Passie Pensioneert Nooit voor Pauly Houten

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn werk bestaat uit twee disciplines, de Danstherapie en het geven van zwangerschapscursussen vanuit de oefentherapie Cesar. De grootste passie in mijn werk is dat ik zowel w.b. de Danstherapie als de Zwangerschapscursussen “BeterBevallen” me vanuit mijn hart kan inzetten voor anderen om ze verder te helpen in hun proces van ‘heel worden’ en het op een zo natuurlijke en ontspannen mogelijke manier bevallen. Dat is voor zowel de baby als de moeder het beste.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Mijn idee van ultiem geluk is een harmonieus en warm gezinsleven waar rekening wordt gehouden met elkaar en iedereen de ruimte krijgt te zijn wie hij/zij is. Dat er zonder dat je je met elkaar ‘bemoeit’ tóch voor elkaar gezorgd wordt.

Wat is mijn grootste angst? Angsten heb ik eigenlijk niet. Het leven komt zoals het komt en ik meander mee op de stroom. Ik probeer zoveel mogelijk vanuit vertrouwen te leven . Wat ik heel erg zou vinden is dat een van mijn kinderen of kleinkinderen iets zou overkomen waardoor ze diep ongelukkig zouden worden. Ik zou daar niets aan kunnen veranderen en dat lijkt me heel moeilijk.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het fijnste aan mijn werk vind ik het contact met mensen en om mijn creativiteit en ‘know how’ op alle mogelijke manieren voor hen te kunnen inzetten.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap. Dat weet ik eigenlijk niet en heb er ongetwijfeld een heleboel, maar wat in mij op-plopt is, dat ik kritisch ben. Ik probeer zoveel mogelijk zonder oordelen te zijn en zal ze niet snel uiten.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn grootste valkuil is dat ik gevoelig ben voor welgemeende vleierij. Ik sta dan niet meer in mijn kracht en kan daar giga ‘de boot mee in gaan’.

Wanneer zou ik liegen? Mijn primaire reactie is NOOIT. Als er een mensenleven mee gemoeid zou zijn zou ik het misschien overwegen…………………….maar nee liever niet.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Het klinkt misschien gek maar ik bewonder eigenlijk niemand. Je plaatst iemand op een voetstuk waar diegene dan ook weer vanaf kan vallen. Mensen waar ik veel van geleerd heb, hoog heb en mij mede gevormd hebben zijn Charlotte Querido, en Carita Salomé docent mensendieck Lot heeft mij, als psychiater en grondlegster van de danstherapie in deze vorm, opgeleid tot danstherapeut. Carita heeft mij bijgeschoold om als oefentherapeut de zwangerschapscursussen weer te kunnen gaan geven. Zij heeft me echt kansen geboden.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Het mooiste van mijn werk als danstherapeut vind ik het laten ontstaan van een Sessie vanuit creativiteit. Je hebt een idee, zoekt muziek gaat bewegen en al doende ontstaat er zo iets moois. Als we dan in de groep dit uiteindelijk samen beleven en ik zie wat het met mensen doet ervaar ik dit puur als schoonheid en ben ik echt gelukkig. Zo mooi om mensen steeds dichter bij zichzelf te laten zijn. Als BeterBevallen docent vind ik het prachtig om jonge vrouwen zich bewust te laten worden van hun lichaam wat ze er mee kunnen en daardoor zéker de bevalling in zullen gaan. Wanneer ik het meest gelukkig was met mijn werk kan ik niet zeggen er zijn zoveel prachtige momenten geweest.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Dat is het omzetten van lessen die om wat voor externe reden dan ook gewisseld moeten worden. Er kan dan wel eens iets verkeerd gaan in de planning.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? De uitspraak “Passie Pensioneert Nooit” klopt voor mij helemaal. Mijn werk is mijn passie en zolang ik kan werken zal ik het zeker doen. Ik mag daardoor nog midden in het leven staan en met prachtige jonge mensen samenwerken en van hen leren, wat een geluk!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Wat ik aan mezelf zou willen veranderen, daar ben ik eigenlijk niet mee bezig en heb ik mezelf ook nooit afgevraagd. Ik zie wel wat minder mooi is maar ‘er is wat er is en het is wat het is’ dat wordt niet anders.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Mijn grootste professionele prestatie kan ik niet benoemen. Ik doe mijn werk met liefde en kenmerkt zich door intensiteit en diepgang. Dat is wat ik terug krijg van cliënten.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Het liefst zou ik een eigen ruime lichte warme studio hebben met mooie geluidsapparatuur waar mensen na een sessie of les na kunnen praten en wat drinken. Ik ben een rasechte Utrechtse en dat zou dan in Utrecht zijn, onder de Dom, mijn geboorteplek.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn meest waardevolle bezitting zijn mijn 3 kinderen en vijf kleinkinderen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn meest markante karakteristiek is mijn onuitroeibare optimisme. Ik heb een zonnige aard.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? De beste ideeën krijg ik in het park of in het bos waar het Apeldoorn betreft, maar nog meer in mijn werkkamer, in stilte met een kaarsje en die prachtige muziek.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik eet weinig buitenshuis maar waar ik graag kom is “de Heerlijckheijt het Loo”. Heel gezellig verzorgd, lekker en vriendelijk betrokken personeel.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De boeken ‘Jonathan Livingston Seagull’’ van Richard Bach en ‘Een nieuwe aarde’ van Eckhart Tolle ‘De Alchemist’ van Paulo Coelho, Dromen Herinneringen Gedachten van Carl Jung en niet te vergeten het kinderboek ‘de Kinderkaravaan’ van An Rurgers van der Loeff- Basenau hebben mijn leven beïnvloed. De eersten hebben mij de weg naar een bewuster leven geopend Dat is voor mij van bewustwording naar bewust zijn. De Kinderkaravaan heb ik verslonden omdat het verhaal avontuurlijk menselijk spannend en waar heel veel saamhorigheid was. Eigenlijk zou ik het eens moeten voorlezen aan mijn kleinkinderen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Favoriete schrijvers, maar er zijn er meer, zijn de bovenstaande en o.a. Khaled Hosseini, Aart den Doolaard, Conny Palmen en Arthur Japin.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Op de laatste dag van mijn leven wil ik heel veel muziek beluisteren en daar is ook bij het 1e Pianoconcert van Frédéric Chopin en het Viool concert van Mendelssohn. ‘Thank you stars’ van Katie Melua en ‘I was born to love you’ van Queen. Pianoconcerten en symfonieën van Beethoven en……….

