Passie Pensioneert Nooit voor Ben Cramer

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het zingen en acteren geeft een onbevangen vrij gevoel. Dit nu al meer dan 50 jaar te doen geeft mij een enorme drive en gevoel van vrijheid.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Dat het iedereen goed gaat. Gevoel van vrijheid, gezondheid en balans in het leven. En er zijn gelukkig veel momenten dat ik dit werkelijk beleef.

Wat is mijn grootste angst?  Dat dierbaren door wat voor omstandigheden dan ook in gezondheidsproblemen komen en in het ergste geval komen te overlijden.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Muggenzifterij.

Wat is mijn grootste valkuil? Vaak te snel vertrouwen hebben in de mensen om me heen, waardoor misbruik gemaakt wordt van mijn vertrouwen.

Wanneer zou ik liegen? Daar moet ik even goed over na denken…… Een leugentje om bestwil dat doen we (bijna) allemaal wel eens. Maar echt bewust liegen waardoor een ander gekwetst wordt komt niet in mijn woordenboek voor.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meest? Laat ik voorop stellen dat ik iemand ben die zelden vol bewondering is over iemand. Als ik dan toch een voorbeeld mag noemen: Een van de beste zangeressen/actrices Barbara Streisand. Een geweldige stem techniek en enorme uitstraling.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Van mensen die niet eerlijk hun mening (willen) geven als je bv. met een nieuwe CD op de mark komt. Wees eerlijk, daar heb je wat aan en praat niet iemand naar de mond.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Dat zijn vele momenten geweest. (Eigenlijk bijna altijd een mooie tijd, al ruim 50 jaar) Dus te veel om op te noemen!! Maar als ik er dan toch eentje uit moet lichten is dat toen ik in 1993 de switch van liedjes zanger naar musical maakte (The Phantom of the Opera) geweest. Ik was voor die tijd, al vanaf 1986, bezig om die switch te maken en heb toen al in verschillende musicals een (hoofd) rol gespeeld maar vanaf 1993 is dat mede door de hoofdrol in “The Phamtom” bij het grote publiek pas goed doorgedrongen.

Wat zegt de uitspraak “Passie Pensioneert Nooit” mij? Buiten het feit dat er welk eens momenten zijn dat je het wat rustiger aan wilt doen (niet zo gek als je al 70 jaar bent) moet ik er niet aan denken wat ik zonder mijn passie “muziek” nog moet gaan doen. Vergeet niet dat ik al vanaf 1962 met muziek bezig ben, dus begrijpelijk dat je niet van de een op andere dag daar genoeg van zou hebben. Al komen er nu best wel momenten voor dat ik wat minder agressief aan de weg probeer te timmeren. Men weet nu wel zo langzamerhand wel wie en wat ik ben en doe.

Wat zou ik aan mijzelf willen veranderen? Niets, he-le-maal NIETS !! (ha ha ha)

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat is zoals al eerder verteld: de switch die ik maakte om van liedjes zanger in de musical verder te gaan. Vergeet niet dat dit een enorme uitdaging is geweest nu ik achterom kijk. Wij kennen in Nederland heel sterk het “Swiebertje effect” M.a.w. Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg. “Bewijs het maar eerst” dan zullen wij (het publiek en Pers~) wel beoordelen of je het kan of niet. Gelukkig is het gelukt en waren de reacties zeer positief. Dat is soms wel eens vechten tegen de bierkaai geweest kan ik je vertellen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik heb mijn hele leven in Nederland/Belgie gewerkt met af en toe een uitstapje naar Amerika (3 maanden Las Vegas en jaren daarna een van de hoofdrollen (Peron) gespeeld in de musical “Evita , o.a. in San Francisco en Tuscon). Achteraf gezien had ik waarschijnlijk, als ik in Amerika geboren zou zijn, daar het beste af geweest. Daar zijn de mogelijkheden om op een hoger niveau te komen groter dan in Nederland.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Natuurlijk (daar gaan we weer) mijn gezondheid en dat van al mijn dierbaren!!

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik denk dat het Eerlijkheid, betrokkenheid en vooral menselijkheid is.

Wat is de plek waar ik de beste ideeen krijg buitenshuis, in mijn stad? Af en toe soms als ik bv. in mijn tuin aan het werk ben met mijn voeten in de aarde sta, dan ontstaan er wel eens ideeen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik heb niet echt een bepaalde favoriete plek in ons dorp Baarn om uit eten te gaan. Maar ga wel zo af en toe samen met mijn vrouw en vrienden buiten de deur eten hoor!

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik ben geen boeklezer, al is dat het laatste jaar wel iets toegenomen. Dus ben ik nooit beïnvloed door wel boek dan ooit, en heb dan ook geen favoriete schrijvers!!

“You only Die Once”. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Poeh….dat is nogal wat. Zal ik wel muziek willen beluisteren op mijn laatste dag?? Ik denk het niet. Lekker rustig heen gaan lijkt mij wel prettig (voor zover je over prettig kunt spreken in die situatie). Doe mij maar een CD met mooie zee geluiden, lekker rustig toch?

Wie is mijn held of heldin in fictie? Neen hoor, die heb ik echt niet.

Wie zijn mijn helden of heldinnen in real life? Nou daar kan ik kort en helder over zijn, dat is mijn vrouw!

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Schindlers List!

Wat zegt de uitspraak “De financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Ik ben dankbaar dat ik mijn financiële vrijheid heb kunnen creëren met mijn hobby Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Geen grote rol.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Door de jaren heen heb ik een zeer trouwe fans schare weten op te bouwen. Als het even kan zijn zij bij elk openbare optreden aanwezig. Wat betreft sponsoren heb ik het over het algemeen (bijna) zelf moeten doen. Een paar kleine uitzonderingen daar gelaten.

Wat betreft partner in crime kan ik zeggen dat de persoon De heer Will Geerling, tevens mijn boekingsbureau, altijd voor mij klaar staat met ideeën en dat ook in zijn studio samen met mij probeert op de gevoelige plaat vast te leggen.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Dat zou bijvoorbeeld Tom Bakker kunnen zijn. Een zeer getalenteerd persoon die al eens eerder een nieuwe song voor mij heeft geschreven, en al veel muziekproducties heeft gearrangeerd voor verschillende musicals.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Dat is mijn biografie/boek dat op dit moment wordt geschreven door de heer Hans Smit. Het gaat over mijn 50 jarige loopbaan. Eind van dit jaar zal dit gepresenteerd worden!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Ik heb niet echt iemand op het oog.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Bij openbare optredens door het gehele land.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Joop van den Ende. Lee Towers, Rob de Nijs

Hoe kun jij kontakt met mij opnemen? Via: Info@geerling-evenementen.nl of via website http://www.bencramer.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s