Passie Pensioneert Nooit voor Nicole Zijlstra

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het gevoel ontwikkelen om met mijn paarden te communiceren en dat gevoel aan kinderen over te brengen

The ability to create a partnership with my horses and to teach to children, how they can achieve the connection between them and a horse.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Vrijheid in het algemeen en nadat al het werk is gedaan op stal, bij mijn paarden luisteren naar het geluid dat ze maken als ze tevreden aan het eten zijn.

Freedom in general and after all the work is done at the stables, to listen to the horses how they eat their meal very relaxed and satisfied.

Wat is mijn grootste angst? Om op een dag niet meer voor mijn paarden/dieren te kunnen zorgen.

That one day I would not be able to take care of my animals anymore.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Dat ik iedere dag blijf leren en dat geen twee paarden hetzelfde zijn en dat zij mijn Spiegel zijn zodat ik ook steeds weer een beetje meer mijzelf leer kennen.

That I keep learning every day and that not two horses are the same. They are like a mirror for me, I get to know myself better by observing and working with them.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat ik vaak teveel haast heb en een te grote “to do “ lijst heb. Daardoor neem ik vaak niet genoeg tijd voor mensen die ik lief heb.

That I am often in a hurry and have too many things on my “to do” list.Because of that I don’t spend enough quality time with the people I love.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik altijd alles extreem goed wil doen ( over achiever), daardoor mis ik soms dingen om mij heen die belangrijker zijn dan waar ik mee bezig ben. Mijn baas zei mij ooit: Goed is goed genoeg , dat is mij altijd bij gebleven en ik probeer dat na te streven.

That I always try to do everything extremely well, to be an over achiever, because of that I sometimes miss out on things that are more important for that moment. One of my former bosses once told me: Good is good enough! I try to keep that in mind.

Wanneer zou ik liegen? Liegen is heel moeilijk voor mij, ik ben vaak te eerlijk en direct. Dat brengt mij ook wel eens in de problemen en daar leer ik dan weer van. Ik zou alleen liegen als ik daarmee kan vermijden om iemand pijn te doen.

For me it is difficult to lie. Too often I am too honest and direct. This has caused problems in the past and I learned. I would only lie if I can avoid hurting someone’s feelings.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik heb grote bewondering voor Carl Hester, als persoon en als paarden trainer.

I admire Carl Hester, as a person and as a horse trainer.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Dat alles zo snel weer vies is als ik het net heb schoongemaakt. J

That when I clean everything it is dirty again in no time J

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen twee van mijn studenten nationaal kampioen werden.

When two of my students became National Champion.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat je niet eens aan een pensioen denkt als je iedere dag doet waar je van houdt.

That you never think about retiring when you do what you love and dare to follow your dreams.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Om minder snel te reageren op dingen of uitspraken van anderen. Ik moet niet zo’n “fast clicker” zijn zoals mijn partner altijd zegt.

I would like to be a bit slower in responding to others or taking decisions, not to be such a “fast clicker” like my partner calls me often. And of course he is right J

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat ik het aangedurfd heb om mijn droom te volgen en mijn eigen huis en bedrijf heb ontworpen en gebouwd in een land waarvan ik de taal niet eens sprak. Met mijn werk heb ik en mijn paarden velen geïnspireerd. Vooral veel kinderen die op een positieve manier beïnvloed zijn voor de rest van hun leven.

That I dared to follow my dreams, designed and built my house and working space in a foreign country, not speaking the language. It is still very special to see how my teaching and my horses have influenced many children in a positive way for the rest of their lives.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Waar ik nu ben, ik woon en werk in mijn eigen Paradijs op aarde.

Where I live and work now, my own Paradise on earth.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn thuis met alles wat daar leeft met mij.

My home, with everything what lives there with me.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn baseball petje en witte voorhoofd omdat ik het altijd in de zon draag.

My baseball cap, and my white forehead, because I always wear it in the sun.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Rondom de stallen als ik aan het vegen of harken ben, aan het einde van de dag en alleen met mijn paarden, honden en katten ben.

