Passie Pensioneert Nooit voor Ruud Kerssies


Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Mijn grootste passie in mijn werk is het maken van kunst op gebruiksvoorwerpen. Hierdoor is mijn werk relatief mobiel en minder statisch. Daarnaast wil ik heel graag de ouderwetse ambachten in stand houden. Ik gebruik dezelfde technieken maar heb hierin mijn eigen hedendaags vernieuwende stijl.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Mijn ultieme geluk is een levensloop waarin ik goed kan rondkomen van mijn werk zodat ik heel mijn leven mijn passie kan achtervolgen. Daarbij hoop ik andere mensen te inspireren om ook hun passie te verkennen en zichzelf uit te dagen. Wat ook bij mijn ultiem geluk behoort is dat na mijn leven mijn werk een voorbeeld zal zijn voor de nieuwe generatie. Op deze manier duurd mijn ultieme geluk dus langer dan de gemiddelde 80 jarige levensloop.

Wat is mijn grootste angst?

Mijn grootste angst ben ik zelf. Emotie’s spelen mee in het maken van mijn werk maar ook in mijn motivatie om dit te doen. Ik merk aan mezelf dat wanneer ik goed in mijn vel zit, mijn arbeidsproductiviteit flink stijgt. Mijn gemoedstoestand is belangrijk om mijn werk omdat ik veel arbeidsintensief werk maak. Mensen noemen het soms natuurlijk niet voor niets “monnikenwerk”.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Het mooiste in mijn werk vind ik de ongeloof van het publiek. Mensen die denken dat ik dingen maak vanuit folie of stickers en niet kunnen bevatten dat ik alles met de hand schilder. Het grootste compliment voor iemand die strak en netheid waarborgt is de vraag of het een kopie van , of het originele werk is. Daarnaast is het zo dat wanneer men verwacht dat het een sticker is, je de conclusie kan trekken dat je wordt vergeleken met een printer/machine. Wat ook erg meespeelt in waar ik van houd, zijn de reactie’s bij aflevering van een product. Je zit soms intense vreugde, ongeloof of bijvoorbeeld een droevige emotie als je een beeld gemaakt hebt wat de opdrachtgever raakt.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Mijn minst aantrekkelijke eigenschap is wantrouwen. Doordat er in het verleden projecten in teamverband zijn geweest waarbij het team niet functioneerde. Heb ik heel veel van dit werk zelf moeten doen. Hierdoor heb ik nu de eigenschap dat wanneer ik in samenwerkingsverband werk, ik steeds iedereen controleer op dat hij/zij zijn werk wel doet/heeft gedaan.

Wat is mijn grootste valkuil?

Mijn grootste valkuil is mijn doelgroep. Momenteel doe ik al anderhalf jaar veel werk in de auto en motorwereld. Ik ben dan ook vaak bij evenementen en beurzen van deze branche. Hierdoor kan het wel zo zijn dat ik veel vis in een zelf gecreëerde vijver. Mijn werk is toepasbaar op praktisch alle producten. Ik vlieg nu door de auto en motorwereld maar wie weet ben ik over 2 jaar wel brillen of bijvoorbeeld duikflessen aan het designen/personaliseren.

Wanneer zou ik liegen?

Tegen klanten wil ik altijd 100% eerlijk en oprecht zijn. Ik vind een persoonlijke band met de klant belangrijk. Soms als mensen mij inhoudelijke dingen vragen over bijv techniek waarvoor ik zelf uren,dagen of misschien wel maandenlang onderzoek heb gedaan , doe ik weleens een klein leugentje. De wereld van ambacht is klein en moet behouden worden. Maar het is zeker niet zo dat iedereen dit als DIY moet gaan doen. Ik denk dan ook wel dat hier de gunfactor een grote rol speelt.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Mijn professie is een erg breed begrip maar voorbeelden van artiesten en helden die ik bewonder zijn oa:

Chris Dunlop (Pinstripe Chris): Chris is een jonge artiest die net als ik een eigen stijl heeft. In 2014 heb ik mijn eigen auto helemaal handgeschilderd. Mijn grote voorbeeld toendertijd was Chris. Inmiddels heb ik deze persoon in mijn social media kanalen staan en hebben we af en toe eens wat contact.

Iain Macarthur: Iain is op het gebied van design een held. Hij tekent/schetst crossovers van realisme en geometrische vormen. Dit zet hij later om naar digitaal werk en voegt kleur toe. Zijn ontwerpen zijn helaas wel massaproductie omdat ze worden verkocht als posters en merchandise.

