Passie Pensioneert Nooit voor Chantal Poiesz

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Dat ik met mensen een stukje mee mag lopen. Mijn pad naast die van hen. Ik gebruik mijn eigen reis als inspiratie. Het mooiste is wanneer ik weer glinstering zie in iemands ogen of er een ‘aha moment is, waardoor iemand weer een stap kan zetten.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Dat ik in het moment intens kan genieten. Er gewoon helemaal kan zijn, dan voel ik zoveel ontroering. En dat zijn vaak kleine geluksmomenten. Dat kan vroeg in de ochtend zijn als ik met mijn hond door de Biesbosch loop en de natuur volledig binnen kan laten komen, of als ik op reis ben. Maar ook als ik bij mijn neefjes ben, mijn hond knuffel of een mooi gesprek heb met een lieve vriendin.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik eenzaam en alleen oud zal worden. Dat klinkt wellicht wat theatraal, maar het is wel mijn eerlijke antwoord.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Diversiteit. Het is geen enkele dag hetzelfde.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ongeduldig zijn waardoor ik ga zitten pushen. Ik wil graag altijd alles meteen gedaan hebben, nu, en met een redelijk groot stuk perfectionisme, kan dat best een lastige combi zijn. De andere kant van de medaille is dat ik wel veel voor elkaar krijg 😉

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik het voor iedereen altijd wil oplossen. Ik leer steeds beter om de dingen daar te laten waar ze horen. En dat ik als trainer en coach mensen iets kan aanreiken, maar dat ze het uiteindelijk wel zelf moeten doen. Niet alleen, maar wel zelf.

Wanneer zou ik liegen? Probleem is dat ik heel slecht kan liegen, mensen zien gelijk aan m’n kop dat er iets aan de hand is, dus wat dat betreft ben ik echt een open boek. Maar als iemand mij iets in vertrouwen heeft verteld en een ander zou ernaar vragen dan klets ik eromheen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Er komt nu niet 1 specifieke naam bij me naar boven. Maar ik heb bewondering voor mensen die ik ben tegengekomen en die een tijd lang hun pad naast het mijne hebben gelegd, zodat ik zelf een stap voorwaarts kon zetten. En die dat altijd doen vanuit liefde en mededogen. Waarbij ze hun eigen reis dichtbij zich hebben. Het zonder oordeel zijn vind ik prachtig.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Soms de onzekerheid van zelfstandig ondernemer zijn. Ik werk al een tijd voor mezelf en ik vind het heerlijk, maar soms is het ook een onzeker bestaan.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Als ik aan het begin sta van iets nieuws, dan kriebelt het enorm en loop ik over. Mijn hoofd staat sowieso bijna nooit stil. Maar dat je blank canvas hebt en daar met een groep mensen aan mag gaan werken. Dat zijn magische momenten.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Passie is een intrinsiek onderdeel van wie ik ben, dat is niet gebonden aan mijn leeftijd. Hoe meer ik bij mezelf kom, hoe meer ik de passie weer kan voelen. Op momenten voel ik dat in iedere vezel van mijn lijf. Heerlijk. Ik hoop dat never nooit niet kwijt te raken. Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Meer vertrouwen dat het goed komt. Als je alles doet wat je kunt doen, is er een moment dat je moet loslaten en vertrouwen. Dat lukt steeds vaker, maar nog lang niet altijd. Dan wil ik de controle houden, en hoe meer ik dat wil, hoe minder grip ik lijk te hebben. Loslaten dus.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Pfieww… Lastig. Ik ben op een aantal dingen trots, zoals het neerzetten van mijn start-ups Your Style Lab en Your Style Lab | Shop Coach. En daarnaast op de stap die ik nu gezet heb, van digital professional naar trainer en systemisch coach. Het voelt best naakt om na 17 jaar zo’n switch te maken, maar alles in mij zegt JA!

