Passie Pensioneert Nooit voor Henk Temming

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het creëren. Werkend aan de computer begin ik met niets en uiteindelijk heb ik een nieuw liedje. Grootste passie: het werkproces.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ik heb geen idee wat ultiem geluk is. Wel weet ik dat ik een gelukkig, positief ingesteld mens ben. Geluk is bij mij een tamelijk constante factor. Ben niet zo van de hoge toppen en diepe dalen. Ultiem geluk: afwezigheid van ongeluk.

Wat is mijn grootste angst? Slechte gezondheid. Ziekte.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het creëren. Het vanuit het niets tot iets komen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap In de ogen van anderen wil ik graag te snel zaken voor elkaar krijgen. Traagheid kan mij irriteren.

Wat is mijn grootste valkuil? Het vertrouwen dat ik anderen geef. Word daarin soms teleurgesteld.

Wanneer zou ik liegen? Uit principe: nooit.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ben niet zo’n bewonderaar. Kan wel genieten van het werk van anderen, maar dat verschilt van dag tot dag.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het afmaken. De laatste fase in de studio, het mixen van de muziek, is voor mij een soort boekhouden. Alles moet uiteindelijk kloppen. Wat ik in mijn hoofd hoor moet ik dan voor anderen hoorbaar maken. Vooral een technisch ingewikkeld proces. Techniek is niet mijn sterkste kant. Altijd blij met een goede geluidstechnicus, die mijn aanwijzingen moet vertalen in technische handelingen en met diverse apparaten (hard ware en soft ware) ervoor zorgt dat ik uiteindelijk hoor wat ik wil horen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? In de studio.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Hoop dat dit ook voor mij geldt.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Fysieke leeftijd. Bij het ouder worden word ik geestelijk wijzer en stabieler, maar slijt het lichaam.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik vind mijn grootste professionele prestatie niét mijn diverse hits maar mijn Kerstalbum.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik zou het liefst in een warm land willen werken omringd door iedereen die mij lief is.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn huis.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Gedrevenheid.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Voor het schrijven van teksten zat ik vroeger vaak te werken in het café van het Stedelijk Museum, Amsterdam vóór de verbouwing. Tegenwoordig alles thuis.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Brazuca. Koffie plus broodje overdag. Diner gevarieerd. Geen vaste plek.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Alle boeken! Het lezen geeft mij rust en brengt mij in de stemming om weer te gaan werken. In mijn geval werken in mijn opnamestudio.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Kostova, Falcones, Elroy, Henning Mankell, A.F.Th. van der Heijden, Multatuli, Marquez, Safran Foer e.v.a.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Omdat mijn stemming en voorkeur per dag kan verschillen een veilige keuze: God only knowns van Brian Wilson / The Beach Boys.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Tyrion Lannister (Gamme of Thrones)

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Johan Cruijff toen hij nog leefde en mijn vader.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Cinema Paradiso

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Alles. Voor mij maakt geld een onderdeel uit van de vrijheid om te creëren. Voor mij essentieel. Succes garandeert continuïteit. Ik kan doorgaan met mijn werk omdat ik er geld mee verdien. Helaas wordt dat voor musici die platen maken (fysiek of download) steeds moeilijker Het illegaal downloaden heeft mijn beroepsgroep zwaar gedupeerd. Het maken van muziekopnames in professionele muziekstudio’s kan niet meer door verkopen worden terugverdiend. Muziekmaken is een dure hobby geworden. Veel artiesten verdienen door optredens de kosten terug. Er zijn echter ook artiesten die wél platen maken, maar niet optreden. (Platen maken en optreden zijn verschillende disciplines.) De grootste band ooit maakte een reeks alles-vernieuwende meesterwerken toen besloten werd niet meer op te treden en uitsluitend nog in de studio te werken aan nieuw materiaal. The Beatles dus. (Revolver, Sgt. Pepper, The White Album, Abbey Road). Zou nu niet meer kunnen. Een hele generatie talentvolle musici/componisten/tekstschrijvers kan ons niet meer laten horen wat voor prachtige muziek zij op de plaat had willen zetten. Voor mij maakt dat een onderdeel uit van de vrijheid om te creëren. Voor mij essentieel.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Grote rol. Kunst geeft mij rust en energie.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Niemand. Ik ben self supportive. Alles zelf gedaan.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Niemand. Werk het liefst alleen. Ik word regelmatig gevraagd om met iemand samen te werken. Tot nu toe heeft niemand mij weten te overtuigen.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik ben bezig met een paar projecten die nu nog alleen in mijn eigen hoofd bestaan en die ik pas ga presenteren als alles klaar is en ik de tijd rijp acht voor presentatie.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Niemand. Zou niet weten wat ik zou moeten zeggen of vragen. Voor de gezelligheid zou ik met iedereen wel een kop koffie willen drinken. Ook uit mijn vakgebied. Niet om specifiek over het werk te praten. Sluit het onderwerp niet bij voorbaat uit, maar hoeft niet per se.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Op alle Nederlandse radiozenders heb je kans werk van mij te horen.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Henk van der Lely. Oud eigenaar Focus Light, ouddirecteur Flash Light. Nog altijd werkzaam en toch AOW’er.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via: h.temming@casema.nl en via PB via Facebook (Messenger)

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s