Passie Pensioneert Nooit voor Marcelo Gimenes

Behangkunstenaar; mede-eigenaar van Snijder&CO handpainted wallpaper.

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het maken van handgeschilderde behang naar 17de eeuwse tradities.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Tevreden zijn.

Wat is mijn grootste angst? Het hebben van angst.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Met mijn werk iemand blij maken.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Perfectionisme.

Wat is mijn grootste valkuil? Geduld (het gebrek eraan)

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?  Het afscheid nemen van iets wat ik gemaakt heb.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik ben nog steeds dagelijks blij zolang ik verf en papier heb.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Daar ben ik het mee eens want als iets met plezier doet hoef je er ook nooit mee te stoppen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou graag nog een extra paar handen willen hebben.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Een mooie museale samenwerking.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In een grote loods ergens midden in een bos, in Nederland of in Brazilië.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn opvoeding.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn optimisme.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Buiten midden in het groen, bijvoorbeeld het Kralingse bos.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Overal als het maar met liefdevolle mensen gebeurt.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Te veel om op te noemen. Elk boek leert mij iets nieuws.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ayn Rand, Kahlil Gibran, Zygmunt Baumann.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Het muziek van vogels, krekels en regen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? “As it is in Heaven”

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Lijkt mij tegenstrijdig, creativiteit ontstaat juist door beperkingen, ook financieel.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst is gewoon nodig want het leven alleen is niet genoeg.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn compagnon Jaap Snijder

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met iedereen die net zo verliefd is op handgeschilderd behang als ik.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Een grote restauratieproject in het najaar.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Op onze atelier is altijd wat te beleven maar ook op onze site http://www.snijder-co.nl -Of kijk op: https://www.youtube.com/channel/UCbGYBh8xh-2gdck5zl5bl3g

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? -Mijn partner en compagnon Jaap Snijder want it takes two to tango!

Hoe kun jij contact met mij opnemen? info@snijder-co.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s