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Zoals de situatie nu is ben ik best tevreden. Ik hou van mijn huis en de plek waar ik woon en de combinatie tussen werken vanuit huis en bij opdrachtgevers. Wellicht dat ik nog een keer wil ervaren hoe het is om tijdens de wintermaanden in een warm land te wonen en werken.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Ik geloof niet dat ik deze heb, als het gaat om materiële bezittingen dan zou het gaan om sieraden die ik van mijn oma en moeder heb gekregen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? EIGEN-zinnigheid Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ik woon in een dorp dichtbij de Biesbosch, daar komen ze altijd wel, wandelend met mijn hond.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Hier in het dorp is het de verse friet haha en verder Vissershang in de zomer. Geen poespas maar super relaxed op het terras naast de haven.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Als tiener bijna alle boeken van Thea Beckman, die verslond ik. Verder, Heart Blown open van Keith Martin-Smith over het leven van Zen Master Jun Po Denis Kelly Roshi. Zo’n ongelooflijk levensverhaal wat mij de moed gaf om gewoon door te gaan, op een moment in mijn leven dat ik even geen licht meer zag aan het einde van de tunnel. En ik vond Furiously Happy van Jenny Lawson heel fijn. Omdat ze zo openlijk en direct met humor schrijft over haar depressie en mentale ziekte. Ik denk dat er nog veel taboe rust rondom depressies en burn-out. Het zal ons allemaal helpen als we daar open over kunnen praten, voorbij de schaamte. Tot slot The Forty Rules of Love van Elif Shafak over Shams of Tabriz, Rumi’s teacher. In één ruk uitgelezen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik lees veel en graag en ook best veel verschillende genres, dus lastige vraag. Als ik er dan toch een paar moet noemen: Paulo Coelho, de historische romans van Ken Follett, Elif Shafak, Carlos Ruiz Zafón en als ik niet te zware kost wil Dan Brown. ‘

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Einaudi, en dan maakt het niet eens uit wat, ik vind alles wat hij maakt zo mooi. En om ook te laten weten dat het leven een feestje kan zijn, keihard Can’t hold us down van Macklemore en Ryan Lewis: “we came here to live life like nobody was watching”.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Neo uit de Matrix. “Hij nam de andere pil en durfde het aan om een andere werkelijkheid onder ogen te komen’.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Michele Obama, Beyonce en Mother Theresa

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Into the Wild en The Salt of the Earth.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Voor mij betekent het dat ik de rust heb om te doen wat ik werkelijk wil doen, op het tempo dat bij mij past. Als ik alleen maar bezig met overleven in financiële zin dan stroomt het niet. En dan kan ik best een aantal zaken missen in mijn leven, het gaat om het kunnen voorzien in mijn basisbehoefte zodat ik echt kan doen wat bij mij past.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik ben zeer visueel ingesteld en ga zeker als ik op reis ben graag naar tentoonstellingen. Het MoMa blijft favoriet. Het werk van Sebastião Salgado raakt me iedere keer weer en in mijn werk gebruik ik veel beeld en gedichten.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn grootste fan zijn denk ik toch wel mijn ouders. En ik heb al heel lang een paar hele goede vriendinnen die er altijd voor me zijn.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik ben met 2 vrouwen 2 verschillende trajecten aan het uitwerken en ik hoop dat beide projecten in 2017 nog het levenslicht mogen zien.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Zie mijn vorige antwoord Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Ik heb mijn opleidingen bij Phoenix gevolgd en ik zou graag Wibe Veenbaas nog weleens willen ontmoeten. Phoenix voelde voor mij als thuiskomen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Via mijn site http://www.whatsyourchallenge.nl kun je mijn werk en de trainingen die ik geef volgen. Verder blog ik als ik op reis ben via http://www.inspiredbytraveling.nl waar je ook foto’s van mijn reizen kunt terugvinden. http://www.chantalslab.com is een persoonlijk experiment. En als je mij wilt ontmoeten dan sta ik altijd open voor een goed gesprek en een lekkere kop thee.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Eva Jinek en Sabine van der Aa

Hoe kun jij contact met mij opnemen? chantal@whatsyourchallenge.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s