Passie Pensioneert Nooit Voor Ellie Brik

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het avontuur van het zoeken naar schoonheid in onbekende steden en dorpen en dan steeds weer blij verrast worden.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Op een rustig terras aan het water zitten en genieten van zeilboten die langs varen, een merel in mijn tuin, het nieuwe groen in het voorjaar, een hert in de duinen.

Wat is mijn grootste angst? Het overlijden van een van mijn kinderen of kleinkinderen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Wanneer ik na een weekend thuiskom van een opdracht en dan alles in een kort maar pakkend verhaal ga opschrijven.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn neiging om eerst taalfouten te horen tijdens een gesprek of te zien in een krant/tijdschrift.

Wat is mijn grootste valkuil? Nog steeds dromen dat ik, Assepoester, word gered door een prins op het witte paard.

Wanneer zou ik liegen? Sinds mijn moeder mij voorhield dat wanneer ik lieg dat op mijn voorhoofd te zien was, durf ik nooit te liegen. Heel soms, wanneer ik het toch ‘moet , voel ik dat het overduidelijk aan mij te zien is dat ik lieg.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Michael Palin bewonder ik om zijn humor en zijn moed om al die verre reizen te ondernemen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De stress wanneer ik in een file terecht kom en dan weet dat ik te weinig tijd heb om op mijn bestemming te komen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Tijdens het maken van de allereerste gids 52 zondagen wandelen & lunchen in 2000. Ik genoot van het zoeken naar de mooiste plaatsen in Nederland uit een lijst die ik zelf mocht samenstellen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik ben ervan overtuigd dat je met welke passie dan ook 100 jaar of ouder kunt worden. Een gelukkig leven houdt een mens jong.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou meer geduld met mijzelf en met iedereen om mij heen moeten hebben. Ik leef snel en ik verwacht dat – heel onterecht – ook van anderen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Tweemaal (in 2002 en 2006) op de CPNB lijst van best verkochte boeken in Nederland te staan en de verkoop van alle gidsen bij elkaar van ruim 350.000 ex.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik ben heel gelukkig in mijn huis in Den Haag met het Gemeentemuseum en het strand om de hoek.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn kinderen en kleinkinderen en alle fotoboeken waar die kinderen en kleinkinderen in staan

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn opgewektheid en positiviteit, ideeën overbrengen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Wandelend langs historische gebouwen, musea en terrassen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Bij Oker of Dendy, een van de restaurants op de Denneweg in Den Haag.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Eline Vere, Bonjour Tristesse, Madame Bovary, Zout op mijn huid. Allemaal boeken met een trieste afloop, zo wilde ik nooit worden.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Annejet van der Zijl, Rascha Peper, Adriaan van Dis, Maarten ‘t Hart

“You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Een pianoconcert van Mozart V.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Alice in Wonderland.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn dochters en schoonzoons.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Les beaux jours (www.youtube.com/watch?v=iQ1Db6_jUaw)

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Een enorme luxe die helaas voor weinigen is weggelegd.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst verveelt nooit. Ik ging als meisje van 10 al regelmatig naar een museum en naar een klassiek concert en dat doe ik na al die jaren nog steeds.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn schoonzoon René Bego, eigenaar van uitgeverij Mo’Media die mij in 2000 heeft gevraagd om reisgidsen te schrijven.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met Elsevier Thema om (weer voor hen) artikelen te schrijven over het goede leven, maar het allerliefst natuurlijk met Mo’Media om een stedengids te schrijven.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Naar de opening van museum More in Kasteel Ruurlo http://www.museummore.nl/agenda/kasteel-ruurlo/

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Joop van Caldenborgh, de directeur van Museum Voorlinden

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? In een reclamespot van 50 jaar oude Zeeman (www.zeeman.com), als ouder model in een trouwjurk uit 2016, destijds te koop voor € 30 bij Zeeman, en een week later op Marktplaats weer verkocht voor € 800

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? René Bego, eigenaar uitgeverij Mo’Media (www.momedia.nl) Petra de Hamer, schrijfster van vele (kook)boeken http://petradehamer.com/

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Per email: e.brik@kpnplanet.nl http://www.linkedin.com/in/ellie-brik-86501b13/

Hier vind je mijn reisboeken bij bol.com 

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s