Passie Pensioneert Nooit voor Rosanne Hogewoning

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het Creëren. En of dat nu het vorm geven aan een personage is of het maken van een script dat maakt niet uit. Het gaat erom dat je een aanwijzing hebt of een idee en met een beetje magie wordt het echt iets of iemand. Jezelf verliezen en helemaal iemand anders worden of als een verhaal af is, met een begin en een eind en een verhaallijn die je nooit had kunnen voorspellen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ik ga voor “gelukkige momenten” als idee van hoe ultiem geluk eruitziet. Als ik vreselijk moet lachen onder het schrijven van het boek dat ik met een vriendin schrijf. Of als ik ooit een idee had voor een musical en zoveel tijd later sluiten we de voorstelling af met een staande ovatie. Dat iedereen mij dus ook het vertrouwen gaf door mee te doen aan de productie. Ja dat doet me wel wat. Of samen met mijn dochter op een terras zitten in de zon en kletsen over van alles en nog wat.

Wat is mijn grootste angst? Ik ben niet zo’n bang type maar ergens zit er vast wel iets verstopt. Vaak droom ik heel vervelend vlak voor een voorstelling. Bijvoorbeeld dat ik het theater niet kan vinden of dat ik in het theater ben maar het podium niet kan vinden.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? “I love it when a plan comes together” zoals Hannibal van the A team ook al vond. Als ik een project opzet met allerlei partners en deelnemers zoals de muziekvereniging, de zorgcentra en scholen en het heeft een fantastisch eindresultaat. Dat is toch genieten!

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben wel wat verstrooid. Dan laat ik mijn tas weer ergens achter of zie ik in mijn agenda “afspraak” staan maar dan heb ik er niet bijgezet met wie of waar…

Wat is mijn grootste valkuil? Ik vind heel veel dingen heel erg leuk om te doen. Dus dat kan wel eens tot gevolg hebben dat ik veel te veel tegelijk aan het doen ben en dan heb ik het een beetje druk.

Wanneer zou ik liegen? Liegen doe ik niet zo snel. Ik kan nu ook even niet bedenken waar ik over zou moeten liegen. Wel maak ik de waarheid graag mooi. In plaats van “we hebben nog maar 3 repetities” zeg ik liever “we hebben nog bijna een hele maand”.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik heb heel veel bewondering voor Linda de Mol. Ze doet zoveel uiteenlopende dingen en die doet ze allemaal ook nog eens heel goed en ze heeft natuurlijk geniale ideeën voor programma’s en films.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Waar ik het minst van houd, daar houd ik waarschijnlijk ook het meest van. Het is onregelmatig en onvoorspelbaar. Het kan zomaar gebeuren dat je ineens heel veel tekst moet instuderen omdat je een opname hebt de volgende dag of dat je 2 musical optredens op 1 dag moet geven, die dag ook nog naar een casting moet, terwijl je daarnaast nog een nieuw stuk aan het maken bent…

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik geniet van zoveel momenten.. Als het doek sluit en we feliciteren elkaar, als er een grapje goed valt en het publiek hard lacht, als spelers vol trots hun applaus in ontvangst nemen, kinderen die blij zijn met hun rol, als ik op de set sta of zelf een mooi compliment over mijn spel ontvang, noem maar op.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Passie is levenslang. Het zit in je wortels. Je komt er gelukkig nooit meer vanaf!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik wilde qua uiterlijk wel op 38 zijn blijven hangen. Dus als dat kan? Verder zou ik graag anderen wat meer uit willen laten praten. Vaak ben ik in mijn hoofd al 2 stappen verder en weet ik waar het naartoe gaat maar voor een ander is dat natuurlijk hartstikke irritant.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik kan niet kiezen. Bij alles wat ik doe geef ik me 100% en vind ik net zo belangrijk. Of dat nu regisseren bij de plaatselijke toneelgroep, een eigen productie maken of een rol spelen in een tv programma is.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ooit zou ik wel in een warm land willen wonen. Wel in Europa. Spanje of Italië bijvoorbeeld. Maar dan moet ik daar natuurlijk ook wel weer wat te doen hebben ja.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn dochter. Okay, bezit is niet de goede term maar je begrijpt wat ik bedoel.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik denk dat ik snel met een leuk bedoelde sarcastische opmerking reageer. Die ik dan zelf altijd heeeeel grappig vind…

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Het is vaak op de plek van de stilte. Niet zozeer een plek op de kaart dus maar een plek in mijzelf. Dat kan dus op ieder moment overal gebeuren. Bijvoorbeeld als ik lig te zonnen op het strand, ergens aan het wachten ben, in de tuin zit, etc.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Bij Best Western of de Leidse Lente in Leiden, op 3 oktober altijd naar de Roze Beurs. Dorpscafé de Gouwe in Oegstgeest of een patatje van het Haasje.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? “Haar moeders dochter” heeft veel indruk op mij gemaakt. Je kijkt door de ogen van generaties moeders en dochters. Je ziet hoe een moeder worstelt met haar verleden en denkt het veel beter dan haar eigen moeder te doen terwijl haar dochter vindt dat ze veel tekort komt en het ook weer heel anders denkt te moeten doen. Zoveel goede intenties hebben deze vrouwen en dat is toch heel mooi ook al pakt het soms wat anders uit.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Herman Koch, Nick Hornby, Paul Coelho, Frank mcCourt, etc etc.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Little Star, Madonna. Liefst de acapella versie.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Madelief! Je weet wel, van de boeken van Guus Kuijer. De meester las daar uit voor toen ik op de basisschool zat. Toen dacht ik “wat een stoer kind, later als ik een dochter krijg noem ik haar Madelief”. En dat heb ik ook gedaan.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Ik ben fan van Eric van Sauers, Plien en Bianca en ik ga graag naar Veldhuis en Kemper. Dat zijn “podium helden”. Als je het hebt over helden in de zin van roeping en opoffering, dan neem ik mijn petje af voor mensen die in de zorg werken.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? “La vita è bella”

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat klinkt als een Utopia. Natuurlijk zou het fantastisch zijn om met een onbeperkt budget tijd, mensen en materialen naar hartenlust te kunnen inzetten. Aan de andere kant geeft het ook een fantastisch gevoel als je het voor elkaar hebt gekregen om met heel weinig middelen iets heel goeds neer te zetten.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Als ik kunst definieer als “creatie” is dat wel een constante factor in mijn leven. Als ik niet aan het creëren ben dan heb ik wel de drang om iets te gaan creëren.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn familie; ouders, dochter en zus en mijn vriendin Esther.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik werk al met hele leuke mensen in 2017!

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik kijk naar alles uit! Er komen altijd weer leuke dingen op mijn pad. Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Een heleboel en iedereen!

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Op de facebook pagina van De Hollandse Nieuwe of van mijzelf staat regelmatig aangegeven welke optredens er gepland staan. Websites: http://www.rosannehogewoning.com en http://www.dehollandsenieuwe.nl

Hoe kun jij contact met mij opnemen? r.hogewoning@casema.nl of bellen naar 06-25064014

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s