Passie Pensioneert Nooit voor Reinoud van Vught

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Ik ben altijd op zoek naar “het iets” tussen de dingen. Ik heb een beeld voor ogen dat ik najaag, maar ik weet: het wordt altijd anders. Ieder schilderij stelt vragen waarvoor een antwoord voor gevonden moet worden. Mijn passie is hier uit te komen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? De eerste keer….. dat is het grootste geluk. De ontdekking van een mooie compleet nieuwe ervaring geeft een groot gevoel van geluk. Geluk wordt sterker ervaren naast ellende. Het contrast is noodzakelijk voor de ervaring ultiem geluk.

Wat is mijn grootste angst? Het onvermijdelijke: alles en iedereen te verliezen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Ik denk vanuit het materiaal dus het is de daad zelf. Me daar in te verliezen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Te geduldig zijn. Als ik dat wel zou zijn, zou ik sneller bij mijn doel zijn.

Wat is mijn grootste valkuil? Niet relativeren van mijn enthousiasme.

Wanneer zou ik liegen? Als ik lieg, zie je dat meteen aan mij. Ik heb verre van een pokerface en vanbinnen voelt liegen niet goed.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Dat houdt verband met waar ik op enig moment mee bezig ben. Ik kom voorbeelden tegen bij de fase waarin ik zit. Bijvoorbeeld Walton Ford op dit moment.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het exposeren en alles wat er bij komt kijken. Klinkt vreemd natuurlijk, maar het maakt me erg onrustig. Je wilt niet weten hoe opgelucht ik vaak ben om na een opening weer thuis te zijn. Mijn hoofd loopt over van indrukken en vluchtige ontmoetingen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Als ik zie dat een beeld werkt en dat het binnenkomt bij mensen. Tja, en als dat op een opening gebeurt is het dat toch waard.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Een kunstenaar heeft niet genoeg tijd in één leven.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Van alles maar dat lukt me niet goed.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Het krijgen van mijn eerste stipendium net na de academie in 1984. Niemand kende me, ik schilderde op een zolderatelier in een klooster waar niemand kwam. Alles in de kunst speelde zich ver af in Amsterdam, en ik was zoekende. Het voelde als erkenning uit het niets, maar die me op weg heeft geholpen in de belangrijke startperiode.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik kan me geen betere plek voorstellen dan hier.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn gezin.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Daar kunnen anderen alleen een antwoord op hebben. Ik zou het niet weten.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ik weet niet of dat wel bestaat ‘inspiratie’. Het is voor mij niet zo dat ik op de fiets zit en dat ik het ineens voor me zie. Het is vooral een kwestie van hard werken, vooral als je het niet weet, en dan komt er wel eens wat te voorschijn.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? De Casa

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Stripboeken; urenlang heb ik die nagetekend. Ze leerden me, dat je de werkelijkheid kunt weergeven en kunt manipuleren.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Dan wil ik niets horen vrees ik. Ik heb een voorkeur voor muziek die geschreven is in mineur en daar wordt het op de laatste dag nog treuriger van.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Carrie Mathison.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Barack Obama. Claire Danes. Clarence Seedorf. Alle Duchennes.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Fantastic Voyage. Met Raquel Welch trouwens.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Die vrijheid is in ieder geval geen garantie voor goed werk.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Alles is verweven.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Ik zou mijn vrouw zeggen maar ze is ook, belangrijker, mijn criticaster.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Op het moment wil ik het helemaal zelf uitzoeken.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Momenteel werk ik aan verschillende projecten tegelijk die gelijke aandacht vergen. Ik probeer veel te maken en kijk wat waar moet komen hangen. Vaak is dat pas op het laatste moment dus is het lange tijd onduidelijk en onzeker.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Ik moet diep nadenken wie dat zou moeten zijn. Ik kijk wel wie er op mijn pad komt en ik laat me verrassen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Ter gelegenheid van de 25 jarig jubileum van Museum De Pont heb ik een editie gemaakt die in juni in het museum gepresenteerd wordt. Dan is er in september de eerste Biënnale van Oosterhout waar ik aan deelneem. Een tentoonstelling samen met Jorn van Leeuwen bij galerie van Kranendonk in Den Haag. Bij een galerie in Duitsland in september. En net voorbij: een solo bij Majke Hüsstege in Den Bosch.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Mijn achter-achter nicht, operazangeres Anneleen Bijnen. Iemand die ik vooral ken uit mijn jeugd en ik ben benieuwd hoe ze nu tegen de dingen aankijkt.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via mijn website http://www.vanvught.com Per e-mail info@vanvught.com Via Facebook https://www.facebook.com/reinoud.vanvught?fref=ts Via Instagram https://www.instagram.com/reinoudvanvught/

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s