Passie Pensioneert Nooit voor Lonneke Demoed

Wat is de grootste passie in mijn werk

Door de jaren heen veranderd mijn passie steeds.

Het heeft wel altijd met vormtaal, fashion, en design te maken. Ontwerpen, bedenken van nieuwe oplossingen vormen of verbeteren van vaak al bestaande vormen en dit gaat tot in het oneindige door.

Wat is mijn idee van ultiem geluk

Voor mij is ultiem geluk iets heel groots maar tegelijkertijd ook iets heel kleins. In het groot, succes in je leven je werk. Gezondheid voor jou je familie en vrienden. In het klein, zijn het de dagelijkse dingen die je kunnen ontroeren of op kunne beuren.

Wat is mijn grootste angst

Ik heb geen grote angsten, grote angsten bevangen je en verlammen. En als ik dan toch iets moet bedenken een auto ongeluk je ziet het ongeluk aankomen en kan er niets meer aan veranderen ….en dan Bam!!!

Waar hou ik het meest van in mijn werk

Ik hou het meest van de eerste stappen die je zet in een nieuw project. Alles is nog blanco, je kan nog alle kanten op. Heel veel ideeën in je hoofd, nieuwe materialen en accessoires, mix and match etc. etc.! Daarna wordt het complexer, wordt er veel geschrapt en blijft als je het goed doet de essentie over.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap

Ik kan ontzettend doordrammen niet te stoppen.

Wat is mijn grootste valkuil

Ik bekijk het leven vaak veel te positief waardoor ik als het mis gaat extra hard val.

Wanneer zou ik liegen

Als ik zeg dat ik het leuk vind om in m’n eentje te werken.

Welke personen in mijn professie, die nu leven bewonder ik het meeste

Zwedens most powerful fashion man “Johny Johansson” founder van Acne studio’s. Acne is een luxe mode huis welke ondanks hun leidinggevende positie in de modewereld elk seizoen weer het risico neemt een totaal nieuw beeld neer te zetten. Nieuw qua kledingstukken, ontwerp, silhouet, stof, idee en type vrouw, een nieuw seizoen een nieuw concept een andere gedachte. Daar heb ik bewondering voor, mensen die zichzelf steeds weer opnieuw uitvinden.

Waar houd ik het minst van in mijn werk

Laatste hand aan een collectie. Dit vindt ik het meest moeilijke. Er moet in het ontwerpen/collectie geschrapt worden om tot de essentie te komen. Dat wil zeggen dat er vaak goeie mooie dingen vervallen! Kill your darlings, dat is het meest moeilijke en minst prettige!

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig in mijn werk

Als ik in Italië bij de producent ben en ik zie wat ze kunnen en ik zie dat de briefs and bra’s gaan leven.

Wat zegt de uitspraak passie pensioneert nooit.

Mee eens! Passie drijft je vooruit geeft kracht en daardoor een gevoel van vrijheid. Passie kan je niet stoppen of uitzetten en waarom zouden we, het maakt het leven zo veel mooier en blijer.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen

Mijn lichaam 10 jaar jonger maken (meer energie terugkrijgen)

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe.

Ik hoop dat deze nog gaat komen met het project waar ik nu mee bezig ben. Dit is het meest leuke creatieve en maatschappelijke wat ik tot nu toe heb gedaan.

Waar zou ik het liefste willen leven en werken.

In een lekker warm land waar je het grootste deel van de dag buiten leeft. Graag dicht bij de zee, waar je s‘avonds de zon in onder ziet gaan.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting

Materieel gezien heb ik niet echt één waardevol ding. Het is denk ik gewoon alles bij elkaar m’n hele leven zoals het is materieel en immaterieel.

Wat is mijn meest markante karakteristiek

Optimisme!!!

Wat is de plek waar ik de meeste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

In m’n auto op de snelweg of in een vliegtuig in de lucht. Lekker ff geen post geen laptop, telefoon of deurbel. Geen afleiding, dan hoef ik nergens aan te denken en gaan mijn gedachten op nul. Daar komen de nieuwe ideeën en gedachten boven drijven.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

De boeken van Elisabeth Kübler-Ross, een psychologe die baan brekend werk heeft verricht met stervenden. Zij heeft ook veel onderzoek gedaan naar bijna dood ervaringen. Dit geeft een wonderlijke kijk op leven en dood, brengt deze twee dichter bij elkaar en geeft JUIST het leven een andere dimensie.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers

Zoveel maar als ik moet kiezen Jose Saramango (het leven volgens Jesus Christus) Donna Tartt (Het Puttertje).

You only die once welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag

Dat weet ik nog niet. Wat ik wel weet is dat toen ik voor de tweede keer borstkanker had er op radio 3 een nummer van Anouk veel gedraaid werd “You’re a star in heaven now”. En natuurlijk denk je wel eens stel dat ik nou niet genees wat dan? En die ‘star in heaven’ klonk wel goed op dat moment, terwijl het nummer op zich nou niet m’n favoriete is. Het was meer een moment opname.

Wie is mijn held of heldin in fictie

Jack Sparrow, Pirate met Passie!

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life.

Mijn dochter. Hoe zij alles oppakt en aanpakt met het lijkt een groot gemak en vertrouwen in de toekomst en rust in haar ziel. Mijn Toppertje!

Welke film zou ik je aanbevelen

Paris is Burning is wel een documentaire, maar toch… Hoe mensen een eigen identiteit oppakken en in de wereld zetten (over passie gesproken).

“La Grande Bellezza” de nieuwe versie van Fellini’s “Dolce Vita” over een 65 jarige kunst kunstjournalist die zijn leven overdenkt zijn vrienden onder de loep neemt in een feestend Rome. “Vicky Christina Barcelona” totaal verschillende karakters en gebeurtenissen bij elkaar maken de film een verwarrende Woody Allen chaos.

Wat zegt de financiële vrijheid om te creëren mij

Financiën geven stress en nemen veel kostbare tijd in beslag.

Geen belemmeringen is vrijheid, een verlichting in het leven met passie.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk

Er is altijd een creatieve behoefte die gevoed moet worden om te kunnen creëren. Ik heb kunst nodig om alert en openminded te blijven.

Wie is mijn grootste fan /sponsor/partner in crime

Mijn grootste fans en sponsoren zijn mijn klanten (en de bank).

En m’n partners in crime: ik heb er meer langs de lijn ☺

Met wie zou ik in 2017 willen werken

Fleur du Mal, zij maken echt lingerie!!! Klein fijn doorschijnend en prachtig in materiaal! En dan natuurlijk La Perla voor hun make en prachtige cup vorm.

Naar welk project kijk ik uit in 2017

De winter collectie van Ace-Eleven.

Welke mensen in mijn professie zou ik willen ontmoeten in 2017

Elke Doetz zakenvrouw van het jaar 2017 en Annemarie van Gaal

Waar kun je mij of mijn werk zien of ontmoeten in 2017

Via de website http://www.Ace-Eleven.com en op de Interfilière Paris.

Wie zou ik graag uitnodigen om hun verhaal van passie passioneert nooit te vertellen

Omgevingsvormgever Marcel Smink.

Hoe kun je contact met mij opnemen

Lonneke Demoed

Email : info@ace-11.nl

Phone : +31628434286

http://www.ace-eleven.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s