Passie Pensioneert Nooit voor Frans Claessens

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Mijn grote passie is nadat ik niet meer als timmerman, stoffeerder en woningstoffeerder kon werken, om toch nog iets nuttig voor de wereld te betekenen. Daarom ben ik enkele jaren geleden begonnen met het schrijven van het boek: ‘Leven met beperkingen’. Een klein jaar geleden ben ik aan mijn tweede boek begonnen, dat heet: ‘Beperkt en toch Genieten’, dat eind maart 2017 is verschenen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Mijn ultieme geluk is, dat ik ondanks mijn beperking, die spasme heet, toch nog veel voor anderen kan betekenen.

Wat is mijn grootste angst?

Mijn grootste angst is, dat veel mensen niet begrijpen, wat leven met beperkingen inhoudt.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Om een boek te schrijven waar iedereen die graag leest, wat van kan opsteken.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Mijn minst aantrekkelijke eigenschap is, dat ik ook eigenwijs kan zijn, (maar dat is ook wijs).

Wat is mijn grootste valkuil?

Mijn grootste valkuil is dat ik doorga met mijn bezigheden als ik eigenlijk veel te moe ben.

Wanneer zou ik liegen?

Nou liegen is geen eigenschap van mij, maar als men vindt dat ik onwaarheden vertel vind ik dat erg jammer.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Ik bewonder het meeste mijn vrouw, Jennefer Zuniga de Jong van ‘UITGEVERIJ OOSTLAND’ en mensen die mijn beperkingen respecteren.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Ik houd er het minst van, om tijdens het schrijven van of illustraties maken voor een boek, afgeleid te worden.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Ik ben het meest gelukkig, als er een boek is geschreven en geïllustreerd, dat 100% naar mijn tevredenheid is geworden. Zeker ben ik dit, als een uitgever dan ook nog zéér tevreden is en het uit wil brengen. Ook ben ik gelukkig, als veel mensen mijn boeken gaan lezen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Passie Pensioneert Nooit betekent voor mij, dat ik boeken kan en mag schrijven, al ben ik op een hoge leeftijd aangekomen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Eigenlijk niets, want ik zeg altijd, iedereen is zoals hij is en daar zal men genoegen mee moeten nemen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Het voor anderen mogen maken van timmer-, meubel- en stoffeer werk. Dit deed ik voor particulieren en bedrijven, met heel veel plezier, totdat ik in 1999 plotseling meer beperkingen kreeg.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Ik zou het liefst gewoon in Nederland willen leven. Helaas zal er gewoon werk niet meer in zitten, dus maak ik van mijn hobby boeken schrijven nu mijn werk.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn meest waardevolle bezitting, is mijn zelf gemaakte slaapkamer, waar ik hoop tot aan mijn dood, samen met mijn vrouw van te mogen genieten.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Ondanks dat ik beperkingen heb, toch nog iets moois van het leven te maken, door middel van onder andere het schrijven van boeken.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Mijn beste ideeën kreeg ik, toen ik met mijn vrouw aan het toeren was in de bossen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Mijn favoriete plek om buitenshuis te eten en drinken is ‘Lunchroom ’t Zunneke’ in Someren, in de provincie Noord-Brabant gelegen.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Mij heeft het boek: ‘Het verdriet van KOERDISTAN’ en ‘Hoop Geloof en Liefde Droom en Realiteit beïnvloed.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Maria E. Luten en Rosalynn Sutherland (helaas in januari 2017 overleden).

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Ik wil op mijn laatste dag een heel rustig stukje muziek horen uit de jaren ‘70.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Mijn fictie helden of heldinnen zijn degenen die je echt proberen te begrijpen, als je het over beperkingen hebt.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Mijn vrouw, al heeft zij ook beperkingen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Ik zou de film ‘LelleBelle’ ooit mijn leven wel eens willen zien.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

‘De Financiële Vrijheid om te Creëren’, betekent voor mij, dat geld geen noodzaak is, maar dat ik dan kan doen wat ik zelf wil. Dus geen echte armoede en dat is lang niet iedereen gegeven.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Kunst speelt in mijn leven geen enkele rol.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Ik wil met niemand samenwerken, want een boek schrijven doe ik het liefst helemaal alleen.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Ik zou in 2017 aan mijn derde boek willen beginnen met schrijven, want ik weet, dat een boek schrijven niet zomaar gedaan is. Net als bij de andere twee boeken, denk ik, zal ik ook de illustraties weer zelf maken.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017?

Ik zou 2017 graag schrijvers en schrijfsters willen ontmoeten, zodat je ervaringen kunt uitwisselen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Mijn twee boeken kun je zien op 31 maart 2017 om 16.00 uur in de bibliotheek te Helmond of via mijn website: http://geopend-boek.simplesite.com/ .

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Men kan contact opnemen met mij via mijn website: http://geopend-boek.simplesite.com/, of via e-mailadres: claessensfrans@outlook.com en via mijn auteurspagina bij Facebook: Frans Claessens.

Link naar bol.com: Boek: ‘Leven met beperkingen’

Boek: ‘Beperkt en toch Genieten’

 Link YouTube: https://youtu.be/B_DcAB-FIkY .

31 maart is mijn boekpresentatie: Beperkt en toch Genieten’ geweest, hieronder de info over dit evenement.

https://www.facebook.com/events/217243018680280/

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s