Passie Pensioneert Nooit voor Inge Janson

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Het maken van de allerlekkerste paté en alle Nederlanders laten/ leren genieten van deze karaktervolle klassiek Franse paté.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Ik geloof niet in het ultieme geluk. Wel in momenten die gelukkig maken, juist omdat ze speciaal zijn,of omdat je er op dat moment nét voor open staat. Bijvoorbeeld wanneer een slok water op z’n lekkerst smaakt; ’n ontmoeting met ’n ontwapenend kind; ’n bloem die het ‘opeens’ weer doet.

Wat is mijn grootste angst?

Angst hebben heeft geen zin. Ellende kan iedereen overkomen, ook ik heb daar ‘recht’ op.Ik probeer blij te zijn met al het geluk waarin ik leef. Met dit besef hoop ik weerbaar te zijn wanneer mij iets ergs overkomt.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

De bijzondere ontmoetingen op de markt of tijdens patéproeverijen. De vrijheid. Het proberen ‘het’ anders dan anderen te doen. Het continue leerproces. Het bouwen aan een mooi en uniek patémerk.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Tikje eigenwijs. Soms iets te spontaan in uitspraken.

Wat is mijn grootste valkuil?

Ik ben tamelijk chaotisch, wat anderen vaak wel amusant vinden. Maar in mijn werk geeft het vooral ruis.

Wanneer zou ik liegen?

Wanneer de persoon belangrijker is dan het feit. Een leugentje om bestwil dus.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Allereerst mijn vader, slager Janson. Vanuit passie en eigenheid heeft hij het slagersvak beoefend en zijn klanten bediend. Zo’n drive en werkplezier streefde ik ook na, en heb dit eindelijk in Madame Paté gevonden.Verder bewonder ik iedereen die het in de vleessector anders en beter wil doen. Zij die hun idealen volgen en een lange weg trotseren, vol hobbels en keihard werken. Ik denk bijvoorbeeld aan Jacob Beeker van Jerseyvlees en Tiny Schepers van Heyde Hoeve. Duurzaam varkensvlees die ik in mijn patés gebruik.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Administratie en eentonige klusjes.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Alle nieuwe ervaringen en leermomenten maken mij gelukkig met mijn werk. Het mooiste leermoment was toen ik het patémaken écht onder de knie had.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Dat passie en werk niet altijd bij elkaar horen. En dat je boft wanneer dit wel zo is.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Niks meer uitstellen. Zowel vervelende dingen waar ik de tijd niet voor wil nemen als leuke dingen waar ik zogenaamd de tijd niet voor heb.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Dat ik met Madame Paté een bekend en onderscheidend patémerk heb opgebouwd.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Leven: in een klein huisje aan de rand van het bos. Met een altijd verwarmd zwembad in de tuin en vrienden om de hoek.

Werken: in een gezamelijke productieruimte met gelijkstemde kleine producten. Madame Paté zijn is soms best eenzaam werken.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn gezondheid en mijn dierbaren (hoewel je mensen niet letterlijk bezit): mijn gezin, familie en vrienden.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Goed- en hardlachs.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Op een vrije zaterdag wanneer ik naar de markt ga. De dynamiek en sfeer tussen kraamhouders en mensen geven mij energie, positiviteit en inspiratie.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

In de zomer een avondpicknick of bbq aan het Henschotermeer. In A’foort zit een klein Italiaans restaurant waar de eigenaar bijna alles zelf doet: La Scala. Heerlijk eten, rustige sfeer.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Deze moet ik nog tegen komen. Tips zijn welkom!

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Ik houd van Vlaamse en Russiche schrijvers, o.a. Herman Brusselmans en Tolstoj.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Hoewel ik van klassieke muziek houd, kies ik voor een erg vrolijk nummer van de Smurfen, waarin Smurfin bezingt dat ze heel vrolijk is en haar eigen ding doet. Grijs gedraaid met de kinderen. Vroeg mijn man of hij dit op mijn begrafenis wil draaien, we zullen zien…..

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Ik heb vaak meer met antihelden, bijvoorbeeld Miranda uit de Britse gelijknamige serie.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Alle vrijwilligers en mantelzorgers.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

In tijden van stress wordt ik heel rustig bij natuurfilms. Verder: ‘Longway to Freemdom’, over Nelson Mandela.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Genoeg geld verdienen/bezitten om je op de creatie te richten. Het basisinkomen maakt dit misschien mogelijk.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Kunst is voor mij schoonheid dat me raakt. Ik kom dit vaker buiten dan binnen een museum tegen (zo weinig bezoek ik musea). Mijn patés moeten mensen ‘raken’, doordat ze fantastisch smaken én er heel mooi uit zien.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn klanten, zij zeggen me wat ze willen.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Zoals gezegd, met gelijkgestemde foodpartners.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Het project waarbij mijn leer- en nieuwsgierigheid het meest aan zijn trekken komen: ‘Paté in de horeca’.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017?

Diny Schouten, patébakster uit Amsterdam.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

24/7 op mijn website http://www.madamepate.nl, Facebook, Twitter. En op markten en paté/wijnproeverijen door het land.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Freek de Jonge.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Telefonisch (06- 11 12 13 28); E-mail: inge@madamepate.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s