Passie Pensioneert Nooit voor Liseth Visser

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Iets moois maken, letterlijk de schoonheid van de wereld vastleggen. Daarnaast vind ik lesgeven geweldig, ik geniet er enorm van een ander te helpen groeien.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Delen. In liefde leven. Vrijheid.

Wat is mijn grootste angst?

Dat mijn handen of mijn ogen er mee ophouden. Dat zal eens waarheid worden maar ik hoop dat dat nog heel lang duurt.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

In mijn vrije werk is het creatieproces het aller fijnst, een idee omzetten in iets tastbaars. In mijn opdrachtenwerk geniet ik erg van het samenwerkingsproces maar evenzeer van het moment waarop het model op mijn paneel tot leven komt. Als leraar/coach vind ik het heerlijk als mijn lessen vruchten afwerpen, als het beklijft en resulteert in mooi werk.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Mijn uitgebreide vertelstijl. Punt!

Wat is mijn grootste valkuil?

Perfectionisme en (valse?) bescheidenheid. Ik vind het nergens voor nodig jezelf kleiner voor te doen dan je bent, dat dient geen enkel doel, maar voel me tegelijkertijd regelmatig ver verwijderd van de grote kunstenaars der aarde.

Wanneer zou ik liegen?

Als de waarheid alleen pijn brengt en geen doel dient.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Alexandra Manukyan, zij maakt bijzonder werk, vol schoonheid, magie en contradictie.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Dat mijn tubetjes olieverf al na 3 keer openen niet meer goed sluiten!

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Waar is niet moeilijk: dat is in mijn atelier, dát is de plek waar het gebeurd. Wanneer is veel moeilijker te beantwoorden aangezien ik de gelukkige omstandigheid leef dat mijn werk me zo ongeveer continu geluk brengt.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Dat werk niet als werk aanvoelt als het je passie is, en dat ik absoluut niet uitkijk naar het einde van mijn werkend leven maar juist van harte hoop dat ik nog lang door mag gaan.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Dat ik koken ook als een creatieve uitdagende bezigheid zou beschouwen i.p.v. als een noodzakelijk kwaad…

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Mijn deelname aan “Sterren op het doek”, “mijn” Willem Alexander die in het gerechtshof Leeuwarden hangt, mijn Portretten op Kant die in het Michelin ster restaurant De Hoefslag hangen én mijn bloeiende portretschool ervaar ik als fijne professionele prestaties. Maar zoals de meeste kunstenaars hoop ik dat mijn grootste schilder prestatie in de toekomst ligt.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Thuis. Mijn man en ik zijn dol op Engeland, zouden graag zien dat ons huis/thuis op een eenzaam plekje op de hei stond maar zijn ondanks die dromen heel blij en tevreden met de werk- en woonplek die we voor onszelf hebben gecreëerd.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn bril.

(slechte ogen….)

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Mijn bril?

(tezamen met mijn hippie-rokken en lange grijze haren…)

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Natuurlijk kom ik geïnspireerd terug van musea- of expositiebezoek, maar mijn beste ideeënplek is mijn oude –meer warmte dan Uv-stralen producerende- zonnebank.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Echt nergens… ik geef daar helemaal niets om. Raar maar waar. Waar ik thuis aan de eettafel wel enorm van geniet is het samenzijn met man, kinderen, kleinkind, vrienden, mobielen uit, kaarsje aan, tijd voor elkaar, dat dan weer wel.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Huis met de geesten. Portret in Sepia, Het zesde zintuig, Volgens Maria Magdalena.

De magische sferen die de “normale” wereld en levens van de hoofdpersonen doorspekken, trekken mij als combi enorm aan. Ik hoor van liefhebbers van mijn werk dat ze die sfeer herkennen en proeven in mijn schilderijen en dat maakt me blij.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Isabel Allende, Marianne Fredriksson, Donna Tartt.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Big Love. Lindsey Buckingham (Fleetwood Mac).

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Ik hou van echte, oprechte mensen, zowel in fictie als in real life.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Aart; levenspartner, echtgenoot, lief, vader van onze kinderen, knuffelbeer, vriend.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Intouchables, Sophie’s choice, Harry Potter 1.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Dat ik Mars (chocolade) dankbaar ben, zij hebben mij jarenlang een fijne werkplek gegund en daarenboven een pensioen voor me opgespaard, waar ik zeer vervroegd gebruik van maak…

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Voor portretten exposities, musea, programma’s, boeken, ontmoetingen met collega’s etc. kun je me wakker maken. Kunst in bredere zin is voor mij absoluut een toevoeging op het leven, een ding om van te genieten maar niet meer of minder dan bijvoorbeeld een bloesemboom, of een bijzondere wolkenpartij.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn man en kinderen, zij zijn trots, geven me ongezouten kritieken en helpen me waar ze kunnen. Top!

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Met Chantal; een nieuw model die ik in Victoriaanse kleding wil steken, ga fotograferen en daarna ga schilderen. Momenteel ben ik druk met het ontwerpen en creëren van de kleding en toebehoren. De afspraakdatum is nog niet geprikt maar lang zal dat niet meer duren.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Bovengenoemd project. Het gehele proces vind ik leuk, momenteel de fashion fase dus, binnenkort de fotosessie en dan natuurlijk het schilderen van een mooie serie werken.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017?

Lita Cabellute, Alexandra Manukyan en dichterbij Christiane Vleugels

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Doorlopend in Art Gallery Van Schaik & van Schaik te Zeist en bij Galerie Drentsche AA te Balloo, van 1 september t/m 22 oktober in Museum Thijnhof te Coevorden en daarnaast in mijn atelier in Veghel –even vooraf bellen aub-.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Emelie Jegerings schilderkunst, Nicole Minneboo fotografie, Nicole Zijlstra paardensport, Yvonne den Dekker dans.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Voor meer info, werk en contactgegevens kun je terecht op; http://www.elisabethv.nl/

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s