Chaim Machlev (DotsToLines): Chaim is een artiest binnen de tattoowereld die ik erg waardeer. Hij is 1 van de enige tattooeerders die ik “ken” met een eigen stijl die zo kunstzinnig is en zich hiermee bijna afzet tegen de rest vd artiesten binnen de tattooscene.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Het minst houd ik van negatieve reacties. Mensen die het bloed, zweet en tranen uit grote projecten niet kunnen zien. Iets niet waarderen of een andere smaak hebben is natuurlijk geen zonde. Maar mensen die negatief zijn over piramides voor ze weten dat ze handgemaakt zijn, vind ik wel erg kort door de bocht.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Tijdens de Motorbeurs in Utrecht begin van dit jaar was ik het meest gelukkig met mijn werk. Hier deed de Kawasaki ZX10R (voorzien van 180 uur handschildering) mee aan een wedstrijd die hij uiteindelijk met de 1e prijs bekoorde. Het gaat mij niet om het werk zelf of de prijzen die met het werk gewonnen worden. Wat ik het belangrijkste vind zijn de mijlpalen die bereikt worden door verspreiding van het werk. Hieronder enkele voorbeelden.

Mijn eigen handgeschilderde auto heeft een artikel gehad op de officiele website van Mazda. Daarnaast heeft deze auto ook een rol gespeeld in de videoclip Don Diablo – Drifter.

Verder krijg ik soms aanvragen en verzoeken vanuit het buitenland. In de toekomst wil ik hier meer aandacht aan besteden. Wellicht een kunstzinnige rondreis?

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Ik vind dit een statement dat zeker gemaakt moet worden! Passie is voor mij de bloei in het leven. De bloei om op latere leeftijd een vermogen te hebben tot kinderlijke waarneming en op jonge leeftijd een vermogen te hebben op discipline, doorzettingsvermogen en vooral enthousiasme. Genieten op elke leeftijd is voor mij de definitie van “Passie”.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Graag zou ik een tattoo willen die matched met mijn stijl van werk. Iets herkenbaars. Ik leef, adem en voel de stijl van mijn werk en vergelijkbare artiesten. Dit wil ik dan ook erg graag uiten in zowel kleding, woninginrichting, vervoer, maar ook mijn eigen lichaam. Verder ben ik aardig tevreden alleen zou een laserbehandeling misschien ooit wel fijn zijn zodat ik niet meer aan een bril vastzit en hopelijk mijn zicht voor details nog scherper kan worden.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Mijn grootste professionele prestatie is om als creatieve eenmanszaak mee te draaien tussen alle commerciële bedrijven binnen de auto en motorindustrie. Dit is zeker iets waar ik trots op ben. Qua fysiek werk vind ik het lastig te zeggen wat mijn grootste professionele prestatie is. Qua oppervlakte is dit mijn eigen auto maar qua kwaliteit zijn er andere projecten die hier bovenuit stijgen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Dit is 1 van de vragen waar ik onbewust veel mee bezig ben. Wat is voor mij perfect? Moet ik in de stad gevestigd zijn? Is fysieke doorloop voor mijn bedrijf belangrijk? Dit zijn vragen die ik mezelf stel en waar ik nog niet uit ben. Wat ik wel heel fijn vind is als mijn bedrijf en woning dichtbij elkaar gevestigd zijn. Daarnaast lijkt het me ook heel gaaf om een werkagenda / kalender te maken voor een periode van een heel jaar waarin ik verschillende projecten uitvoer in verschillende landen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn meest waardevolle bezitting is mijn linkerhand. Dit klinkt wat gek maar door de jaren heen ben ik hier steeds meer waarde aan gaan hechten. Wanneer deze bijvoorbeeld ooit ernstige schade oploopt, is mijn levenswerk ook in kritieke staat. Dat zou funest zijn voor mij als persoon en artiest.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Mijn meest markante karakteristiek is mijn persoonlijkheid. Ik sta overal voor open, ben ten alle tijden te bereiken en mijn enthousiasme is zo groot dat ik altijd overal een oplossing voor moet vinden.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

De beste plek waar ik ideeën krijg is vaak onderweg. Lopend, fietsend, in de auto waar en wanneer dan ook. Dagelijkse dingen die je vrijwel zonder al teveel nadenken kan doen zorgen er bij mij voor dat de ideeënbus gevuld wordt. Hoe meer rust in het hoofd, hoe meer ideeën er kunnen ontstaan.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Mijn meest favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis is Restaurant `het Postkantoor` te Hoogeveen. Hier is een leuk terras bij waar ik veel leuke herinneringen aan heb met goede vrienden en kennissen.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Ik ben niet echt een lezer. Wel vind ik het erg fijn om documentaires te kijken. Ik hou ervan om het `ondergrondse` leven van bijvoorbeeld de street art en graffiti scene te bekijken. De kick, de adrenaline die hierin aanwezig is vind ik geweldig.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Mijn favoriete schrijvers houden zich vooral bezig met Spoken Words of rapmuziek. Voorbeelden van dit soort woordkunstenaars zijn bijvoorbeeld rappers als: Fotosynthese, Fresku en Per.verz. Daarnaast vind ik de Spoken Words van Christopher Blok en spoken words M uit Rotterdam heel erg gaaf. De metaforen en beeldspraak die zij hebben , maken voor mij een levend beeld.

