Passie Pensioneert Nooit voor Sjoerd Raaijmakers

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Elk moment van de dag ben ik bezig met muziek. Liedjes die ik in winkels hoor, een idee voor een nieuw nummer of het ritme in mijn voetstappen. Muziek is overal en het verbindt mensen. En dat laatste, dat is waar mijn ik mijn grootste passie in vind: muziek brengt ons samen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Ultiem geluk is een rustmomentje in een veel te drukke periode, of juist extreme drukte in een saaie week. Geluk kan ik vinden in momenten die zich onderscheiden van het geheel waar ze in staan. De kunst is om die geluksmomentjes ook nog te herkennen op de punten dat ze bijna gewoon lijken te worden, want geluk ligt overal op de loer.

Wat is mijn grootste angst?

Er zijn redelijk wat bekende artiesten die het hebben gemaakt met hun muziek, maar vervolgens nummers schrijven over dat succes en faam helemaal niet zo heel erg leuk is. Sommigen zeggen zelfs dat ze het liever nooit hadden gehad. Voor mij is het nu nog een doel om bekend te worden, maar mijn grootste angst is dat ik op een gegeven moment doorbreek en inderdaad ervaar dat dat succes niet zo leuk is als het lijkt.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Ik houd het meeste van de interactie met het publiek. Of dat nou verzoeknummers zijn, meezingende fans, een enthousiast applaus of een brede glimlach van iemand in het publiek, die interactie is datgene waar ik het voor doe!

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Uitslapen kan ik niet zo goed. Als ik wakker word en het is al redelijk laat, dan word ik onrustig en wil ik mijn bed uit om dingen te gaan doen. Dat zijn dan niet altijd dingen die met mijn muziek te maken hebben, maar vaak wel.

Wat is mijn grootste valkuil?

Ik probeer mijzelf altijd te verbeteren op verschillende vlakken. Als ik vind dat ik iets goed kan, vind ik ook altijd dat het nog beter kan. Dat is natuurlijk geen verkeerde eigenschap, maar soms sla ik daarin een beetje door en blijf ik te veel gefocust op een onderwerp, terwijl ik mijn aandacht wellicht beter op iets anders kan richten.

Wanneer zou ik liegen?

Als het onderwerp iets is dat in de toekomst wél eerlijk naar buiten gebracht mag worden, maar op dit moment nog niet. Bijvoorbeeld een surpriseparty van een vriend of de uitslag van een wedstrijd.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Ed Sheeran, John Mayer en Jason Mraz zijn mijn grote voorbeelden. John om zijn gitaarspel, Ed om zijn energie en Jason om zijn eeuwige optimistische kijk op het leven. Zij inspireren mij en ik leer elke dag nieuwe dingen door naar hun muziek te luisteren.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Dit is een gevaarlijk puntje, maar… Als muzikant ben je ook je eigen merk. En dat vind ik wel eens lastig. De muziek die je maakt is een product dat verkocht moet worden, terwijl het eigenlijk voor mij meer aanvoelt als een product dat voortvloeit uit mijn passie en daardoor niets met commercie te maken lijkt te hebben. Toch is het een heel belangrijk onderdeel van het vak.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Ik ben eigenlijk voortdurend enorm gelukkig met mijn werk. Bij optredens ben ik erg gelukkig als ik goede feedback van het publiek krijg (daar is die interactie weer waar ik het eerder over had!), of met reizen als ik met mijn gitaar bij het kampvuur speel voor een groepje medereizigers. Als ik één moment moet noemen is het de avond dat ik mijn debuut EP The Blue Flame uitbracht (The Blue Flame is trouwens een onderwerp dat ook volledig met passie te maken heeft. Check mijn website voor het hele verhaal rond The Blue Flame: http://suredmusic.nl). Een volledig uitverkochte releaseshow, waarbij ik me heel bewust was van het feit dat al die mensen daar die avond waren om naar mijn nieuwe muziek te luisteren. Een zeer waardevolle ervaring.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Een echte passie heb je voor iets dat nooit gaat vervelen. Je bent er constant mee bezig, actief of passief. Als je aan de toekomst denkt vallen alle dromen rond dat ene onderwerp. Dat is waarom passie nooit pensioneert: de levendigheid ervan zal nooit afnemen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ik ben vaak erg geduldig, maar dit geduld dat ik voor mensen kan opbrengen slaat soms door waardoor ik het soms als negatief ervaar. Ik denk dat ik daarom soms best iets minder geduldig mag zijn.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Wat ik als een van mijn grootste prestaties zie is dat ik in 2016 werd uitgeroepen tot de beste singer-songwriter van Utrecht. Met het behalen van die titel zag ik dat mijn muziek enorm gewaardeerd werd bij zowel het publiek als bij professionals in de scene. Door die erkenning heb ik me vervolgens ook op veel andere vlakken kunnen ontwikkelen, dus het is zeker een belangrijke prestatie geweest.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Ik merk altijd dat ik word geïnspireerd door de cultuur en natuur die ik tegenkom tijdens reizen. De cultuur en natuur in andere landen is zo anders dan in Nederland en door die verschillen word ik me daar ook bewuster van. Die bewustwording is goed voor de inspiratie die ik nodig heb om nummers te schrijven. Misschien is het dus goed voor mij om gewoon in Nederland te blijven wonen, maar wel geregeld een kort of langer uitstapje te maken naar het buitenland!

