Passie Pensioneert Nooit voor Jean Paul Close

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Werk? Dat is een begrip uit het oude industriële tijdperk. Ik praat liever over creatie van reële toegevoegde menselijke waarden, samenwerking en bijdragen eraan vanuit passie, visie en gedrevenheid. Mijn passie ligt in de 5 kernwaarden van het duurzame menselijke voortbestaan zoals ik die in Sustainocratie heb verwoord. Daar sta ik ‘s morgens voor op.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Geluk komt bij mij van “lukken”. Het een continu proces met meetbare resultaten waarbij beide, zowel het proces als het resultaat, geluk opleveren. Als iets geluk(t) is doordat het gewenste resultaat is bereikt dan vieren we het geluk door het te delen met iedereen. Daarna gaan we gewoon weer opnieuw geluk(t) proces in.

Wat is mijn grootste angst?

Angst? Waar zou ik bang voor moeten zijn? De fase in het leven waarin er angst bestond bestaat voor mij al geruime tijd niet meer.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Dingen die goed zijn laten lukken samen met andere mensen. Het is een sport, een missie, een avontuur, een uiting van liefde naar elkaar en ons bestaan.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Wat een negatieve vraag. Dat is toch helemaal niet interessant. Ik wil graag dat mensen met elkaar positief verbinden. Natuurlijk heb ik mijn eigenaardigheden, voor de een juist aantrekkelijk voor de ander een ergernis. Wie ben ik om hierover te oordelen. Ik wil gewoon vooruit.

Wat is mijn grootste valkuil?

Dat ik teveel tegelijk wil. Dingen waar ik mee bezig ben hebben gewoon hun tijd nodig. Ik ben vaak te veeleisend en ongeduldig.

Wanneer zou ik liegen?

Weer zo’n dooddoener. Iemand zei ooit dat “iemand die liegt een goed geheugen moet hebben”. Ik leef liever bij de dag zonder mij druk te hoeven te maken over wat ik moet onthouden omdat ik liever mijn krachten inzet in wat we kunnen waarmaken. Talentvolle eigenheid, transparantie, respect en vertrouwen is dan veel waardevoller dan het tegenovergestelde.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

De miljarden mensen op aarde die net als ik zorg dragen voor zichzelf, hun ouderen, kinderen en elkaar, hoe moeilijk dat vaak ook is of wordt gemaakt.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

De standaard tegenwerking of gebrek aan betrokkenheid van de gevestigde orde. Dit is van alle tijden en zal altijd een ergernis blijven, totdat we onze maatschappelijke organisatie als eco-systeem gaan zien waarin de gevestigde orde een onderdeel is van het grote geheel (mens en omgeving) en duurzame menselijke vooruitgang sturend is vanuit een natuurlijk samenhang.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Sinds ik doe wat ik doe ben ik elk moment van de dag gelukkig, en het gelukkigst als ik samen mag werken met anderen die hetzelfde beogen als ik. Dat gebeurt op elke plek op Aarde, ook zonder mij. Ook dat maakt mij gelukkig.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Evolutie is niet te stoppen, ik ook niet. Zelf als ik dood ben ga ik door.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Af en toe naar de kapper maar voor de rest is het goed zo. Ik ben wie ik ben.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Tot het bewustzijn komen dat het niet gaat om politiek of economie maar menselijke kernwaarden. Dit inzicht heeft mijn leven veranderd en alles wat ik sindsdien onderneem.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

In het hier en nu. Is er een andere plek of leven?

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn bewustzijn van het leven. Voor de rest is alles geleend en tijdelijk in dit leven.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Ik ben een verdiepend bewust mens.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Overal. Het leven is een grote en constante bron van inspiratie

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Verras mij. Mijn favoriete plek is waar de anderen met mij samenkomen.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

De vele boeken die ikzelf heb geschreven hebben mij geholpen om mijn eigen gedachten te ordenen. Dat heeft mij enorm beïnvloed. Ik deel ze graag met andere mensen en bied ze meestal gratis aan. Het gaat mij niet om het boek maar de innerlijke dialoog met mijzelf en met anderen over gewaarwording, interpretatie, duurzame menselijke vooruitgang en alles wat er bij onze evolutie als unieke levende soort komt kijken.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Al die schrijvers die een spannend verhaal neer weten te zetten met een historisch en actueel realistisch component dat aan het denken zet. Van Isabel Allende tot Stephen King, van Roald Dahl tot Dan Brown. Heerlijk!

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Het leven zelf is muziek. Er is zoveel moois te beluisteren of ervaren dat mijn laatste dag voor eeuwig zal voortbestaan alsof het de eerste is. En elke dag is een symfonie of het nu Beethoven is of Celine Dion, Tsjaikovski of Elvis Presley, Abba of Hendel…..

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Indiana Jones vind ik erg leuk. Jason Bourne ook. Steven Spielberg…….

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Al die mensen die de moed en kracht hebben om door te gaan en er iets moois van te maken ondanks tegenwerking of tegenslag.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Geen idee. Doe maar een voorstel. Nu beveel ik DEEP LOOK aan. Morgen weer iets anders.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Los van de dwangmatige sturing van overheden en banken.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

De kunst van het leven zelf. Dat vertaalt zich vaak in expressies die niet in woorden te bevatten zijn maar wel in beelden, bewegingen, kleuren, geuren of geluiden. Kunst is een oude Germaanse vervoeging van “kunnen”, op wat voor creatieve manier dan ook. Kunst geeft zo weer dat “alles kan”, het is een kwestie van willen en doen.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Van mij als persoon hopelijk niemand. Van dat wat ik beeldend heb gemaakt als Sustainocratie wel maar dat is niet van mij, het is universeel, van ons allemaal. Dan zijn we fan/sponsor/partner in crime van elkaar zoals in het leven zelf.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Met iedereen in de wereld die ook de kernwaarden van ons bestaan nastreven voor onszelf, onze kinderen en kleinkinderen.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

 

Elke dag is uniek, met unieke kansen en mogelijkheden die zich voordoen als proces en vaak ook als project, elk even waardevol, mooi en gelukkig makend.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017

Daadkrachtige, creatieve en gedreven mensen die weten dat we het allemaal samen moeten doen, elke dag weer.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

De meeste tijd breng ik op dit moment door in Eindhoven.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

In Nederland: Rik Konings, Terry van de Vossenberg, Andrea Schrijen, Dr. Eric de Groot, Marco van Lochem, John Schmeitz, Prof. Paul de Blot, Mary Ann Schreurs (wethouder), Rüstem Demir, Petra Hovestadt, en nog velen meer…

Uit het buitenland: Swati Maheshwari (India), Diana Livingstone (Bali), Aima Martin (Spanje), en nog een lange lijst…..

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via email: jp@stadvanmorgen.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s