet tellen houden mijn productie proces toch op een lagere pit. Ik wil graag levensgrote figuren maken maar financieel is dat niet aantrekkelijk.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk

Overdag en in veel weekenden ben ik aan het werk, dus ik kan wel zeggen een grote rol. Kunst in het algemeen speelt bijna geen rol. Je zult mij niet in musea aantreffen. Of het is met iemand en dan zit ik ergens waar de wifi het goed doet of aan de bar. Ik raak gauw geïrriteerd in een museum en dan moet ik er snel uit of iets anders gaan doen. Wat ik wel leuk vind is om naar een speciale expositie van iemand die ik bewonder te gaan, maar ook dat wordt minder. Dat ene weekend dat ik zelf niet tussen de kunst zit ga ik toch liever iets heel anders doen.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime

Hoewel dat natuurlijk iedereen is die een beeld van mij heeft gekocht waardoor ik aan het werk kan blijven als beeldhouwer, moet ik wel heel specifiek ook mijn lieve schat van een echtgenoot noemen. Door hem ben ik waar ik nu ben. Hij heeft mij gesteund en het vertrouwen gegeven dat ik door moest zetten en dat ik keuzes kon maken zodat ik uiteindelijk vertrouwen in mezelf begon te krijgen.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Ik wil met niemand samen aan een beeld werken, ik doe het het liefst helemaal alleen zonder inmenging. Ik wil wel samenwerken met goeie galerieën (zoals ik nu doe met galerie Montulet) zodat ik wat minder elke weekend op pad hoef en eindeloos aan het sjouwen ben van beurs naar beurs. Aan de andere kant hoeft dat eigenlijk nog niet in 2017, ik geniet namelijk ook enorm van mijn “zwervende” bestaan en van het directe contact met de bezoekers van kunstbeurzen, die commentaar geven op mijn werk.

Naar welk project in 2017 kijk ik uit

Naar al mijn projecten, als ik er niet naar uit zou kijken dan had ik me er niet aan verbonden.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017

Er zijn heel veel mensen die ik bewonder, maar ik heb helemaal geen behoefte om ze te ontmoeten. Liever niet eigenlijk. Misschien zijn ze helemaal niet zo leuk, dat zou het toch verpesten.

Waar kun je mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017

Op het gevaar af dat dat ook voor mij geldt en dat je dan vooral nooit meer een beeld van mij zou willen hebben kun je mij thuis ontmoeten. Ik heb een atelier aan huis waar ik op afspraak mensen rondleid. En daarnaast natuurlijk tijdens de beurzen en evenementen waar ik aan deelneem. Mijn agenda kun je vinden op http://www.liliansbeelden.nl

Hoe kun je het beste contact met mij opnemen

Bellen of appen: 0651936008 e-mail: Lsteenhuisen@yahoo.com

facebook chat: lilian steenhuisen

instagram bericht: liliansbeelden

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s