Passie Pensioneert Nooit voor Peter Laanen

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Jonge mensen te inspireren en te begeleiden. Mijn kennis (wat ik geleerd heb), inclusief successen en tegenslagen, over te dragen aan mensen van welke pluimage dan ook.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Complete vrijheid om met mijn vrouw te genieten van de alledaagse dingen des levens. Kan reizen naar het buitenland zijn of lekker de Loosdrechtse plassen op met ons sloepje.

Wat is mijn grootste angst? Een van mijn kinderen te verliezen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Telkenmale nieuwe mensen ontmoeten en hun verhalen/ervaringen tot me nemen. Het bijhouden van de razendsnelle veranderingen in deze tijd.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mensen niet uit laten praten wanneer ik het einde van hun relaas al na 30 seconden door heb.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn decennia lange liefde voor mijn kluppie Sparta Rotterdam.

Wanneer zou ik liegen? Wanneer mijn gezin in de knel komt.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Elon Musk. Richard Branson.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Files onderweg naar een bestemming ver van mijn woonplaats.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Of het nu mijn eigen bedrijf (Multi Function Computers 1976-1986) was in Culemborg of mijn start in de automatisering bij het Amerikaanse leger in Rotterdam (1967-1971), het maakte niet uit, ik was happy. Dat geldt ook voor alle buitenlandse activiteiten: Arcade, Dusseldorf 1995-1998, Ex’pression College en het NBSO, alsmede Laanen -The Brand, alles in Californie, van 1998 tot mei 2016.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Wanneer dat gevoel er niet meer is je net zo goed met leven kan stoppen!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Soms ben ik wat ongeduldig, dat kan wel een tikje minder.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Beursgang van Multi Function Computers in 1986.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Momenteel ben ik perfect gelukkig in Loosdrecht. Overigens gold hetzelfde in Californie.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn 1959 Seeburg jukebox, gevuld met alle 45 toerenplaatjes die ik sinds de zestiger jaren wereldwijd meegesjouwd heb.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Het snel inschatten van een situatie.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? ‘s Ochtends wanneer ik wakker word en nog niet zo nodig uit bed moet.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Het Drechthuis in Loosdrecht.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? ‘Terug naar Oegstgeest’ van Jan Wolkers, boeiend en realistisch. Dat laatste heeft me meer doen verdiepen in de maatschappij waar we nu (en toen) in leven. ‘Hit Men’ van Fredric Dannen heeft mij veel goed gedaan gedurende mijn carriere in de platen business.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Jan Wolkers. Richard Ben Cramer. Ludlum.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? In my life – The Beatles I love you, that’s all I know – Art Garfunkel Why worry – Dire Straits

Wie is mijn held of heldin in fictie? Superman.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Richard Branson. Angelina Jolie. Elon Musk.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? One flew over the cuckoo’s nest.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Geen zorgen dat een budget mijn creatieve uitingen belemmert.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst geeft inspiratie, maar brengt ook rust, vooral ook omdat leven en werk bij mij verstrengeld is.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn jongste broer en mijn jongste zoon. Mijn echtgenote is zowel mijn sponsor (de succesvolle vrouw achter….) als partner in crime.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? In het algemeen met inspirerende jonge ondernemers.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Elke presentatie/lezing die ik accepteer verschaft me vreugde en zie ik naar uit.

Welke stappen zou je extra zetten met jouw onderneming wanneer je een paar miljoen extra had om te investeren in 2017? Investeren in ondernemingen en mensen die het beste met de aarde en haar mensen voor hebben.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Zonder arrogant te willen zijn, maar de meeste mensen die ik wil ontmoeten, ontmoet ik ook.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Volg mij op twitter @TheTrueDutchman of stuur een link request op LinkedIn naar Peter Laanen. Dat zijn de kanalen waar ik mij professioneel op uit.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Jan Abbing die nog steeds onder de artistennaam JJ Johns in de Algarve optreedt.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Mail me op Peter@Laanen-theBrand.com

Mini documentaire (Engels) 1+2 op YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=K-pY9Cu-EAI&t=208s https://www.youtube.com/watch?v=37qe5NtAX6E&t=191s

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s