Passie Pensioneert Nooit voor Dagmar Lap

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Travel-photography is echt mijn allergrootste passie binnen de fotografie. Juist omdat ik daar niks regisseer maar alle mooie mensen vastleg die ik op straat in spontane situaties tegenkom….er lopen zoveel mooie en fascinerende mensen op de wereld rond en dat wil ik graag aan iedereen laten zien.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Dat je totale vrijheid voelt en kan doen wat je het allerliefste doet, met de mensen om je heen waar je je happy bij voelt en van houdt en dat dat laatste wederzijds is;)..

Wat is mijn grootste angst?

Bovengenoemde vrijheid niet hebben….sleur, saaiheid..en ziektes

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Dat ik creatief bezig ben en zelf kan bepalen wat ik doe…het creeeren van mooie beelden die hopelijk ook andere mensen raken.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Hypochondere neigingen

Wat is mijn grootste valkuil?

Een pleaser zijn….al is dat wel steeds minder aan het worden.

Wanneer zou ik liegen?

Als ik zeg dat ik echt nooooit gelogen heb..Ook ik zeg standaard “goed” als mensen die verder van me af staan vragen hoe het met me gaat…al is dat niet altijd zo het geval natuurlijk…

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Steve McCurry, Sebastião Salgado

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Acquisitie doen!! Vreselijk vind ik dat. Iets willen/moeten van mensen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Ik was een keer in Lombok en fotografeerde een oud vrouwtje die daar rieten mandjes verkocht in een winkeltje. Ik maakte foto’s van haar en vervolgens nam ze me mee naar huisje en stelde me trots voor aan haar hele familie. Het contact dat ik met locals soms heb (terwijl we vaak elkaars taal niet eens spreken) vind ik zo geweldig. Fotografie kan echt in die zin een communicatiemiddel zijn.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Als je het geluk hebt dat werk niet je werk is maar je passie dan ga je daar mee door tot aan je dood. In mijn geval zal dat zeker zo zijn. Al kan ik helaas financieel gezien niet leven van reisfotografie….maar passie gaat nooit weg.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Vroeger dacht ik zo…maar ik denk nu dat je dat niet moet willen. Je bent zoals je bent. Alleen moet je met jezelf en je tekortkomingen leren omgaan…Das relaxter leven dan altijd maar denken wat je nog moet veranderen. Tenzij je echt een mormel bent;))) ha ha

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Ik heb 3 jaar geleden een reisgids over Barcelona voor uitgeverij Lannoo mogen fotograferen. Ik zat toen een maand in Barcelona en moest toen 100 locaties in de stad fotograferen. Dat was echt de beste job so far…van de betaalde klussen dus;)..

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Makkelijk: In Azie! zowel wonen als werken…Bali heeft dan wel de grootste voorkeur maar het allerliefst zou ik steeds een jaar ergens wonen en dan weer verder trekken. Diep in mij ben ik gewoon een nomade.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?
Niks…ik ben niet materialistisch en mensen of dieren noem ik geen bezitting.

Wel hecht ik waarde aan wat spullen die ik heb die uit het huis van mijn ouders komen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Heb ik geen vaste plek voor…vaak krijg ik als ik onderweg ben, in de auto of trein rijdend ,de meeste ideeen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Ik woon dan wel niet meer in Amsterdam maar beschouw het nog steeds als “mijn stadje”..Daar ga ik graag naar Wilde Zwijnen, Pompstation, Lotti’s, Hangar, Noorderlicht, Coffee and Coconuts, Westergasterrein en nog een stel andere leuke tenten in de Indische buurt, want dat is echt mijn favoriete wijk!

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

wow…heel veel want ik ben dol op muziek en de invloed die het op me heeft..Okay wat namen:Tori Amos, Regina Spektor, Moloko, heeeeel veel black/soul/jazz/hiphop muziek, singer-songwriter-muziek, hou ook erg van muziek als Yann Tiersen/Einaudi alleen word je daar niet vrolijker van op je laatste dag;)

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Heb ik niet. En het is fictie dus waarom zou het dan een held zijn?

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Mensen die zich inzetten en zelfs hun leven riskeren voor het verbeteren of redden van andermans leven/ dieren/aarde…

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Heb zoveel mooie films in mijn leven gezien maar kom nooit op titels als ik dit soort vragen voorgeschoteld krijg…

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Heel veel…en zo belangrijk…alleen valt het niet altijd mee om dat voor elkaar te krijgen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Een grote rol..Kunst inspireert, kan je laten dromen en kan je horizon verbreden.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Dat was by far mijn moeder…ze was altijd zo trots op mijn werk…helaas is ze in 2013 overleden. Ik mis haar nog steeds ontzettend.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Niet een bepaald persoon op het oog. Als je in een samenwerking het allerbeste in elkaar naar bovenhaalt en daarmee allebei jezelf overstijgt is dat geweldig. Dat weet je niet altijd van tevoren…soms wordt je (wederzijds) verrast.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Naar mijn volgende reis in het najaar…Sulawesi…Hoop ik weer heel veel gave foto’s te kunnen schieten!

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?
Ik ben nu bezig met een crowdfunding-project om mijn droom te realiseren! Een mooi groot hardcover fotoboek van mijn beste foto’s van de mooiste mensen uit Asia.

Dat boek beschouw ik als mijn levenswerk so far en hoop zo ontzettend dat ik mijn crowdfundings-doelbedrag haal…

Alle info hierover kun je zien, horen en lezen op deze pagina:

https://www.voordekunst.nl/projecten/5550-faces-of-asia

Verder is zowel mijn reisfotografie als al mijn andere fotografie te zien op:

www.dagmar-lap.com

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Vakil Eelman. Een “ouder”model die ik al een paar keer voor mijn lens heb gehad, prachtige en inspirerende vrouw en ook heel creatief!

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via www.dagmar-lap.com!

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s