Passie Pensioneert Nooit voor Fatma Sener

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootse passie in mijn werk is het beter maken van mensen, door mijn ideeën, kennis en relevante contacten met hen te delen. Met mensen bedoel ik ondernemers die verder willen groeien, collega’s die ondersteuning nodig hebben en samen willen werken, maar ook andere mensen die ik wel of niet ken en die willen sparren hoe ze hen droom kunnen verwezenlijken.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk voor mij het hebben van innerlijke rust. Vrede hebben met jezelf, de situatie waarin je leven verkeert en met de mensen om je heen. In tegenstelling tot de haast en de drukte waarin velen van ons (inclusief mijzelf soms) zich een groot deel van de dag bevinden. In tegenstelling ook tot wat elke dag via de media grotendeels op ons afkomt. De tijd nemen om dingen te doen. De tijd nemen voor jezelf. De tijd nemen voor een ander. De tijd nemen om te genieten van het leven. De tijd om te genieten van de natuur. En vanuit die rust binnen in je, de dingen doen die je wilt doen

Wat is mijn grootste angst? Mijn grootse angst is dat mijn gevoel voor mijn passie er niet meer is. Hiermee bedoel ik dat ik me niet meer betrokken voel bij de mensen die ik wil helpen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Ik heb liefde voor contact met mensen die veder willen. Ik blijf de hele tijd kijken naar mogelijkheden in de markt. Mijn klanten, zijn alle ondernemers die willen innoveren en opzoek zijn naar buitenlandse samen werkers. Door een grote netwerk ben ik heel goed in matchmaken.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben snel uitgekeken als bij iets wat ik doe. Ik zoek daarom vaak zelf de uitdagingen op en creëer de omstandigheden die ik wil zelf, met als doel mijn focus.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik ben een optimist en ik bekijk de meeste zaken vaak met een “het glas is half vol” mentaliteit. Wanneer ik te optimistisch ben kan ik soms wat naïef worden, mijn valkuil. Mijn uitdaging is dat ik meer alert moet zijn op mogelijke gevaren. Mijn doel is om optimistisch en alert te zijn, wat een hele mooie combinatie is.

Wanneer zou ik liegen? Nooit!

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik word geïnspireerd door mensen die een hoger doel hebben en in de eerste plaats niet om geld geven. Helaas ken ik geen levende mensen met zo een instelling.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Ik houd niet van lang vergaderen. Ik merk zelf dat mijn grens voor een vergadering waar aandacht en concentratie voor nodig is, echt maximaal 2 uur is. Daarna raak ik afgeleid, houd de aandacht er niet meer bij etc. Alleen een behoorlijke pauze met wat buitenlucht kan de boel dan nog redden.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Bij een situatie met transformatie. Hiermee bedoel ik in een situatie waarin ik echt geleerd heb.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Zolang het gevoel van vuur in mij blijft om betrokken te zijn bij de mensen die ik veder help, klopt deze uitspraak.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Het is voor mij nooit gemakkelijk geweest om geduldig te zijn, maar het is volgens mij nu moeilijker dan ooit in de geschiedenis. In een wereld waar berichtjes en informatie direct over de hele wereld verzonden kunnen worden, is alles met slechts een paar klikken van je muis beschikbaar. Ik zou wel willen leren om meer geduldig te zijn.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Mijn grootste professionele prestatie tot nu toe is bewust worden van mijn eigen sterktes en zwaktes.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In Amsterdam ☺

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn gezin, mijn familie en mijn vrienden.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik ben heel toegankelijk. Dat is mijn mindset, dit zie je ook terug in mijn uitstraling, in mijn houding en glimlach.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Tijdens het sporten krijg ik altijd geweldige ideeën, dit kan zijn in een sportschool maar ik buiten in een park.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Eethuis Bir Tat in Bos en Lommer in Amsterdam. Ze hebben lekker Turks eten, ze zijn praktisch snel en klantgericht.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De Imagineer van Gabrielle Kuiper en Bert Smit en Emotionele Intelligentie van David Goleman. Beide boeken hebben mij inzicht gegeven in het gedrag van mensen en hoe je gedrag kunt ontwerpen voor zakelijke toepassingen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? De schrijvers van mijn kindertijd bezorgen mij altijd een glimlach: Annie M.G Smidt, Guus Kuijer, Dick Laan en Roald Dahl ‘

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Muziek van Turkse zangeres Sezen Aksu

Wie is mijn held of heldin in fictie? Als ik de vraag goed begrijp ik, dan is mijn antwoord: “ Dat ben ik zelf” .

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn heldin in real life is op dit moment Lady Diana; “ The queen of people’s hearts” . Volgens mij heeft zij uiteindelijk voor het anders zijn gekozen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? “ Gegen die Wand” met Sibel Kekilli. De film gaat over het leven van twee Turken in Duitland. Hij, Cahit, is een ietwat aan lager wal geraakte man van begin 40. Zij, Sibel, is een vrouw van begin 20, die uit het keurslijf van het traditionele Turkse gezin wil ontsnappen

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Is een must in het huidige systeem!

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik vind kunstenaars fijne mensen. Ze zijn vaak mensvriendelijk en hebben minder behoefte aan strijd met mensen.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn man.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met ondernemers in de nieuwe economie, dit zijn vaak tech ondernemers.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ondernemers in de mode en andere creatieve sectoren verbinden met innovatie door het verbinden met makers en nerds.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Ik wil graag relevante techneuten ontmoeten in nano technologie, artificial intelligence, block chain technologie, nieuwe materialen, 3D/4D printing.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Ik ben online goed bereikbaar als je Googled op Fatma Sener en offline ben ik bij de Kamer van Koophandel.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Maxima

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Fatma.sener@kvk.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s