Passie Pensioneert Nooit voor Menno Posno

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? De grootste passie in mijn werk is de groeicurve van mijn atleten die zich voorbereiden voor internationale wedstrijden zoals junior EK/WK wedstrijden. Dat ik een stukje van mijn eigen techniek vanuit DSA terug zie in de atleten is een soort van handtekening die je de sportwereld in brengt, en dat geeft een voldaan gevoel. Daarnaast natuurlijk ook het verzorgen van training voor reguliere snowboarders die verder willen groeien in de hoogste vorm van techniek.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Het ultieme geluk is kracht en positieve energie putten uit het moment waarin je je bevindt. Teveel focussen op de toekomst, en wat zou kunnen komen weerhoudt je ervan om te genieten van de realiteit.

Wat is mijn grootste angst? Binnen de slalom/race discipline is weinig ruimte voor angst. Als trainer/coach zijn er soms wel momenten tijden de training dat je je hart vasthoudt indien een van de atleten een harde val maakt. Dit kunnen soms beangstigde momenten zijn.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Snelheid, techniek, show, talent, overdracht van techniek; dit zijn de key-facts waardoor ik gepassioneerd ben voor datgene wat ik doe.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn minst aantrekkelijke eigenschap is dat ik soms mijn trainersmentaliteit meeneem buiten de trainingen indien ik collega’s moet aansturen op mijn werk. Ik ben mij hiervan gelukkig bewust, en zal dan meer een coachende rol op mij nemen.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn grootste valkuil is dat ik te veel hooi op mijn vork neem. Dan zie ik door de bomen het bos niet meer en wordt het nog lastig om volledig te kunnen functioneren.

Wanneer zou ik liegen? Leugens omzeilen de realiteit niet. Binnen mijn professionaliteit is er geen ruimte voor leugens. Het is belangrijk om altijd transparant en eerlijk te zijn. Het is de kunst om de eerlijkheid zodanig te brengen dat het t.a.t. constructief is. Als je dit kunt, hoef je ook niet te liegen en creëer je vertrouwen bij je atleten.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Nevin Galmarini is een van de WK boarders die ik erg bewonder vanwege zijn techniek. Hij beheerst de techniek in de zuiverste vorm en werkt daar ook hard voor. Daarnaast heb ik erg veel bewondering voor Pepijn van Schijndel (oud Bondscoach van Nederland) waar ik enkele jaren mee samen heb gewerkt. Ik heb veel van hem mogen leren.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Soms is het erg lastig om met ouders van atleten om te gaan, en lijkt het soms dat alles draait om de ouders i.p.v. de atleten. Gelukkig is dit wel iets wat altijd uitgesproken wordt.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Begin dit jaar in Italië boven op de berg; strakke piste, zonnetje en met het team volle snelheid de berg af met gesneden bochten.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Passie is iets wat je moet koesteren en delen met de mensen om je heen. Indien passie niet “ik” gericht is, maar gericht is op je medemens wordt passie een onderdeel van jezelf waaruit je de ultieme vrijheid ervaart. Passie zal dan nooit met pensioen gaan!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Vorig jaar ben ik geconfronteerd met wie ik dacht dat ik was. Ik ben het afgelopen jaar op zoektocht geweest en heb ontdekt wie ik werkelijk ben. Dit heeft een hoop veranderd in mijn leven, waar ik ga en waar ik sta. Er is altijd ruimte voor verandering en verbetering, zolang dit maar niet egocentrisch is.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Het beheersen van de allerhoogste vorm van techniek in het snowboarden, en het kunnen overdragen van techniek naar professionele snowboarders.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik ben gelukkig waar ik nu leef en werk. Je kunt zoveel geluk halen uit het feit waar je staat of werkt, geluk hangt niet af externe factoren; Geluk zit in jezelf!

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn vrijheid is mijn meest waardevolle bezitting. Deze vrijheid kan ik delen met de mensen waarvan ik hou, voornamelijk met mijn zoontje.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik ben altijd optimistisch ☺ ook al lijkt het niet realistisch.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Als ik een ben met de natuur, door het bos fiets of aan het strand zit.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Eerlijk gezegd heb ik geen favoriete plek waar ik uitsluitend graag zit om te eten of te drinken. Ik hou van afwisseling en spontaniteit om mij heen. Ik begin Den Haag wel steeds meer te ontdekken en kom op plekken waar ik graag vaker wil komen.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Eerlijk gezegd ben ik geen lezer, en las ik op de middelbare school boekverslagen door voor toetsen zodat ik het boek niet hoefde te lezen. Vorig jaar heb ik als uitzondering het boek “way of the superior man” van David Deida gelezen, en dit sprak mij wel aan. Een boek waar ik mijzelf in kon herkennen, en waar ik op spiritueel niveau wat van kon leren.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Heerlijk ontspannen muziek waarbij ik mij een voel met mijn omgeving en de natuur. Muziek met een betekenis en gevoel!

Wie is mijn held of heldin in fictie? Thor is wel mijn favoriete held! Een goede balans tussen kracht en humor.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mensen die niet opgeven ondanks dat ze wellicht wel een reden hebben om op te geven. Mensen die doorzetten zijn mijn echte helden!

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Dat zal “Man on fire” zijn van Denzel Washington. Een meeslepend verhaal over een man die zijn leven geeft voor een kind, zich totaal ontdoet van zijn verleden en vanuit liefde zijn leven geeft.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Eerlijk gezegd zegt mij dat niet zoveel. Vrijheid om te creëren zegt mij meer. Zonder financiën komen soms de mooiste creaties tot leven.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst is de basis van het leven. Het kunnen zien en begrijpen van kunst rondom alles wat dagelijks om ons heen gebeurt vind ik erg belangrijk. Techniek in het snowboarden bijvoorbeeld beschouw ik net zoals dansen, een vorm van kunst; de biomechanische beweging van het lichaam.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat zullen mijn ouders zijn. Zij supporten mij door alles heen, ook al zijn ze het soms niet eens met mijn keuzes en richting!

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik werk reeds met de personen waarmee ik graag samenwerk, de trainers van de Dutch Snowboard Academy (DSA). Zij zetten zich volledig in voor de atleten van DSA om zodoende ook bijdrage te mogen leveren aan hun groeiproces.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Het opzetten van het Nederlandse talententeam, om vanuit DSA te kunnen participeren in de toekomst van deze atleten, hun mogen trainen, coachen en begeleiden tot wellicht de Olympische spelen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Dit jaar heb ik Bibian Mental mogen ontmoeten, en haar mogen assisteren met lesgeven van snowboarders met een beperking. Het was een eer en waardevol om dit te mogen doen met haar, om inzicht te krijgen in wat doorzettingsvermogen écht betekent.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Snowworld Zoetermeer is de thuisbasis van DSA. Hier trainen wij de atleten op maandag- en donderdag avond. De atleten van DSA reizen tevens door Europa voor internationale wedstrijden waarbij ik soms de rol als coach vervul.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Iemand die heel erg dierbaar is voor mij, en waarvan ik veel heb mogen leren; Atma Mutriba

Hoe kun jij contact met mij opnemen? http://www.dsaracingteam.com en info@dsaracingteam.com. Ben je een goede snowboarder en wil je eens met de elite van Nederland meetrainen kun je je aanmelden voor een gratis proefles via bovengenoemde site.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s