Passie Pensioneert Nooit voor Laurens da Costa

Wat is mijn grootste passie in het werk? Het delen van mijn passie aan anderen, lesgeven in het bereiden van koffie en mensen meenemen in mijn verhaal.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Mijn idee van het ultieme geluk is balans hebben in relatie en werk.

Wat is mijn grootste angst? Minder waardering voor de Barista

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Mijn passie delen met de eindgebruiker, en de veelzijdigheid in mijn werk.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik mis wel structuur, ik pak veel op en laat dan weleens het e.e.a. liggen.

Wat is mijn grootste valkuil? Te ver doorslaan in de enthousiasme, waardoor ik erg diep kan gaan met delen van mijn kennis.

Wanneer zou ik liegen? Als de waarheid voor anderen kwetsend kan zijn is het soms beter de waarheid te laten voor wat het is.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Olaf Tromp, Richard Schukkink. Beide staan positief in hun vak en dat stralen ze uit.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Als Barista werkzaam moeten zijn in een relatief standaardomgeving, waar weinig eisen worden gesteld op kwaliteit.

Wat zegt de uitspraak “Passie Pensioneert Nooit” mij? Passie betekent dat je iets met volle opgave doet. Hier put je veel energie uit en maakt je leeftijd niets meer uit.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Meer structuur

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Finale in 2013 bij de Dutch Taste kampioenschap in Nederland

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Zuid Korea, of Australie Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn talent

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Rust en geduld

Wat is de plek waar ik de beste ideeen krijg, in mijn stad? Bij Man met Bril espressobar in Rotterdam

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Bazar Rotterdam, lekker eten en de chaos van de locatie brengt je al behoorlijk in een vakantiestemming.

Welke boeken hebben mijn leven beinvloed en hoe? Over Richard Branson, Mens erger je niet

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Stephen King, Bernlef

You only die once. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Lenny Kravitz Are you gonna my way

Wie is mijn held/ heldin in fictie? Kuifje

Wie is mijn held/ heldin in real life? Elisabeth Rozenberg mijn vriendin, doorgaan en nooit opgeven, mooie mentaliteit

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Alles wat goed is opgebouwd maar wel met veel spanning en avontuur, sterk dialoog.

Wat zegt de uitspraak “ De Financiele Vrijhoud om te creeren” mij? De ultieme mogelijkheden om meer uit jezelf te halen en daarmee je grenzen te verleggen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? In onze wereld is kunst vaak een combinatie van creativiteit en vrijzinnigheid. Kunst is erg belangrijk om te slagen in de wereld van koffie.

Wie is mijn grootste fan/ sponsor/ partner in crime? Elisabeth Rozenberg mijn vriendin, zij ondersteunt mij erg

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Wederom met Elisabeth, zij is fotografe, en ik zie een ideale combinatie met mij om samen te werken om iets op te zetten waarbij twee werelden fotografie en koffie een ideale combinatie kunnen vormen.

Naar welk project in 2017 kijk ik uit? Het opzetten van een experience ruimte bij DEAC, en daar mijn steentje te kunnen bijdragen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Op verschillende plekken bij DEAC in Maasland of bij SCA center Spot on Coffee roasters Amsterdam

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Elisabeth Rozenberg

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Door gewoon te bellen of te mailen naar laurens.dacosta@outlook.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s