Passie Pensioneert Nooit voor Michiel van Leeuwen

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Zingen, songschrijven, gitaar of bas spelen, optreden.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Het volledig opgaan in iets waardoor het denken stopt en alles vanzelf lijkt te gaan

Wat is mijn grootste angst?

Een geliefd persoon verliezen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Creatief zijn en en anderen, maar ook mezelf, verrassen. Het moet een avontuur en een uitdaging blijven die het uiterste van mijzelf vergt

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Als hartstocht de overhand neemt kan ik wel eens een beetje drammerig worden.

Wat is mijn grootste valkuil?

Mijn werk de wereld in slingeren en verwachten dat de aanbiedingen vanzelf komen binnenstromen.

Wanneer zou ik liegen?

Echt liegen alleen onder zeer dringende (levensbedreigende) omstandigheden. Aan white lies maken we ons allemaal wel eens schuldig.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Oef, ik realiseer me dat mijn grootste helden dood zijn. De levende mensen die ik bewonder zijn Iggy Pop, Trent Reznor, Keith Richards, Gary Clark Jr, Klaus Voormann, Thom Yorke, Pete Townshend, Glenn Hughes, Frank Black en een hoop anderen die me te binnen schieten als ik dit document verzonden heb.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Het geleur en gezeur om je muziek aan de man te brengen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Nu. Ik heb veel ervaring, ik weet wat ik wil en ik heb een goede gezondheid.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Als je iets echt graag doet houd je daar op je 67ste niet plotseling mee op. Er zal ooit een moment komen dat het fysiek niet meer kan maar tot die tijd ga ik er keihard tegenaan.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Nog minder nadenken over mijn werk.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Mijn huidige band Black Hammer Voodoo. Zie: https://www.youtube.com/watch?v=DYrpCD0ne-Q

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Hier in Amsterdam vind ik het goed leven en werken.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Een door een vriend met heel veel liefde gebouwde Fender Jazz Bass.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Ik kan mij gemakkelijk laten gaan in de muziek.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Goede ideeën doe ik overal op. Het is wel goed om af en toe weg te zijn en van een afstand naar mijn leven te kijken.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Tapas Restaurant Pata Negra

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

‘The God Delusion’ en andere werken van Richard Dawkins hebben mij gesterkt in mijn atheïsme en bewondering voor de evolutieleer. ‘No Logo’ en ‘The Shock Doctrine’ van Naomi Klein en ‘Capital in the Twenty-First Century’ hebben mij politiek geïnspireerd. ‘De man die uit zijn hersen zakte’ van Jan Foudraine heeft mij spiritueel een slinger gegeven.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Ian McEwan, Paul Auster, Martin Amis, Michel Houellebecq, Jonathan Franzen, Jeffrey Eugenides, Tommy Wieringa, Thomas Rosenboom, Douglas Coupland, Brett Easton Ellis, Nick Hornby en Joost Zwagerman.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Het album ‘Clear Spot’ van Captain Beefheart, de perfecte mix van blues, avant-garde, poëzie en melodieuze schoonheid.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Batman.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Alle mensen die onafhankelijk denken en iets op het spel durven te zetten.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

‘Inside Job’, een waanzinnige eyeopener over de financiële crisis van 2008.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Het is jammer om te constateren dat geld een rol speelt in de mate waarin je onafhankelijk kan werken en mooie projecten verwezenlijken.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Goede kunst kantelt je wereldbeeld.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn vriendin en mijn dochters die altijd achter mij staan en me aanmoedigen om te doen waar ik in geloof.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Mijn mede bandleden Sam Shine en Scott Powell zijn fantastisch op resp. gitaar en drums en zijn een lust om mee te werken. Buiten mijn band vind ik Kim Snelten en David Hollestelle fantastisch.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Het eerste album van Black Hammer Voodoo.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017?

Ik heb daar geen voorop gezette ideeën over. Ik laat me graag verassen door welk talent dan ook.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Kijk op http://www.blackhammervoodoo.com.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Bob Fosko, Spinvis, Ewald Engelen, Joris Luyendijk, Sadet Karabulut, Eric Smit.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

michiel@leeuwdesign.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s