Wie is mijn held of heldin in fictie? Mijn held in fictie is Bambi

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn helden in real life zijn mijn vader Wim Houten, Nelson Mandela, Martin Luther King, Mohandas Karamchand Gandhi.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Een film die ik graag en veel gezien heb is ‘Scent of a woman’ met Al Pacino net als Dead Poets SocietyDit zijn films die ik een aanrader vind. Heb er van genoten.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? De uitspraak “de Financiële Vrijheid om te Creëren” zegt mij dat je alle ruimte hebt om iets te creëren zonder dat je de beperkingen hebt van financiële tekorten. Om te creëren heb je wat mij betreft geen financiën nodig. Creatie komt van binnen uit en daar is geen geld voor nodig.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst speelt zeker een rol in mijn leven. Ik ga graag naar een concert of balletvoorstelling want muziek en dans spelen een grote rol in mijn leven en hebben dat altijd gedaan. Voor mijn danstherapie sessies gebruik ik veel klassieke muziek maar ook hedendaagse pop voor b.v. de warming up en het vrij dansen. Mijn museum jaarkaart geeft me de mogelijkheid te genieten van kunst in de breedste zin.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Een grote fan/sponsor/partner in crime is er niet maar wat niet is kan komen.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik werk alleen maar heb heel fijn contact met een groep prachtige jonge ondernemende vrouwen waar ik heel veel van leer en die me de verworvenheden van deze tijd laten zien. Ook ben ik aangesloten bij enkele besloten Facebookgroepen waar ik contact heb met jonge en ook oudere mensen en met wie ik interesses deel en uitwissel. Dat hoop ik in 2017 te blijven doen.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik ben aangesloten bij Bewust Ondernemende Vrouwen. Een fijne groep jonge vrouwen die elkaar inspireren en stimuleren. Het is een landelijke groep onderverdeeld in regionale/plaatselijke groepen. In 2017 vieren we landelijk met elkaar het éénjarig bestaan, dat is een project waar ik wel naar uitkijk.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Ik zou wel eens met een gynaecoloog of een verloskundige willen praten. B.v. de verloskundige Gerrie van der Haar en een enkele gynaecoloog om te praten over thuisbevallingen. Maar ook met iemand die yoga zwangerschapscursussen geeft om te horen hoe zij werken en belangrijk vinden.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Je kunt mij ontmoeten bij mij thuis in de ruimte waar ik mijn zwangerschapscursussen geef. De danstherapie geef ik in Zeist. Dat is nog de enige groep van de vier die ik had. Ik heb op zo veel plekken danstherapie gegeven. Zeist is een hele bewuste mooie groep mensen, die ik zo lang mogelijk aan houd.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Je kunt contact met me opnemen via: mailadres pauly.houten@chello.nl Website http://www.beterbevallen.nl http://www.dansjezelf.nl

Mijn Facebook pagina’s ‘BeterBevallen’ en ‘Dansjezelf’

Tel nr: 055-3668740 of mobiel 06-25417130

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s