Passie Pensioneert Nooit voor Whitney Tan-A-Kiam

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? 

Het feit dat ik mensen help, op momenten dat veel mensen ‘hulpeloos’ zijn. Het ergste is ze overkomen; zij zijn een dierbare verloren. Dat wij in die situatie, op een menselijke manier, een mooie uitvaart kunnen neerzetten. Ik vind dat persoonlijk prachtig en ik voel mij altijd vereerd dat ik dat voor mensen mag doen. Dat ze ons hebben gekozen om op zo een intiem moment hun dierbare te mogen leren kennen en ze mogen bijstaan bij het laatste wat zij nog voor hun dierbare kunnen doen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? 

In het Engels gezegd: peace of mind. Dan kan je naar mijn idee pas optimaal genieten van het leven, omdat je dan een level van berusting hebt bereikt.

Wat is mijn grootste angst? 

Als uitvaartplanner is mijn grootste angst best ironisch, maar mijn grootste angst is het verliezen van een dierbare. Het idee dat ik mijn moeder, zusje of vriend verlies. Maar helaas is mijn grootste angst ook een hele realistische.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?  

Dat mensen zo blij met mij kunnen zijn. De waardering en liefde die wij mogen ontvangen van mensen die net een dierbare hebben verloren, dat is zo mooi.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? 

Het is voor mij moeilijk om te accepteren dat ik niet overal invloed op heb. Ik kan alleen mijn best doen, maar soms valt iets buiten mijn bereik en daar kan ik enorm gefrustreerd van raken.

Wat is mijn grootste valkuil? 

Ik kan helemaal opgaan in details en daarmee verlies ik soms een hoop tijd en energie en dat is zonde.

Wanneer zou ik liegen? 

Als ik zou zeggen dat ik alles weet. Ik weet niet alles en (sinds kort) probeer ik dat ook niet meer na te streven. Maar gelukkig leven wij in de tijd waarin het internet steeds meer antwoorden heeft en heb ik lieve, professionele mensen om mij heen bij wie ik vragen mag stellen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? 

Rischma Madho is een uitvaartverzorgster uit Den Haag die ik zeker als voorbeeld zie. Zij is net als wij een jonge onderneemster in de uitvaartbranche. Hoewel ze nog niet eens lang bezig is, timmert ze lekker aan de weg.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? 

Het imago van de uitvaartbranche zorgt ervoor dat sommige mensen erg op hun hoede zijn. Dat begrijp ik, dat heb ik ook als ik mijn auto naar de garage breng. Ik heb er geen verstand van, maar het is nodig en de rekening zal vast hoog zijn. Helaas staat deze branche bekend om de hoge provisies en hoge bijbetalingen. Het moeten overtuigen van mensen dat wij integer, open en eerlijk zijn, vind ik het minst leuke.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Elke keer als wij een laatste gesprek hebben gehad met een familie en zij ons bedanken voor onze diensten en vaak een stevige knuffel krijgen, dan ben ik meest gelukkig met mijn werk.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Het maakt mij blij. Het feit dat ik eigenlijk nooit met pensioen ‘moet’ van een werkgever of dat ik nu al naar pensioen snak op met 30ste omdat ik werk zou moeten doen dat ik niet wil doen. Maar dat ik mijn eigen bedrijf heb waar ik met plezier aan werk, dat geeft een heel fijn gevoel.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? 
Ik zou graag wat subtieler en lady-like willen zijn. Soms kan ik nogal bot uit de hoek komen in mijn privé-omgeving, net een botte boer. Daarnaast zou ik ook zo een dame willen zijn die er altijd gestyled uitziet. Ik heb bijvoorbeeld een schoonzusje en die kan een jute zak dragen en er nog geweldig uitzien.


Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? 

De uitvaart waarbij ongeveer 700 mensen kwamen. Inclusief koets op de openbare weg en brassband. Ik vond het heel spannend hoe die dag zou verlopen. Maar achteraf was het prachtig en de familie was tevreden.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?  

Ik leef goed en prettig in Nederland, dus ik zou lekker hier willen blijven. En misschien later op een plek met meer zon.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Omdat je mensen niet kan bezitten en het wel heel cliché is om te zeggen mijn dierbaren, ga ik voor mijn huis. Vorig jaar hebben mijn vriend en ik een huis gekocht en hoewel de inrichting nog niet helemaal naar wens is, kan ik wel zeggen dat wij er een ‘thuis’ van hebben gemaakt. Aan het einde van iedere dag snak ik ernaar om naar ons huis te gaan.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Ik ben vaak erg ‘aanwezig’. Dat komt denk ik door mijn luide stem, lach en omdat ik veel praat. Gelukkig niet tijdens mijn werk hoor. Dan ben ik juist onopvallend aanwezig en zorg ik dat mensen mij zo min mogelijk zien en horen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? 

