Passie Pensioneert Nooit voor Pascal Maramis

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Iets moois creëren en delen met anderen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Mijn zoontje zien opgroeien.

Wat is mijn grootste angst? Falen in het vaderschap.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Samenwerken met mensen en iets moois creëren.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan zwart-wit kijken.

Wat is mijn grootste valkuil? Tot het uiterste gaan, over mijn grenzen gaan.

Wanneer zou ik liegen? Wie niet!

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Zack Arias, Peter Hurley.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Een langdurig project, ik wil snel resultaat zien.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Spanje, Marbella. Uitzicht op het strand en heerlijk weer.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Je bent nooit te oud om te leren en nieuwe uitdagingen te ontdekken.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik ben Pascal, er is niets te veranderen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Haagsche Rugby Club 80 jaar lustrum App.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Nederland, Den Haag.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Een Fuji camera.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Chinees indisch.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Den Haag, centrum.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Den Haag, Grote Markt.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Steve Jobs, alles is mogelijk.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Terry Pratchett. ‘

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Willy Wonka, “Pure Imagination”

Wie is mijn held of heldin in fictie? Spiderman.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Steve Jobs.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Charlie and the Chocolate Factory.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Oneindige mogelijkheden.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Een kleine rol.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn zoontje.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Cindy Zwennes en Tim Lips.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Pluk de dag en zie hoe ver je komt.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Peter Hurley.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Den Haag, Grote Markt, http://pascalmaramis.blogspot.nl/

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Fevzi Köstüre

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Een bakkie doen, op de Grote Markt, pascalmaramis@gmail.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s