Passie Pensioneert Nooit voor Edwin Vinke

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Heb het nooit als werk gezien, het is een levenswijze die we iedere dag weer opnieuw beleven. De passie zit hem in de prachtige producten die de natuur ons schenkt. Toveren met alles wat hier groeit en bloeit. Smaken combineren en in elkaar laten vloeien, d’r komt geen eind aan. Nooit.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Na familie, vrienden, mooi weer; de schorren, kabbelend zeewater, wind in je gezicht, de geur van de tuin, krijsende zeevogels…… Alles wat kakelvers en levend de keuken binnen komt. Mezelf volledig afmatten tijdens het sporten. Portretten schilderen (al geeft dat ook wel menig frustratie zonder opleiding).

Wat is mijn grootste angst? De toekomst van onze kinderen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? D’r gaat geen dag voorbij dat we weer niet een nieuw smaakje of structuurtje tegen komen. Hoe ouder je wordt hoe leuker het wordt, iedere dag weer een stukje kennis er bij. No waste! Uit ieder beestje of plantje dat hier binnen komt wordt als het ware alle smaak uitgeperst, van top tot teen, van wortel tot bloem.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ben een beetje ongeduldig en eigenzinnig.

Wat is mijn grootste valkuil? Door mijn ongeduld ben ik ook gauw alles beu en moet er steeds weer wat nieuws komen. Blijven vernieuwen is niet altijd blijven verbeteren dus dat is gevaarlijk.

Wanneer zou ik liegen? Lukt me niet, kan ik niet, iedereen heeft me altijd gelijk door.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ach ja bewonder iedereen die z’n hart volgt, ons vak serieus neemt en de tijd investeert om onze ambacht in stand te houden.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Blaaskaken, betweters, praatjesmakers, leeglopers, afgunst ….. in en rondom het restaurant.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Honderden momenten, we hebben op de meest uiteenlopende plekken en voor de meest uiteenlopende mensen gekookt, Ibiza, Peking, Suriname, Bolivia….. voor mensen zoals Johan Cruyff, Koning Willem Alexander, Bruce Springsteen, de buurman die een jaar had gespaard…..

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dood gaan achter de kachel en dan lachend terug kijken op alles wat we beleeft hebben.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ben nogal goedgelovig soms en niet echt zakelijk.

Wat is mij grootste professionele prestatie tot nu toe? Dan komen al gauw terug op alle lijstjes, puntjes, sterretjes….enz Heb d’r niet veel mee maar ze zijn natuurlijk zakelijk erg belangrijk. Hou het dan toch maar op de 2 Michelin sterren want das toch wel heel gaaf.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In Zeeland natuurlijk

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Onze kinderen Tom & Evie

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ze noemen me allemaal de ‘Pitbull’, vastbijten en nooit meer los laten.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Hier aan het water of in de tuin. Tijdens het sporten. Overal eigenlijk ben net als een spons, slurp alles op en knijp hem daarna weer uit, belangrijke dingen blijven hangen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Gewoon bij vrienden, hoeft niet ingewikkeld te zijn, als het maar eerlijk en vers is. Gezelligheid is minstens even belangrijk. Goed glas wijn d’r bij. Goede fles whisky na…..

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? White Heat van Marco Pierre White was voor mij een openbaring op het gebied van kookboeken. Boeken lezen schiet er verder helaas vaak mee in ons drukke leven.

Wie zijn mij favoriete schrijvers? Mijn zoon, hij archiveert op het moment alle recepturen.

You Only Die Once’ welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Playlist staat klaar maar 1 nummer staat vooraan Crossroads Calvin Russel. Verder Johnny Cash, The Doors, Nirvana, Rory Gallaghar, Bob Dylan, Willy De Ville……

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Film kijken betekend voor mij ontspanning, effe een moment niet nadenken. Dus dan zijn het vaak oppervlakkige ‘feel good’ films met weinig diepgang. Kan ze iedereen aanbevelen.

Wat zegt de uitspraak “De Financiële Vrijheid om te Creëren’ mij? Weinig en veel, geld is minder belangrijk als tijd. Als ik heel veel geld zou hebben zou ik mezelf een berg tijd kopen. Verder moeten we allemaal onze rekeningen kunnen betalen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Vraag met tot op de dag van vandaag nog altijd af wat of wanneer iets kunst is. Denk dat et heel persoonlijk is.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn vrouw Blanche, Mike onze sommelier (al 17 jaar), Robert m’n broer, Tom & Evie onze kinderen.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ben dolgelukkig dat mijn zoon sinds kort bij mij in de keuken staat, hoop dat dat nog lang duurt.

Naar welk project, in 2017 kijk ik uit? Moeten gaan koken op de Maladieven, nooit geweest maar lijkt me wel heel gaaf daar. Korte broek met koksjas, koken op het strand, heerlijk!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag ontmoeten in 2017? D’r staat weer al zoveel op het programma voor dit jaar, ben weer al dik tevreden. Buitenom dat zou ik graag eens iemand ontmoeten die portretten schildert als beroep, om me eens wat tips te geven.

Waar kun je mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Hier in de Kromme Watergang, Slijkplaat 6, Hoofdplaat, Zeeland.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Urbain Coutteau van De Stuise Brouwers Oostvleteren. De ultieme biergek.

Hoe kun je contact met mij opnemen? Via het restaurant 0032-117348696 of info@krommewatergang.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s