Passie Pensioneert Nooit voor Kitty Mertz

Wat is mijn grootste passie in mijn werk

Het maken van een live programma voor radio Schagen FM waarvoor mensen gaan zitten, graag naar luisteren en mij laten weten hoe ze ervan hebben genoten. Maar ook de diversiteit bij een lokale omroep. Het lezen en maken van het nieuws, het maken van reportages, het maken van foto’s en filmpjes voor de website.

Wat is mijn idee van ultiem geluk

Dat is niet zo’n moeilijke. Om je vrij te voelen en te doen wat je het liefste doet met de mensen om je heen waarbij je je het gelukkigst voelt!

Wat is mijn grootste angst

Mijn grootste angst is altijd geweest mijn lief te verliezen. Hij was zwaar hartpatiënt en ik wist dat het ervan zou komen. Daarna was er lang nergens meer angst voor. Toch blijft de angst om mensen waarvan je houdt te verliezen altijd aanwezig.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk

Ik houd het meest van de afwisseling in mijn werk en het contact met mensen uit alle lagen van de bevolking.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap

Mijn onzekerheid. Als honderd mensen mij laten weten dat ze genoten hebben van een van mijn radioprogramma’s en één brandt het af, dan komt dat zo hard aan dat daardoor die honderd in een klap worden weggevaagd.

Wat is mijn grootste valkuil

Mijn grootste valkuil is mijn enthousiasme, waardoor ik geen nee kan zeggen en er soms misbruik van mij wordt gemaakt. Daarin probeer ik te veranderen en dat valt mij moeilijk.

Wanneer zou ik liegen

Nooit. Niet alleen ben ik zo opgevoed, maar ik zou het ook niet kunnen onthouden. Hoewel, nu ik dit schrijf realiseer ik mij dat als mensen vragen hoe het met mij gaat, ik automatisch goed zeg ook al is het niet zo. Ik heb ook vaak het gevoel dat men het eigenlijk niet echt wil weten dus denk ik niet dat dat liegen is.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meest

Adriaan van Dis, ik was een `fan` van zijn programma’s op VPRO televisie, en Sonja Barend daar keek ik ook altijd naar. Ik vind het een voorrecht als mensen soms tegen mij zeggen je bent de Sonja Barend van de Noordkop. Ook Ivo Niehe, het gemak waarmee hij zich beweegt en zo veel vreemde talen spreekt.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk

Daar kan ik niet spontaan een antwoord op geven, dus ga ik er vanuit dat het wel meevalt.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk

Live programma’s op locatie, het verslaan van een evenement, waarvan je weet dat mensen aan de radio gekluisterd zitten omdat ze door ouderdom, ziekte of wat voor een reden dan ook niet in staat zijn erheen te gaan.

Wat zegt de uitspraak `Passie Pensioneert Nooit` mij

Om te beginnen tovert het een glimlach op mijn gezicht. Door passie wordt de pensionering zo lang mogelijk uitgesteld en blijf ik middenin de samenleving staan.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen

Ik weet niet of dat op mijn leeftijd nog mogelijk is, maar dan toch mijn onzekerheid. Die straal ik gelukkig niet uit, maar die is er wel degelijk nog.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe

Ik heb geen idee, daar heb ik nog nooit over nagedacht. Elke dag ga ik opnieuw met plezier in. Wat mij wel veel heeft gedaan, is dat ik tijdens onze laatste televisie talkshow Wat Schagen Denkt van het seizoen 2016 door de burgemeester van Schagen het Schager Compliment` kreeg opgespeld voor mijn werkzaamheden.

Waar zou ik het liefst willen wonen en werken

Ik ben gelukkig waar ik woon en werk, maar als ik het over zou mogen doen dan zou ik meteen zeggen in Venezia. Dat is de stad van mijn hart waar ik minstens een keer per jaar te vinden ben.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting

De liefdevolle herinnering aan 25 gelukkige jaren met de liefde van mijn leven die bijna 20 jaar geleden in mijn armen stierf. Samen met mijn Cartier horloge dat ik twee jaar voor hij stierf van hem kreeg omdat ik altijd een nepper droeg.

Wat is mijn meest markante karakteristiek

ik denk dat iedereen hierop zou antwoorden, haar knalrode haren.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad

Daar is geen plek voor, die ideeën ontstaan op de meest rare plekken en tijden.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad

Schagen, kan ik als geboren en getogen Amsterdamse zeggen, is heel gezellig en er zijn meerdere plekken, maar ik denk Wonder’s Eten en Drinken van Roy van der Weel.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe

Echt beïnvloed zou ik niet willen zeggen, maar een diepe indruk achtergelaten, dat zijn Gloed van Sandor Marai, Marlena de Blasi met haar verhalen over Italië, Een schitterend gebrek van Arthur Japin, boeken van Adriaan van Dis, Conny Palmen en eigenlijk vele anderen.

`You only Die Once`. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag

Alles van Frank Sinatra en eindigen met Dance me to the end of love van leonard Cohen.

Wie is mijn held of heldin in fictie

James Bond en dan wel Sean Connery en Roger Moore.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life

Mensen die zonder erbij stilstaan anderen redden met gevaar voor eigen leven.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien

As it is in heaven, Moonlight, Lion, La Vita è Bella, Le Cose che Restano en vele andere. Ik ben namelijk een filmgek.

Wat zegt de uitspraak `De Financiële Vrijheid om te Creëren` mij

Veel, het geeft de vrijheid om je bezig te kunt houden met creëren zonder afgeleid te worden door basale redenen als geld.

Welke rol speelt kunst in mijn leven

Een heel belangrijke rol. Ik zou mij geen leven kunnen voorstellen zonder kunst op welk gebied dan ook. Kunst is een verrijking voor het oog, het oor, de ziel en is emotie. Ik laad mij er dan ook graag mee op door veelvuldig musea, theater en muziek- en balletuitvoeringen bij te wonen.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime

Ik heb geen idee en houd mij daar ook niet mee bezig. Ik ben blij met de positieve reacties die ik veelvuldig krijg.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken

Niet specifiek met iemand. Radioprogramma’s maak ik meestal alleen met een technicus.

Naar welk project in 2017, kijk ik uit

Ik kijk niet naar een project uit. Het komt zoals het komt.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017

Ik zou het niet zo gauw weten. Ik heb al heel veel mensen ontmoet waarvan ik nooit had gedacht dat ik ze ooit zou ontmoeten en ik zie graag wie er nog op mijn pad komt.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen

Romanschrijfster Roos Verlinden

Hoe kun jij contact met mij opnemen

Via kittymertz@schagenfm.nl en via Facebook.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s