Passie Pensioneert Nooit voor Nekeycha Tan-A-Kiam

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? De uitvaartwensen van iemand werkelijkheid maken en de nabestaanden een mooi afscheid te bezorgen.
Wat is mijn idee van ultiem geluk? Elke dag wakker worden en blij zijn dat er een nieuwe dag is aangebroken.
Wat is mijn grootste angst? Een dierbare plotseling verliezen.
Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Vele aspecten van mijn werk vind ik fijn. Waar ik echt waardering uit kan halen is de familie die na afloop van een uitvaart je bedanken voor je hulp en aangeven dat ze tevreden zijn.
Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn onzekerheid. Ik denk snel aan alle mogelijke doemscenario’s die kunnen voorkomen terwijl in 99% van alle opdrachten plan A hartstikke goed is voorbereid en uitgevoerd en plannen B,C,D en F totaal overbodig waren.
Wat is mijn grootste valkuil? Ik doe mijn werk met passie. Dat betekent dat ik mij niet hou aan de gebruikelijke werktijden en -dagen. Dit leidt er toe dat ik vaak uren maak die niet in mijn tarief zijn doorberekend. Ik ben niet begonnen met deze onderneming om rijk te worden, maar het is ook niet de bedoeling om in de financiële problemen te komen.
Wanneer zou ik liegen? Ik zou nooit liegen tegen een klant, maar meer de toon van mijn stem aanpassen zodat de klant niet doorheeft dat er paniek in de tent is. Op die manier hou ik het probleem bij mezelf en hoeft de klant mijn ongerustheid niet over te nemen en het gevoel krijgen dat ik de situatie niet onder controle heb.
Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Er zijn vele uitvaartondernemers in Nederland die hun werk op hun eigen manier aanpakken. Ik bewonder degene die openstaan voor nieuwe ideeën en die ook succesvol toepassen.
Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Grote beslissingen moeten gemaakt worden in een korte periode.  De dag van de uitvaart is een dag die de familie altijd zal bijblijven. Mocht er dan toch iets niet gaan zoals de familie dat voor ogen had kan een familie daar soms heftig op reageren. Hoewel je erg je best hebt gedaan de dagen voorafgaand van de uitvaart ben je ineens de grootste vijand die er is en kan je niks meer zeggen of doen wat de situatie er beter op maakt. Het is dan belangrijk om je te realiseren dat het vaak de realisatie van het verlies op de dag van de uitvaart zich uit en situaties anders dan normaal worden aangepakt.
Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Het was de ochtend op de dag van de uitvaart. Ik kwam aan bij het uitvaartcentrum en ik zag alle zaken die geregeld waren samenkomen. De chauffeur stond klaar, het uitvaartcentrum had alles gereed om het publiek te ontvangen, de overledene lag er mooi bij, de band die ons muzikaal zou begeleiden startte op, alle bloemen die besteld waren lagen er mooi bij en de condoleance mappen lagen klaar. Iedereen met de laatste vragen kon bij mij terecht en zo stond alles gereed toen de familie en de eerste belangstellenden arriveerden. Op dat moment voelde ik mij een echte uitvaartplanner!
Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Passie kent geen tijd. Het is niet iets wat je zomaar kan uitschakelen. Als je elke dag bezig bent met je passie en er ook genoeg mee verdiend om jezelf te onderhouden dan mag je van geluk spreken. Zo kan je doorgaan met je passie zolang je wil en kan je die passie niet naast je neerleggen wanneer je volgens de wet met pensioen mag.
Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Elke dag doen wat je leuk vindt is geweldig. Het hebben van je eigen bedrijf betekent echter dat er meer bij komt kijken dan alleen je core-business uitoefenen. Het zou fijn zijn als ik dezelfde energie zou kunnen opbrengen voor alle facetten er om heen.
Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Een uitvaart met 700 belangstellenden in goede banen geleid.
Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Waar ik nu leef en werk.
Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn gezin, familie en vrienden.
Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik ben rustig. Ik laat een aanbieding eerst op me inzinken voor ik het accepteer.
Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Bij mijn moeder thuis.
Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Elk restaurant die een heerlijke steak medium-well kan voorbereiden.
Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik ben nooit een boekenwurm geweest en kan ik dus ook niet zeggen dat ik boeken lees waar diepgaande boodschappen in zitten. Als kind hebben de boeken van Carry Slee veel invloed op mij gehad met de manier van omgaan met anderen om je heen en nu als volwassene kan ik mijn gedachtes opzij zetten door boeken van Cynthia McLeod te lezen.’
You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Alle liedjes die een herinnering uit mijn leven ophalen. Dat kan een feestlied zijn, maar ook een liedje van een boyband waar ik zo gek van was in mijn tienerjaren. Liedjes die ik luisterde in de club, maar ook een liedje dat ik continu hoorde als ik op vakantie was.
Wie is mijn held of heldin in fictie? Ik weet niet of ik die heb. Ik bewonder vooral vrouwen op tv en in films die streven naar hun eigen geluk, ondanks alle tegenslagen en zich staande weten te houden en zich niet laten intimideren.
Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Als bekend figuur zou ik zeggen Oprah Winfrey. Het is bewonderenswaardig hoe zij haar eigen imperium heeft opgebouwd en dat weer deelt met anderen en zich nooit negatief uitlaat over anderen. Mijn grootste heldin is mijn moeder. Vele mensen geloofden er niet in dat zij als alleenstaande moeder 2 goed opgevoede vrouwen zou grootbrengen. Daarnaast heeft zij het lef gehad te beginnen als zzp’er en heeft zij het daar nu hartstikke druk mee. Zij heeft mij laten zien dat je gewoon je best moet doen, goed moet zijn voor anderen en vooral doen wat je gelukkig maakt.
Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Imitation of life. Het is een klassieke oude film met een mooie boodschap, namelijk heb je naasten lief en schaam je niet voor je afkomst.
Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat je financieel genoeg middelen hebt om niet alleen in je huidige behoeften te voorzien maar ook in je toekomstige behoeftes kan voorzien. Door meer financiële middelen is er de mogelijkheid nieuwe (luxere) behoeftes te creëren.
Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Ik heb de luxe dat ik meerdere heb. Allereerst mijn partner die mij stimuleert het beste uit mezelf te halen. Verder heb ik mijn moeder en zus die mij steunen door dik en dun en niet bang zijn mij op mijn plek te zetten wanneer ik dat nodig heb. Familie en goede vrienden zijn er ook altijd die mij aanmoedigen en daar ben ik ze dankbaar voor.
Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Mijn zus, Whitney. Niet alleen 2017 maar vele jaren die nog mogen komen.
Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Het project wat ervoor gaat zorgen dat ons bedrijf echt op de kaart wordt gezet.
Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? De mensen die graag met mij willen samenwerken.
Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Dat kan altijd via onze social media kanalen (Uitvaartonderneming Milly op Facebook, Instagram en Snapchat) waar wij de laatste updates delen en op onze website www.uitvaartmilly.nl en binnenkort ook tijdens onze informatieavonden.
Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Ruengelo Thurnim van CRT financials. Hij heeft een eigen bedrijf op jonge leeftijd en gaat gepassioneerd te werk. Daar heb ik bewondering voor.
Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via onze website www.uitvaartmilly.nl of mail info@uitvaartmilly.nl en je bent altijd welkom een bericht achter te laten via social media bij Uitvaartonderneming Milly.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s