Passie Pensioneert Nooit voor Bob Kessels

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Ik ben momenteel nog geen professionele muzikant en dus nog gewoon studerende aan de Rockacademie in Tilburg. Wat echter mn grootste passie is, is het maken van muziek met andere muzikanten en of dat nou componeren, opnemen of optreden is maakt eigenlijk niet uit: de kick blijft hetzelfde. Al moet ik zeggen dat live spelen toch wel mn allergrootste passie is. Mensen bereiken door middel van de taal die muziek heet; dat vind ik mooi!

Wat is mijn grootste angst?

Die heb ik eigenlijk niet.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Nou, laten we er (nogmaals) mee beginnen dat ik hoop dat t mn werk wordt, aangezien ik nog studerende ben. Mij lijkt de diversiteit van t vak heel erg leuk en het reisaspectspreekt me ook heel erg aan; dat je steeds weer door de muziek op nieuwe plekken komt en nieuwe mensen leert kennen. Reizen is naast muziek maken mn andere grootste passie dus als ik die twee passies met elkaar kan combineren is dat n typische win-winsituatie!

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

In t moment kunnen leven en alles vooral niet te serieus nemen, ik moet zeggen: dat lukt al aardig!

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Dat ik stronteigenwijs ben.

Wat is mijn grootste valkuil?

Dat ik graag veel dingen tegelijk doe, al kan ik dat multitasken vaak maar beter bewaren voor achter het drumstel.

Wanneer zou ik liegen?

Als ik zou zeggen dat ik in n ver verleden intensief triangel gespeeld heb.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Dat zijn er zoveel.. Echter in de drumwereld zijn dat momenteel vooral Vinnie Colaiuta en Mark Guiliana.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Het slepen en opzetten van mn drumkit, ik ben namelijk wat dat betreft een behoorlijke mierenneuker; alles moet perfect staan want anders speelt t niet lekker. Dat kost dus tijd en geduld en dat heb ik vaak niet...

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Dat ben ik eigenlijk altijd zodra ik op het podium zit te spelen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Dat ik waarschijnlijk nooit met pensioen hoef.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Mn uitstelgedrag.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Dat laat ik aan anderen over om over te beslissen, daarnaast begin ik eigenlijk pas net en denk ik dat je zon vraag beter kunt stellen aan mensen die al een tijdje meedraaien.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Dat kan alleen maar mijn lievelingsstad Londen zijn.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mn familie, vrienden en andere dierbaren.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Dat vind ik ook weer typisch een vraag die anderen beter voor me kunnen beantwoorden, ik heb zelf geen idee namelijk.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Tijdens wandelingen in het bos met onze hond.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Een heel gezellig restaurantje in de oude kern van Geleen; t Kleine Verschil. Gezellige sfeer en fantastisch goed eten.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Geen enkel want ik ben totaal geen boekenwurm. Sterker nog: van alle 7 Potter boeken heb ik uiteindelijk alleen de eerste en de laatste gelezen omdat ik dan wist hoe t verhaal afliep.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Dat wordt dan automatisch J.K. Rowling.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

In ieder geval niet Highway to Hell.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Godzilla.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Dat zijn er teveel om op te noemen, sowieso mn familie en vrienden maar ook docenten en andere wijze mensen waar ik veel van op heb mogen opsteken. Eigenlijk heeft iedereen denk ik wel heldentrekjes.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Eentje met duchtige actie of eentje waarbij ik niet meer bij kom van het schaterlachen.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Dat geld zeker niet gelukkig maakt maar het soms, in deze door geld geobsedeerde wereld, wel nodig is om mooie dingen door te kunnen creëren.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Een hele grote! Al zijn er nog steeds veel belangrijkere zaken in t leven; namelijk familie, vrienden, liefde in het algemeen en het effect dat je op andere mensen kunt hebben. Muziek is daarom voor mij de belangrijkste bijzaak.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

In de eerste plaats zijn dat mijn ouders, maar zeker ook mn Opa en Oma die helaas niet meer op aarde zijn. Daarnaast een grote groep familie, vrienden en andere lieve mensen die ik in mn leven mag hebben, ik denk dat ik t erg getroffen heb!

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Met mn grootste muziekheld David Bowie, helaas is dat niet meer mogelijk..

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Naar een gaaf opnameproject dat ik heb opgestart met een paar Vlaamse vrienden. We gaan daar namelijk in 3 verschillende landen (Amerika, Ierland en België) mee opnemen en in ieder land wordt van dezelfde song een andere partij opgenomen. Zo heb ik in België de drums ingespeeld en die twee vrienden de gitaar en basgitaar zodat vervolgens in Ierland de toetsen en zang gedaan kunnen worden en in Amerika de overige zangpartijen. Ik ben erg benieuwd hoe dat gaat uitpakken!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017

Twee van mn grootste 3 drumhelden, Mark Guiliana en Chester Thompson, heb ik al mogen ontmoeten dus dan blijft die derde eindbaas nog over; Vinnie Colaiuta.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Hopelijk op zoveel mogelijk verschillende podiums in Nederland!

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Door contact op te nemen natuurlijk haha! Tegenwoordig kan dat gelukkig heel makkelijk: Facebook of http://www.bobkessels.com

Blue Band, Bob’s toenmalige examenband (opgericht samen met gitarist Brandon Spies), covert Seven Days in Sunny June van Jamiroquai.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s