Passie Pensioneert Nooit voor Har Klunder

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Mijn grootste passie in mijn werk als film service producer is de uitdaging en het genot van de combinatie van enerzijds mijn voorliefde voor het werken met beeld (Ik was 35 jaar professioneel reclame fotograaf) en anderzijds mijn liefde voor de Algarve, met het prachtige klimaat, de indrukwekkende stranden en vooral het goede weer. Daarbij houd ik van het werken met mensen. In filmproductie heb ik het hele jaar door te maken met producers en regisseurs uit verschillende landen, dus verschillende culturen, talen en gebruiken. Daarin zit telkens weer een grote uitdaging.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Als alle elementen samenvallen : Vrijheid en gezondheid, veel en goed contact met mijn 2 kinderen, een goede relatie, het ontbreken van geldzorgen, en dat alles omlijst de muziek van Django Reinhardt

Wat is mijn grootste angst?

En als je het nu echt over angst hebt, is het dat er iets met een van mijn kinderen gebeurt. Daarnaast moet ik er niet aan denken ziek en hulpbehoevend te worden.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Dat ik de hele dag in de buitenlucht werk, onder de zon en in de warmte, de geweldig mooie omgeving en met de vriendelijke Portugezen. Location scouting is voor mij het mooiste onderdeel van mijn werk. Ik zet dan mijn ruime kennis van de Algarve met passie in en probeer de buitenlandse film producers en regisseurs te overtuigen in de Algarve te gaan filmen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ik kan er niet tegen dat ik in mijn vrijheid wordt beperkt. Vrijheid is mijn grootste goed en is bepalend voor mijn levensgeluk. Daarnaast heb ik wel eens de neiging om te zeer overtuigd te zijn van mijn standpunten en deze moeilijk loslaten.

Wat is mijn grootste valkuil?

Mijn eigen enthousiasme zou wel eens mijn grote valkuil kunnen zijn!

Soms betrap ik me er op dat ik enigszins verblind ben hierdoor. Ik moet dan goed oppassen om niet de werkelijkheid uit het oog te verliezen.

Wanneer zou ik liegen?

In principe nooit, maar nood kan soms wetten breken.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Frederico Fellini

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Het financiele aspect vind ik erg lastig. Ik werk het liefst met mensen, met de natuur, in de zon, en heb weinig affiniteit met boekhouding. Dat laat ik het liefst aan mensen over de er wel plezier in beleven.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

In de Algarve uiteraard, toen ik tijdens onze productie werkzaamheden voor de vernieuwde Topgear show voor Amazon, genaamd “The Grand Tour” (Clarkson, Hammond and May), meerdere liefhebberijen zag samenvallen, namelijk het werken in het landschap van de Algarve, mijn liefde voor het film productie werk en mijn voorliefde voor snelle sportauto’s.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Mijn hele leven is doorspekt met passie en hartstocht. Mijn passie heeft altijd gezorgd voor de vele geluksmomenten in mijn leven. Als passie pensioneert is dat het einde van alle dromen!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Dat ik vaker eerst wat meer nadenk voordat ik handel ,reageer en beslis vanuit spontaniteit.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Het opbouwen van een goed professioneel imago en dat ik uiteindelijk een goede marktpositie heb verworven als zelfstandig reclamefotograaf.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Het liefst zou ik full time in de Algarve willen werken en minder vaak op en neer moet reizen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Dat zijn mijn herinneringen aan de vele vakanties die ik ieder jaar met mijn kinderen heb doorgebracht. Materieel gezien is dat mijn oude Harley Davidson. Daar zou ik absoluut niet zonder kunnen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Ik ben zeer gehecht aan mijn vrijheid en doe er alles aan deze te behouden

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Rijdend op mijn motor

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

De twee Wezen in Hengelo

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

1. “Screw It, Let’s Do It” van Richard Branson. Dit boek laat zien dat wil en enthousiasme de basiselementen zijn voor de geest om telkens weer nieuwe initiatieven te ontplooien. Dat je vooral leert van de pogingen die mislukken, en dat deze weer aanzetten tot nieuwe initiatieven. Geloof in jezelf creert doorzettingsvermogen.

2. “The exclusive biography” van Steve Jobs

Zijn verhaal is zowel mijn inspiratiebron als waarschuwing en staat vol van zijn ervaringen over innovatie, karakter, leiderschap en waarden.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Ik was nooit een hele grote lezer, maar een van mijn favoriete schrijvers was destijds Kees van Kooten.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

“Just a Gigolo” van Django Reinhardt. Voor mij is Django Reinhardt een van de grootste muzikanten, en zijn muziek zit voor mijn gevoel vol hartstocht, liefde en passie. Ik ben min of meer opgegroeid met deze muziek.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Richard Branson, Django Reinhardt,

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Dat zijn er twee: “L’Innocente” en “Novencento” van Visconti

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Financiele middelen zijn geen voorwaarde voor de vrijheid om te creeren. Creatie komt vanuit de creatieve vrije geest, en is zodanig niet afhankelijk van geld. De uitvoering is in sommige situaties helaas een andere zaak en vaak wel afhankelijk van de financiele middelen .

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Een van mijn passies is Kunst en speelt dat een grote rol in mijn leven! Kunst is een autonoom domein, naast dat van de de politiek, de religie, wetenschap, de moraal, en de filosofie. Kunst is gericht op vernieuwing en heeft een kritisch-maatschappelijke functie. Dat boeit mij het meest aan Kunst.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn vrouw en zakelijk partner, mijn 2 kinderen

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Met Richard Branson

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Niet een bepaald project in het bijzonder. Het is aan het begin van een jaar altijd maar weer afwachten wat er zich aandient. Eigenlijk kijk ik uit naar alle projecten die er op mijn pad zullen gaan komen. Projecten waar ik niet naar uitkijk neem ik niet aan.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017?

Steven Spielberg

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Op TV en internet

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Joyce Derrix, mijn vrouw en zakenpartner

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

0681282272 of email info@harryklunder.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s