Passie Pensioneert Nooit voor Nico Vrielink

Wat is mijn grootste passie? Mijn passie is eender gebleven vanaf mijn prille jeugd , toen mijn vader me op 10-jarige leeftijd liet plaatsen op een Belgische kunstacademie , nu dus 48 jaar geleden, en dat is schilderen en tekenen , ondanks het feit dat ik ook ooit 12 verschillende beroepen heb gehad , waaronder onderwijzer , leraar . Het heeft me geleerd door te zetten en naar niemand te luisteren behalve mezelf .

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Vrijheid . Achter de ezel zitten,luisteren naar Bach , stokbrood-kaas-worst-glas wijn voor de open haard, goed boek lezen , uitzicht over de valleien in Frankrijk , vrijen met mijn lief, nog een glas wijn maar nu met oesters, mijn zonen omarmen en kussen en vele uren met ze praten , eten op strand in Bali .

Wat is mijn grootste angst? Vliegen in een economy class vlucht met mijn 2 meter lengte . Vanuit Bali naar Europa is een klote eind iedere keer , dus ik trakteer mezelf wel eens op beters .

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Mijn intimiteit met de verf, het doek . De reuk van olieverf . De vrijheid die ik mezelf permitteer terwijl ik aan het werk ben , helemaal alleen en toch communiceer met de wereld daarmee . De streek met penseel , de lijn die ik zet met potlood in inmiddels mijn uniek handschrift .

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Heb ik die? Haha.. zou ik aan mijn vriendin moeten vragen . Misschien meer bezig zijn met mijn werk dan met de rest van de wereld . Ik ben allereerst getrouwd met mijn werk.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik verhuis graag….inmiddels al 22 keer. Nu wonend op Bali, al 12 jaar, wil ik eigenlijk wel weer weg . In verschillende landen gewoond en iedere keer neemt het veel energie en tijd in beslag . Ik ben een gigantische dromer . Ik wil altijd een vakantie gevoel hebben, daar waar ik woon en dat gevoel is nu inmiddels weer weg na zo lang op dit eiland gewoond te hebben.

Wanneer zou ik liegen? Ik lieg niet, maar verdraai wel zelden iets om zaken in goede banen te leiden.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Legio kunstenaars zijn van invloed geweest op mijn werk, met name een Gustave Courbet in de 19e eeuw, maar vele, vele anderen ook . Verder leef ik gewoon mijn eigen leven : als vader trots als een pauw op mijn 2 zonen en ik als zoon van mijn ouders trots op hen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Werken in opdracht . Ik verlies een gedeelte van mijn vrijheid daarmee . Niet dat ik me daar druk om maak: het hoort soms bij het vak.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik ben meestal wel gelukkig met mijn werk , maar niet als ik terug kijk. Een hoop rotzooi gemaakt in het verleden , maar dat betekent tegelijkertijd ook dat ik groei en vooruit ga met dat wat ik doe . Ik ben erg kritisch over mijn eigen schilderijen

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik ben schilder voor het leven en uiteindelijk hoop ik ooit in de laatste week van mijn leven het beste schilderij te maken.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Tien kilo minder…..

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Dat zouden er velen kunnen zijn , maar bijna alles met vingers, handen en talent . Een smid zijn lijkt me prachtig , archeoloog, pianist , maar als het weer schilder zou worden dan zou me dat ook prima liggen

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Het gehele oeuvre waar ik al tientallen jaren mee bezig ben. Het is een reis door mijn persoonlijk kosmos, tot dat de deuren gaan sluiten.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? In mijn hoofd en het maakt niets uit waar ik ben.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Iedere plek in de wereld waar ik me gelukkig voel , alles tussen New York en Tokyo , maar vooral met wie je eet en drinkt . Soms maakt het niet uit wat je eet , maar met wie.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? De vrouwen in mijn leven.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Ik werk graag alleen en heb daar verder niemand voor nodig. De laatste keer dat ik voor een baas werkte , was toen ik zelf doceerde op een kunstacademie op 24 jarige leeftijd

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Nieuw boek , begin volgend jaar 2017 over mijn werk . Dat wordt boek nummer 11.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Alle overleden schilders , schrijvers , muzikanten….mijn ouders weer eens.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Ik ken het woord pensioneren niet en kan me niet voorstellen ooit op te houden met wat ik doe. Voor mijn gevoel groei ik nog steeds en ben altijd bezig met verandering in mijn werk . Geen tijd om het erbij te laten .

Hoe kun je contact met me opnemen?

nicovrielink.art@gmail.com

http://www.nicovrielink.eu of Facebook

Je kunt hier een boek van Nico Vrielink kopen.  Koop je het via deze website bij bol.com stimuleer je het Passie Pensioneert Nooit project omdat wij partner zijn van bol.com

1001004002628718

Koop het boek hier

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s