Passie Pensioneert Nooit voor Tjeerd Langstraat

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Als schrijver de vrijheid hebben om te kunnen schrijven wat ik wil, waar ik wil en wanneer ik dat wil.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Vanuit mijn hut in de bergen naar buiten stappen en niets dan de stilte horen. De frisse lucht inademen en op de veranda schrijven. Mijn pauzes vul ik in met mountainbiken, hardlopen door de bossen en in de winter op de lange latten. Ultiem geluk.

Wat is mijn grootste angst?

Op een gruwelijke, pijnlijke manier sterven.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Dit cliché zal ik nog wel een aantal maal opvoeren, maar de vrijheid. Het volledig zelfstandig zijn is het meest waardevol.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Mijn wispelturigheid, al vind ik dat minstens zo’n goede eigenschap als een slechte.

Wat is mijn grootste valkuil?

Ik denk niet in valkuilen. Soms ga je op je bek. Dat hoort bij het leven. Je staat weer op, veegt je kleren af en gaat gewoon weer door.

Wanneer zou ik liegen?

Als ik anderen of mezelf daar in mijn ogen een gunst mee verleen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Dat zijn er zovelen, maar laat ik er dan toch eentje uitpikken: Bronja Prazdny. Schreef een geweldig mooi boek dat iedereen zou moeten lezen. Een familiekroniek over haar grootouders die de nazi’s ontvluchtten en later de communisten. 

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Administratieve werkzaamheden en de financiële onzekerheid.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

De momenten dat mijn boeken uitkwamen en later het moment dat ik werd genomineerd als beste (thriller) debutant van Nederland.


Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Ik was sowieso al niet van plan ooit met pensioen te gaan. Dat is zo’n raar systeem en aparte opvatting van in het leven staan. Zolang ik wat ik doe leuk blijf vinden en kan blijven doen, ga ik door.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

In eerste instantie zou ik 294 dingen op kunnen noemen. Maar misschien moet ik niet zo moeilijk doen en gewoon niets willen veranderen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Twee thrillers die beiden bijzonder goed worden ontvangen door het publiek gepubliceerd hebben.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Zuid-Tirol, Noord-Italië, in die berghut die ik zojuist beschreef.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Materialistisch gezien mijn Macbook Air, emotioneel gezien het houten hertje dat mijn opa ooit voor mijn oma maakte.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Mijn eigenwijze inborst.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

In de kroeg. Gooi er wat bier in en ik own the world.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

In Rotterdam ga ik graag naar Sijf. Goede bieren, goed eten en goed horecapersoneel.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

De Schaduw van de wind is mijn all time favorite. Dat is zo’n mooi boek, briljant geschreven en een ontroerend verhaal. Een boek dat je voor altijd bijblijft.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Carlos Ruiz Safon, schrijver van, hoe kan het ook anders, De schaduw van de wind. En ik ben groot fan van Boudewijn Büch. Als mens en als schrijver.


‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Ram een paar geile opzwepende nummers van Oscar and the Wolf door de speakers en ik ga vrolijk hemelen.

Wie is mijn held of heldin?

Ik heb geen helden. Echte helden vind ik brandweermannen, ziekenhuismedewerkers en andere mensen die hun leven in de waagschaal stellen om dat van anderen te redden.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

The Green Mile. Prachtige film, met een subtiele hocuspocus touch, maar er zit zoveel in. Van racisme in het oude Amerika, tot liefde, moord, alles.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Genoeg geld hebben om je geen zorgen te maken over je huur. En dat geeft rust en dus veel meer mogelijkheden om ongedwongen te maken wat je wilt maken.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Schrijven is kunst, dus ik ben in die zin dagelijks kunst aan het scheppen. En het is rete-belangrijk. Voor mezelf, maar bij het schrijven van maatschappijkritische stukken ook voor de samenleving waarin je verkeert.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn ouders en mijn muze.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Kom ik weer met Bronja aanzetten. Maar ik zie wel iets moois ontstaan tussen ons. Momenteel schrijven we beiden een boek die raakvlakken hebben qua onderwerp, dus ik zie daar wel iets gebeuren.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

De aankondiging dat de tweede druk van mijn nieuwe boek Eeuwig Donker is besteld.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017

Tsja… zoals ik eerder al zei, kijk ik meestal niet zo op tegen mensen, dus ik zou niet weten wie. Maar, ik moet al een hele tijd patat eten met de bevallige Ebru Umar, dus laat ik daar maar op inzetten.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

In de boekhandel en online via o.a. bol: https://www.bol.com/nl/s/algemeen/zoekresultaten/Ntt/tjeerd%2Blangstraat/N/0/Nty/1/search/true/searchType/qck/suggestionType/search_history/originalSearchContext/media_all/originalSection/main/defaultSearchContext/media_all/sc/media_all/index.html

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Bronja!

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Ga naar mijn website www.jalapenobooks.com of naar www.tjeerdlangstraat.nl.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s