Passie Pensioneert Nooit voor Marion Bloem

Wat is mijn grootste passie? Het uiterste uit het leven halen, dus dat wil zeggen mijn talenten zoveel mogelijk en zo volkomen mogelijk gebruiken, nooit te lui zijn om creatieve invallen te ontwikkelen, maar ook om me helemaal te geven in mijn relaties met familie en beste vrienden.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Een idee uitvoeren, in de flow ervan raken en voelen, naarmate je er hard aan werkt, dat het is alsof het werk jou stuurt en jij alleen nog maar volgt. Of het nu om een boek, gedicht of schilderij gaat. Maar evengoed met mijn kleindochters door het bos rennen, door de straten van Rome huppelen, of met mijn oude moeder dansen op live-muziek.

Wat is mijn grootste angst? Niet meer te kunnen schrijven en schilderen. Maar angst is geen goede gids. Ik hou me daar niet mee bezig.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Dat het eindresultaat ook mijzelf nog verrast en dat ik er zelf na tien, twintig jaar nog van kan genieten.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn blinde vlek.

Wat is mijn grootste valkuil? Als ik die zou weten zou het mijn valkuil niet meer zijn. Ik wil altijd bereid blijven te leren. De valkuil van elk mens is te denken dat je er bent, dat je het allemaal al weet, al hebt gedaan en gezien. Ik wijs mijzelf elke dag op het tegendeel. Je mag nooit denken dat je het nu allemaal wel weet want dan kun je net zo goed sterven.

Wanneer zou ik liegen? Als ik er iemand mee zou beschermen voor wie de waarheid onverdraaglijk zou zijn.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Angela Davis in 1966. Dat heeft een jaar geduurd. Daarna nooit meer een rolmodel gehad, maar wel vol genoegen naar vrouwen als Tina Turner en Meryl Streep gekeken. In Nederland een vrouw als Anouk. Ik hou van sterke vrouwen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De administratie, de publiciteitsverplichtingen, en de bureaucratie die erbij komt kijken.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Telkens weer. Bij geluk vergelijk je niet, je gaat erin op en op dat moment is dat geluksgevoel uniek.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik begrijp het begrip ‘pensioen’ of ‘pensionering’ al nauwelijks want zal het ook nooit meemaken en wil het niet. Het zou voor mij hetzelfde zijn als sterven.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik accepteer alle ongemakken die horen bij het ouder worden, maar als ik de artritis in mijn lichaam kon inruilen voor gezonde gewrichten zou ik het graag doen.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Ik denk vaak dat het me heerlijk lijkt om terug te komen als muzikant, zangeres, en je helemaal geven aan een publiek dat er net zoveel van geniet als jijzelf, altijd met collega’s rechtstreeks te kunnen communiceren; de taal van de muziek is een prachtige taal.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Elke prestatie, of het nu een gedicht van vier regels is dat alleen mijn man leest, een tekening voor de verjaardag van een vriendin, of een boek dat in vier talen de wereld ingaat, geeft mij evenveel voldoening en betekent dus evenveel voor mij. Maar ik besef natuurlijk wel dat de roman ‘Een meisje van honderd’ een prestatie is die ik niet vaak in mijn leven kan leveren, en misschien zelfs slechts eenmaal.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Maakt niet uit, kan tijdens een wandeling in het bos zijn, op de fiets in de stad, in het vliegtuig, in de trein… Het gaat om de leegte die ik eerst moet voelen en toelaten.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Ik hou van verandering. Mijn partner keert graag terug naar dezelfde plek waar het hem is bevallen, ik wil telkens weer iets anders uitproberen. Ik eet graag met een mooi uitzicht op zee, strand, bos, heide, water, havens, maar dan stel ik tegelijk ook de eis dat de keuken gezond en lekker eten levert.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn echtgenoot.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Ik ga graag met muzikanten het toneel op en heb dat al gedaan met Erwin Van Ligten, Patrick Drabe, Remko Willems, en doe dat graag weer. Maar samenwerken met andere kunstenaars heb ik ook vaak gedaan, vooral vroeger. Ik zou ook graag dichters en muzikanten met regelmaat bij elkaar willen brengen.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Mijn volgende boek is een autobiografie. De eerste in een reeks. Ik popel om ermee verder te gaan, maar moet eerst de illustraties van een kinderboek, Een Gouden Boekje –ook een leuk project- afronden.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Rolmodellen heb ik niet echt, maar ik vind Anouk een fantastisch mens en zou haar graag eens ontmoeten of zelfs op een of andere manier met haar samenwerken. En Marlene Dumas zou ik graag leren kennen, gewoon weten hoe ze is, want ik bewonder haar werk.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Dat antwoord heb ik al gegeven hierboven. Pensioneren is sterven.

Hoe kun je contact met me opnemen? Iedereen kan mij bereiken via Facebook. Ik ben heel toegankelijk, maar behalve bij mijn zoon en kleindochters gaat mijn werk altijd voor. Op het sociale vlak heb ik, behalve mijn familie, weinig te bieden.

Hieronder 1 van de vele prachtige boeken van Marion Bloem. Door het boek hier te kopen bij bol.com stimuleer je het voortbestaan van het Passie Pensioneert Nooit project aangezien wij partners zijn van bol.com.

1001004010934926

Koop het boek hier

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s