Dat is een moeilijke vraag omdat ik een echte huismus ben. Juist thuis krijg ik de beste ideeën. Maar als ik een plek moet kiezen is dat bij mij in de buurt als ik aan het wandelen ben met mijn vriend. Wij wandelen veel en dan kan ik ook lekker met hem sparren en dan praten wij over van alles en nog wat.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? 

De graefjes in Amsterdam. Zij hebben heerlijke broodjes, cupcakes en lekkernijen. In Almere (waar ik sinds een jaar woon) heb ik nog geen plek gevonden die mijn voorkeur heeft.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? 

Het boek van Ineke Wienese ‘Troost voor tranen’ heeft mij erg ontroerd. Daarin staan korte verhalen van jongeren met een verlieservaring. Dat is zo puur dat ik er soms een brok in mijn keel van kreeg.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Ineke Wienese heeft mijn hart veroverd met Troost voor tranen, Khaled Hosseini heeft mij ook erg geraakt met De Vliegeraar.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? 

Lekkere feestmuziek en dat kan van alles zijn dancehal, pop, rap en dan als laatste een rustige slow jam om met mijn vriend op te dansen.

Wie is mijn held of heldin in fictie? 

Cookie Lyon van de serie Empire. Ze heeft een grote mond, maar een klein hartje, ze is street smart, heeft passie voor haar bedrijf en familie en ze heeft duidelijke normen en waarden. Als ze die niet eert heeft ze daar ook last van. Daar kan ik mezelf (gedeeltelijk) in terug vinden. Het is een explosief karakter, maar prachtig om naar te kijken.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Mijn moeder en mijn oma Milly zijn mijn absolute heldinnen. Vroeger dacht ik dat mensen met een grote mond en super assertief waren, dat dat de mensen zijn waar je naar zou moeten opkijken. Mijn moeder en oma hebben mij laten zien dat door jezelf te blijven en pas beslissingen te nemen als je er klaar voor bent, dat je zo het beste uit jezelf kan halen en dat het okay is om af en toe in te storten. Als je maar weer opstaat en leert van die fout.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?  Coming to America. Dat is mijn favoriete film aller tijden. Totaal niet educatief ofzo, maar wel super grappig.
Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?Dat je de financiële middelen hebt die jou de vrijheid geven om te leven zoals je dat graag zou willen doen. Dat je dus voldoende financiële middelen hebt om jouw passie en beroep uit te kunnen voeren en tegelijkertijd de vaste lasten kan betalen en nog leuke dingen kan doen.
Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik hou van theater, dans en muziek. Een avondje schouwburg daar kunnen mensen mij heel blij mee maken.Verder gaat kunst steeds grotere rol in mijn leven spelen. Ik kom steeds meer in contact met mensen die hele mooie dingen kunnen maken met betrekking tot kaarten, kisten, waden, asbestemmingen en grafmonumenten. Kunst kan op een eigen manier een uitvaart heel persoonlijk maken.
Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn zusje is mijn partner in crime, dat zijn we al vanaf kleins af aan. En nu dus ook partners in business. Onze moeder en oma waren en zijn onze allergrootste fans. Elk toneelstuk (hoe slecht dan ook), afzwemmen en noem maar op stonden ze langs de kant. Zelfs na nachtdiensten! Maar we hebben nu allebei een lieve vriend gevonden dus onze fanclub groeit. We zijn ook gezegend met een geweldige familie, schoonfamilies en vrienden die ons heel fijn steunen.
Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik heb geen specifieke mensen/organisaties met wie ik zou willen werken. Ik zou wel graag andere jonge ondernemers willen ontmoeten en kijken hoe we samen vooruit kunnen komen.
Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?Onze informatiedagen/avonden. We zijn een format aan het ontwikkelen wat voor ons en onze doelgroep werkt
Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?Via http://www.uitvaartmilly.nl en onze social media kanalen (Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat en LinkedIn) kan iedereen ons volgen. Wij laten achter de schermen beelden zien en natuurlijk de laatste nieuwtjes uit de uitvaartbranche.
Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Jamila Abendanon, manager mortuarium Slands hospitaal in Paramaribo, Suriname.
Hoe kun jij contact met mij opnemen?http://www.uitvaartmilly.nl06 – 46 12 85 51info@uitvaartmilly.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s