Passie Pensioneert Nooit voor Jan Akkerman

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Grootste passie is algemeen bekend :” Gitaarspelen” en Motorrijden !

Wat is mijn idee van ultiem geluk? De weg erheen naar ,t geluk is voor mij al het ultieme geluk .Vaak is het begeren erger dan het hebben

Wat is mijn grootste angst? Mijn grootste angst is eigenlijk niet zo belangrijk voor een ander om te weten, zonder nou als arrogant te worden versleten.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het onderweg zijn als een nomade vind ik eigenlijk het allermooiste met m.n. hele gezin of met een groep mensen die hetzelfde doel voor ogen hebben…..vrijheid.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Oh man ik ben helemaal perfect 🙂

Wat is mijn grootste valkuil? De andere sekse 🙂

Wanneer zou ik liegen? Ik ben altijd eerlijk zelfs als ik lieg,,,, tja!

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? M’n dochters!

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Afgunst !

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik kan me eigenlijk weinig herinneren waar ik ongelukkig was in en met mijn werk. Natuurlijk zijn er wel omstandigheden geweest waar ik dacht “Jezus hoe is ‘t mogelijk” maar dat komt in de beste families ook wel voor d8 ik.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Het zegt mij niets …niet dat ik mijn eigen leeftijd niet zou weten, maar het mooie van gedreven zijn is dat je er gewoon niet bij stil staat.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? M’n haar 🙂

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat ik er nog steeds ben in een stuk !

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In mijn manier van spelen en leven, maakt dat totaal niets uit. Ik woon “Op” Volendam, zoals men dat zelf zegt, wat al een beetje buitenland is qua taal en cultuur dus wat dat betreft zit ik gebakken ,biertje erbij …niets aan de hand oftewel “Rien á la Main”

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn kinderen – 2 dochters Laurie en Anne-2 zoons Fries en Waling

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik ben markant …zeggen ze.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Onderweg, internet, etc

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Maakt mij niet zoveel uit er is zoveel lekkers en goed eten te krijgen tot aan de snackbar toe dus hoe kun je je dan ongelukkig voelen?

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Nou als je dat zwarte boek met dat gouden randje en in het midden “Geloof me” een keertje hebt ingekeken weet je, als je tenminste niet helemaal op je achterhoofd bent gevallen, eigenlijk al genoeg 🙂 Maar ik vind Thomas Mann of Hesse,Pessoa ,Nietzsche,Mary Renault, Homerus, Plato, Voltaire, Sartre etc ook wel goed hoor.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Born to be wild..

Wie is mijn held of heldin in fictie? Sneeuwwitje ,want dan schiet ik vol omdat ik altijd maar aan de 7 dwergen moet denken

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Moeders, die iedere dag hun ding doen, werk, kinderen etc. net zoals de mannen

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Heb ik al jaren, want ik hou gewoon van waar ik mee bezig ben en dat verschaft mij genoeg financiële vrijheid om te doen en te laten wat ik wil.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat is zeker niet de fine fleur van de “Prog Rock” scene maar daar ben ik niet treurig onder 🙂 Integendeel.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Klinkt misschien gek maar Ik vind Andre Rieu z,n orkest wel goed , maar dat zal wel niet gebeuren

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Er zijn verscheidene maar hoofdzakelijk vind ik de samenwerking met m,n J.A. band met op Coen Molenaar [kb] Marijn van der Berg[dr] David de Marez Oyens [bs] met special guest Ben Herman[sax] en met zanger Bert Heerink [van den Berg] en m’n dochter Laurie Akkerman, die op dit moment afgestudeerd op het London’s conservatorium het leukst .

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Iedereen wel maar daar heb er geen tijd voor.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Door heel Nederland en daarbuiten.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Ben Herman de saxoman van the New cool collective.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Typ de naam Jan Akkerman op het internet en er zijn over de 2 miljoen items te vinden en als dat niet lukt dit is de email van Live Music Management – BV – j.akkerman@quicknet.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s