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Without doubt: mijn gitaar. Zonder gitaar kan ik mijn nummers niet schrijven en is mijn muziek een stuk minder interessant! Die gitaar gaat ook overal mee naartoe, naar feestjes en optredens, maar ook met uitstapjes naar het buitenland.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Wat het meeste opvalt aan mijn persoonlijkheid is mijn eeuwige optimisme. Naar elke situatie kan ik kijken met een positieve blik en op die manier zelfs negatieve situaties positief inzien voor de toekomst.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Inspiratie vind ik op uiteenlopende plekken en in verschillende situaties. In Utrecht vind ik die inspiratie vaak gewoon tussen de mensen; op straat, in een park, bij live-muziekavonden. Ik observeer mensen en geniet van de omgeving. Ik kijk naar de emoties die mensen tonen, hun houding en welke energie ze uitstralen. Dat inspireert me vaak voor nieuwe liedjes.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Ik ben regelmatig te vinden in Olivier, voor speciaalbiertjes, borrelhapjes of een makkelijk avondmaal. De sfeer is er altijd goed en het is een bijzondere plek omdat het is gevestigd in een oude kerk.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

 

Twee boeken in het bijzonder hebben mijn leven beïnvloed: Education of Millionairs door Michael Ellsberg en Never Eat Alone van Keith Ferrazzi. Die eerste geeft inzicht in ondernemerschap en succes daarin en wat daar vaak invloed op heeft, erg inspirerend! De tweede gaat vooral over het ontwikkelen van sterke connecties met mensen en het bouwen van je netwerk. Beide boeken zijn echte aanraders, vooral voor ondernemers, maar iedereen heeft er baat bij deze boeken te lezen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Ondertussen heb ik meerdere boeken gelezen van zowel Michael Ellsberg als Keith Ferrazzi en ik vind dat zij allebei op een inspirerende manier schrijven. Ze zetten duidelijk op papier wat wel en niet belangrijk is en hun boeken blijven boeiend met elke bladzijde die je leest.

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Geen treurige nummers voor mij; ik wil gewoon genieten, ook op mijn laatste dag. Ed Sheeran, John Mayer en Jason Mraz zouden van mij de hele dag gedraaid mogen worden.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Tegenwoordig lees en kijk ik niet meer zo veel fictie, maar een aantal jaar geleden was ik helemaal fan van Harry Potter. Die boeken en films heb ik allemaal meerdere keren gelezen en gekeken, tot ik ze zo vaak had gezien dat ik hele delen kon meepraten.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Veel van mijn helden en heldinnen zijn muzikanten. Ik denk dat ik hier weer uitkom op John Mayer (held om zijn gitaarspel), Jason Mraz (om zijn optimistische vibe) en Ed Sheeran (om de hitjes die hij schrijft en de energie waarmee hij op het podium staat).

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Dit gaat wellicht heel saai klinken… Ik kijk bijna geen films! Er bestaan wel veel films met leuke verhalen, maar een film aanbevelen… Dat laat ik aan anderen over.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Nummers schrijven kost over het algemeen niet zo veel geld. Het opnemen, op cd zetten, het opnemen van een clip en het uitbrengen van die nummers echter wel. Het is soms lastig om daar genoeg geld voor te sparen om het ook op de juiste momenten te kunnen investeren. Bij “financiële vrijheid om te creëren” denk ik aan voldoende financiële middelen om die investeringen te kunnen doen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Muziek is kunst, dus kunst speelt een enorme rol in zowel mijn werk als mijn leven. Zonder kunst heb ik geen werk en kan ik me ook op persoonlijk vlak niet meer ontwikkelen en uiten op de manier dat ik dat nu wel kan. Kunst is voor mij dus echt wel van levensbelang!

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

In mijn vakgebied is het belangrijk om dingen samen te doen. Fans, sponsors en partners hebben allemaal invloed op het proces en het uiteindelijke succes. Ik heb fans die naar elk optreden komen kijken en sponsors die me steunen met elke stap die ik zet. Daar ben ik heel dankbaar voor! Maar als ik één iemand zou moeten noemen, zou het Jim van Kooten zijn van boekingskantoor Postulart Music. Hij verzorgt niet alleen alles rond mijn boekingen, maar ik kan met hem ook altijd sparren over volgende ontwikkelingen en vervolgstappen in mijn carrière. Thanks Jim!

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

In 2017 heb ik nog geen plannen voor samenwerkingen, maar voor 2018 wel. Geen specifieke namen, maar ik zou graag samen gaan werken met een bassist, drummer, gitarist en een producer. Ben jij of ken jij er een? Let me know!


Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Van september tot november 2017 is er de Popronde in Nederland. Dat is het grootste reizende festival in Nederland, in meer dan 40 steden. En ik ben er voor geselecteerd! Ik hoop veel te gaan optreden met dit festival, mijn muziek overal te kunnen laten horen, nieuw publiek te bereiken en veel nieuwe mensen te leren kennen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017?

Mensen met veel ervaring en die goed zijn in wat zij doen. Van de passie van anderen leer ik vaak enorm veel, in welk vakgebied het ook is. Bovendien werkt die passie altijd weer inspirerend. Met dat soort mensen om mij heen kan ik mezelf ook goed ontwikkelen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Overal in heel Nederland. Van grote festivals tot in jouw huiskamer of je favoriete kroeg. Alle informatie over mijn muziek en mijn optredens vind je op mijn website: http://suredmusic.nl.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Tim Dawn, een van mijn muzikale vrienden en een geweldige artiest!

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Op mijn website kan je alles over mij en mijn muziek vinden: http://suredmusic.nl. Daar staan ook de links naar mijn Spotify, iTunes, Facebook, Instagram, YouTube… En ook mijn email adres staat op mijn website. Stuur me eens een mailtje of een berichtje op social media om te laten weten dat je over mijn passie hebt gelezen!

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s