Passie Pensioneert Nooit voor Giedo de Snijder

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Hoogwaardige kwaliteit leveren door dagelijks Zorg en Aandacht te besteden aan elk aspect van onze kaasactiviteit.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Voldoening ontvangen en respect verwerven van de consument voor het kaasambacht dat we zeven op zeven leveren en zelf de tijd en ruimte verwerven om daar volop van te kunnen genieten.

Wat is mijn grootste angst?

Dat de gezondheid sputtert vooraleer het beoogde doel is bereikt.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Dat ik mijn visie op eigenzinnige wijze kan vertalen in producten die door ons cliënteel en consumenten worden gewaardeerd en begeerd.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ik ben heel gefocust en zeer ongeduldig van aard en daarom kan ik kort van stof overkomen.

Wat is mijn grootste valkuil?

Eén woord: stress

Wanneer zou ik liegen?

Liegen zit niet in mijn woordenschat. Ik communiceer zeer direct, heel open en transparant.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Mensen wiens woorden in overeenstemming zijn met hun daden

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Mijn activiteit verplicht zich tot zeven op zeven aan de gang blijven zonder mogelijkheid tot vakantie.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Toen we in 2015 laureaat van de Innovatie Award van de provincie Limburg werden met ons kardoenproject en in staat waren vanaf de eerste test het beoogde resultaat te behalen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Ik ben acht jaar lang door omstandigheden kaasvrij door het leven gegaan. Op mijn zestigste begon ik weer als kaasmaker een eigen kaasactiviteit. Ik voel me gelukkiger dan ooit en als mijn gezondheid het toelaat, plak ik geen einddatum op mijn passie voor de productie van kaas.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ik ben heel onrustig van aard en wellicht te veel perfectionist. Good is good enough zou ik wel als motto kunnen gebruiken.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Op één jaar tijd met onze kaas van scratch meer dan een gevestigde waarde worden op de kaasmarkt en daar zowel nationaal als internationaal erkenning voor krijgen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Ruim dertig jaar is mijn leven inherent verbonden met het kaaswerk. Ik voel me daar prima bij. Als je doet waarin je goed bent, is er geen behoefte naar elders of anders.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Hoe ouder ik word, hoe minder bezittingen nog waarde hebben. Ik evolueer naar minder. De bezittingen die vandaag nog echt waarde hebben, zijn immaterieel en bevinden zich in de familiesfeer.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Ik ben een duizendpoot. Ik beheers alle facetten die het bedrijf in goede banen moeten leiden. Van productie, administratie tot communicatie. Ik ben allround.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Die plek vind ik op zondagnamiddag als ik rustig in mijn zetel een en ander kan overpeinzen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Als er daar al gelegenheid toe is, dan verkies ik dat in alle gemoedelijkheid te doen en vermijd ik alle drukte. Eerlijke kost, eerlijke smaken zijn het enige waar ik naar zoek.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Ik ben gevormd door een uitgebreide boekenkast. Ik heb nooit gelezen om te lezen, maar wel om er iets in mijn persoonlijk leven mee aan te vangen en dat heeft me geen windeieren gelegd. Ik teer op jarenlange verzamelde en zeer diverse kennis.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Ik heb amper fiction literatuur gelezen. In het non fiction gebeuren is Alvin Toffler wel een belangrijk figuur geweest.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Dan denk ik spontaan aan Herman Van Veen, Johnny Cash en Leonard Cohen.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Ik ben steeds eigenzinnig mijn weg gegaan en heb het nooit met held(innen)en gehad. Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Steve Jobs is voor mij wel een voorbeeld: Think different

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

De film die me in mijn leven als universiteitsstudent hard heeft aangegrepen, is The Paper Chase (begin jaren ’70’ van de vorige eeuw) . Het veroorzaakte de start van mijn levensbaan. Een baan weg van de academische naar de praktische realiteit.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Financiële vrijheid ontstaat enkel door en uitgesproken visie en noeste arbeid. Eenmaal bezig, is het de kunst trouw te blijven aan die initiële visie. Daaruit ontstaat de ruimte om het creatieve element op een hoger niveau te tillen. Creativiteit is de basis van een duurzaam verhaal.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Ik ben zwaar gefocust op de kunst van het kaas maken. Er rest me geen tijd voor om andere kunstvormen te exploreren. Dit tot mijn grote spijt.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Als duizendpoot functioneer ik tot op heden quasi alleen. Gewaardeerde hulp vind ik bij mijn zoon Pepijn, dochter Lotte en Maarten Deckers.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Werken niet zozeer, beleveren wel. Neil’s Yard Dairy in de UK zou wel een partij zijn waar ik graag zou mee willen samenwerken.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Vanaf juni 2017 komt onze derde uitbreidingsfase operationeel. Die uitbreiding zal ons in staat stellen ons uniek kardoenproject zowel qua productie als rijping te optimaliseren.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017

Brie de Meaux AOP is mijn favoriete kaas. Eén van de moeilijkste kazen qua productie. Kennis maken met een doorgewinterde Brie de Meaux kaasmaker zou me ten zeerste plezieren.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Mijn leven en werk speelt zich af op Karditsel.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Dirk Veldeman <dveldeman@gmail.com>

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Giedo.de.snijder@karditsel.be

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s