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Op mijn laatste dag wil ik erg graag de muziek beluisteren van Rapper Diggy Dex – Treur niet om mij. Dit nummer heeft een sterke boodschap, namelijk als ik er niet meer ben. Treur niet, ga niet bij de pakken neerzitten maar vind juist de kracht om door te gaan.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in fictie

Het klinkt misschien vreemd maar mijn helden in fictie zijn de Teenage Mutant Ninja Turtles. Zij zijn super georganiseerd , hebben veel lol samen, een hechte band, een ware leider en ze werken samen als de beste. Snelheid , kracht, uithouding, intelligentie , maar bovenal de discipline van “master Splinter”.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

In real life heb ik 2 hele verschillende helden. De ene is rapper Eminem (Marshall Matters) en de andere is cabaretier Bert Visscher. Eminem is voor mij een boegbeeld omdat ik zijn levensverhaal ken van drugs, geweld, slechte jeugd, etc. Dit weerlegt hij in zijn teksten en muziek, hierdoor wordt het superkrachtig werk wat hij maakt.

Bert Visscher is voor mij een held op het gebied van humor. Deze man maakt zijn shows zo ingewikkeld en vol energie dat hij geen fouten mag maken. Ik kan me dan ook bijna niet voorstellen dat hij al zijn shows ook voor een spiegel thuis staat te oefenen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Kroonjuwelen, een documentaire film over de Nederlandse graffiti scene en hoe deze zich heeft ontwikkeld.

Daarnaast vind ik films als Wanted , A Law Abiding Citizen en Shooter heel gaaf. Deze 3 films hebben allemaal een zeer interessant verhaal en alle details doen ertoe. De serie Prison Break is daarnaast ook een begrip die ik hieraan wil toevoegen.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Als het budget er is , wordt het aantal mogelijkheden oneindig. Alles waar je ooit van had gedroomd qua werk, kan je dan samenvoegen tot die ene masterpiece die iedereen jarenlang zou herinneren. Andere kant van het verhaal is, waar geen tot weinig budget of financiele middelen aanwezig zijn, worden de mogelijkheden beperkt en daagt het uit tot creatieve oplossingen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

In mijn leven is kunst zeer belangrijk. Ik waardeer kunstenaars en creatieven die werken naar een eigen doel wat vaak in het begin nog geen zekerheden bied. Deze mensen nemen risico’s en hun leven bestaat (net als het mijne) uit vallen en opstaan.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Helaas ben ik nog niet gesponsord. Vanwege het feit dat ik een eenmanszaak ben, heb ik nog geen directe partner in crime. Wel werk ik erg vaak samen met Mark Lambers (WeDipIt). Hij zou dan zeker de titel van partner in crime kunnen krijgen. Van mijn fanbase heb ik geen idee wie de grootste is. In mijn directe omgeving vinden veel mensen mijn werk interessant en knap maar wie hierin de grootste enthousiasteling is weet ik niet.


Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

In 2017 zou ik graag willen samenwerken met Brian Meghoe (caraudio specialist). Het lijkt me erg gaaf om voor hem designs te kunnen maken om zo een crosssover te krijgen tussen caraudio en kunst. Verder zou ik graag samen willen werken met Patrick de Kaste (oprichter en organisator van Kings of Colors). Maar het lijkt me ook erg gaaf om te werken met Jeroen van de Wier van Styletrip Graffiti om een crossover te maken tussen mijn stijl en techniek en de zijne die voornamelijk bestaat uit Graffiti en Airbrush.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Ik kijk uit naar alles wat de toekomst mij brengt. Momenteel werk ik aan een gaaf project met een racemotor. Afgelopen week heb ik iets gedaan met een auto uit de jaren ’60. En zo zullen er binnenkort vast nog weer leuke projecten bij komen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017

Ik zou erg graag Chirs Dunlop (Pinstripe Chris) eens willen ontmoeten. Hiervoor moet ik wel naar Amerika maar mocht dit op mijn pad komen, ga ik hem zeker opzoeken. In principe zouden we al vrije gemakkelijk via Social Media een afspraak of meeting kunnen regelen enkel de afstand en de tijdsdruk is een last.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Mijn werk vind je vooral op shows, beurzen en evenementen maar daarnaast natuurlijk ook op de Nederlandse , Duitse en Belgische wegen. Ikzelf ben (bijna) dagelijks te vinden in mijn werkplaats waar men op afspraak welkom is. Verder ben ik alle weekenden overal in de Benelux aanwezig bij auto en motor evenementen. In September dit jaar zal waarschijnlijk mijn nieuwe studie als Docent beeldende kunst en vormgeving starten maar dit hangt nog even af van mijn toelatings examen volgende week.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Ik zou heel graag zien dat mijn oud tekendocent en tegenwoordig vriend zal worden uitgenodigd voor deze questionnaire. Zijn naam is Stefan Steenbergen. Hij heeft mij geïnspireerd met zijn lessen op de middelbare school en ik denk dat hij jullie vast ook kan boeien met een interessant verhaal.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Jullie kunnen met mij contact opnemen via de volgende links en kanalen :

Instagram: @Rsk.design

Facebook zakelijk: https://www.facebook.com/Rsk-design-139802676187904/

Verder zijn hier nog 2 links naar een projectverslag en een filmpje van youtube van het proces

 

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s