Around the stables, while sweeping and raking at the end of the day being by myself with my horses, dogs and cats.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Een plek waar ik buiten kan zitten en mooie natuur om me heen heb en waar het eten goed is. Er zijn gelukkig veel van die plekken op aarde maar in mijn stad is het Restaurant Nirvana, een oase in de woestijn.

A Place where I can sit outside with beautiful nature around me and where the food is good but not fancy. Luckily there are many nice places to enjoy good food but in my area I love the restaurant Nirvana, it is an oasis in the desert.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De boeken die mij onbewust geholpen hebben in de beslissingen die ik in mijn leven genomen heb. Ik kan zo even geen titels noemen want er zijn zoveel boeken geweest die mij geïnspireerd hebben.

The Books which , unconsiously, helped me with the decisions I have made in my life. I don’t remember all the titles of the books that inspired me, because there were many books and I read them a long time ago.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik heb geen favoriete schrijvers, ik houd van autobiografieën van mensen die iets bijzonders met hun leven gedaan hebben.

I don’t have favorite writers; I love autobiographies of people who did something special with their lives.

Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? De stilte van Moeder natuur, het geluid van een kabbelend beekje en vogeltjes die zingen.

The quietness of Mother Nature, the sound of still waters and birds singing.

 

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn Partner Rafa is mijn grote held maar er zijn veel mensen om me heen waar ik ook heel trots op ben, teveel om te noemen.

My partner Rafa is my big hero but I am proud of many people around me, too many to mention their names.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Ik houd van waar gebeurde verhalen en films met een goede moraal.

I love true stories and movies with a message.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Om te creëren heb je geen geld nodig, dat heb ik geleerd tijdens mijn reizen in Afrika waar ik kinderen heb gezien die hun eigen speelgoed maken van afval. Die kinderen zijn ook nog eens veel blijer dan de kinderen die alles hebben omdat hun creativiteit niet is weggenomen door elektronische rotzooi.

To create something you don’t need money, I have experienced that during my trips to Africa where children play with self made toys from garbage. They are the happiest children I have ever met and I think that is because their creative mind is not taken away by all the electronic toys that are used in the first world now.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Alles wat je creëert is kunst, een dans samen met je paard maar ook hoe je je werkomgeving en huis ontwerpt en inricht.

Everything what you create is art, a dance with your horse but also how you design your own house or working space.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn partner Rafael Lavista, we delen dezelfde passie en leef stijl.

My partner Rafael Lavista, we have the same passion and life style

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met mijn nieuwe paard Benji, we moeten elkaar nog veel beter leren kennen maar dat is juist het leuke van het trainen van paarden. De weg naar het succes duurt lang maar op die weg vinden we de inspiratie om de passie te verdiepen en daardoor kunnen we ook met tegenslagen omgaan. Het is een moeilijke sport die ik gekozen heb en een leven lang is niet eens voldoende om alles te leren wat er te leren valt.

With my new horse Benji, we are still in the process of getting to know each other better but that is the nice part of training horses. The road to success is long but down that road we will find the inspiration to let our passion grow so we can also deal with the “downs” in our career. Dressage is a very difficult discipline and a lifetime is not enough to learn all about it.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ieder paard bij mij op stal is een project, en iedere dag kijk ik er naar uit om met ze aan het werk te gaan en te verbeteren en daarmee verbeter ik mijzelf ook.

Every horse I ride is a project by itself, and I look forward working with them every day, to make them and myself better than the day before.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Charlotte Dujardin

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Op Facebook J

At my Facebook page J

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Alvaro Neil or Bici clown https://biciclown.com/plus/

Deze man heeft een enorme indruk op mij gemaakt toen hij bij ons te gast was op zijn fiets toer door Mexico.

This man really impressed me when he stayed with us during his bicycle tour through Mexico.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

nicolezijlstra@hotmail.com

https://www.facebook.com/nicole.zijlstra.5?fref=ts

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s