Passie Pensioneert Nooit voor Angelique Panday

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Het onderzoeken van de grenzen binnen artistieke vrijheden en de illusies van de zintuiglijke waarneming en de emotionele mens.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Het liefdevol delen van gevoelens, het creëren van overeenkomsten zelfs als deze zich bevinden in de knelpunten des levens.

Wat is mijn grootste angst?

Dat ik mijn zoon de herkenning van de sensitiviteit en de kracht van liefde die in hemzelf verborgen ligt niet zou bij hebben gebracht.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

De complete diversiteit en volledige toewijding die het keer op keer vraagt. Alle comfort wordt steeds verwijderd om vervolgens ruimte te maken voor het onbekende, iets extern, een element van buitenaf.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ik kan soms erg veel van mijn gedachtes delen, soms is het teveel.

Wat is mijn grootste valkuil?

Niet genoeg rusten.

Wanneer zou ik liegen?

In een kwestie van leven en dood, klinkt lekker dramatisch dit maar, toch is het zo.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Sandim Mendes een zeer unieke kunstenaar, Lev Kazachenko één van de meest diepgaande kunstenaars in mijn opinie en Matthew Barney.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Tijdens het proces van het maken kunnen de stappen soms te gecompliceerd zijn, waardoor het werk dreigt te doordacht te worden.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Tijdens een performance “The Snowjob” genaamd. Het was een 6 uur durende performance waarbij ik met meer dan 50 mensen in een zelfgebouwde nest-achtige sculptuur zat in stilte. De bezoekers mochten spreken, hierdoor kwam een bepaalde, voornamelijk interessante en onvoorspelbare energie vrij.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Passie houdt nooit op. Zelfs tot na de dood blijft de energie waarmee iemand het leven aangaat achter.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Niets en alles. Ik accepteer wie ik ben en respecteer de groei die ik nodig heb gehad en kijk uit naar de groei die me te wachten staat. Alles telt mee, ook de lelijke dingen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Dat ik mezelf financieel heb kunnen onderhouden door middel van toegepaste kunsten in opdracht van anderen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Ergens op deze wereld maar tegen de tijd dat we verder kunnen reizen dan deze wereld, dan zie ik mezelf daar in het onbekende wel leven en werken. Why not?

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Ik bezit erg weinig, waarschijnlijk mijn laptop en mijn camera. Deze zijn een gigantische bibliotheek aan herinneringen en de middelen waarmee ik o.a. nieuw werk creëer en momenten vang.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Ongegeneerde humor.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Het kan overal zijn, maar vooral spiegelende oppervlaktes. Zij het glazen deuren, of stilstaande vijvers of wilde kanalen alles kan zich ervoor verlenen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Terra Zen een veganistische Jamaicaan die een fusie creëert tussen de Aziatische en Jamaicaanse keuken.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Sculpting in Time, Andrei Tarkosvky, The Great Russian Filmmaker Discusses His Art, een autobiografisch boek, waarbij ik geconfronteerd werd met mijn eigen gedachtegang en mijn ontwikkelde levensloop wilde ontdoen van bepaalde patronen.

Secrets of Shamanism, Tapping into the Spirit Power Within You, van Jose Stevens en zijn vrouw Lena Stevens. Dit is een boek wat ik ooit van een vriend had gekidnapt. Het heeft me veel wonderlijke lessen geleerd. Mijn kijk op de wereld materieel en spiritueel is veranderd in een droom.

The Unbearable Lightness of Being van Milan Kundera. Een goede vriendin leende mij ooit dit boek, ik las hem in een warme zomer in New York. Het raakte me enorm en veranderde voorgoed mijn kijk op relaties en vergelijkingen ervan . Einmal ist keinmal.
.
Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Khalil Gibran, James Baldwin en Kafka.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Sarah Vaughan- Greatest Hits Collection
Chaka Demus & Pliers- Murder She Wrote
Shabba Ranks- Trailer Load A Girls
Micheal Jackson- Off The Wall album
Chris Isaac- Wicked Game
Tupac- All eyez on me album
James Blake – Overgrown

Andy Stott- Butterflies
Ella Fitzgerald- Summertime
Santo & Johnny- Sleepwalk
Radiohead- Daydreaming
Radiohead- Blow out
Radiohead- Fog
Radiohead- Bulletproof
Radiohead- House of Cards
Tom Waits- Take It With Me
King Krule- Easy easy
King Krule- Baby blue
Bembeya Jazz National – Hommage à Demba Camara (Album)
Spooky Black- Dj Khaled is my father
Diane Schuur- Sunday Afternoon
Brian Eno- Deep Blue Day
Percy Sledge- Cover Me
Ryan Gosling- You always Hurt The One You Love
Sampha- Take me inside
Brian Ferry- More than This
Brian Ferry- Slave to Love
Roxy Music- Avalon
Gayatri mantra
Sea of Bees- the Woods
FKA Twigs – Hide
Twin Shadow- You Don’t Run My Hear
Outkast- You May Die

Typhoon – Kaarten met kruisjes

Dolphins into the future – Lone Voyager
Bob Marley- Chances Are
Bob Marley= There She Goes
Flying Lotus- Until the Quiet Comes

Waarschijnlijk nog véél meer.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Deesje, uit Deesje van Joke van Leeuwen.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Mijn ouders en mijn vrienden.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Moonlight, Stalker en Persona.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Onafhankelijkheid.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Eén van de hoofdrollen.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

De vader van mijn kind, en mijn beste vriendinnen.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Een goede vriend waarmee ooit ik eerder de privilege had om samen te mogen werken.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Een geheim project wat momenteel in volle gang is, super spannend!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017?

Iedereen kan een inspirerende factor in mijn leven zijn hopelijk kan ook ik vice versa iets van waarde toevoegen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Voor als nog op mijn website www.angeliquepanday.com en momenteel ook in een show in Berlijn.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Sandim Mendes

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via het mail adres op mijn website info@angeliquepanday.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s